-
Primosz - 06-20-2004
a czy zauwazyliscie taka dziwna tendecję ze na wszystkich zdjeciach z czlonkami roznych zespolow na stronce podanej wyzej oni sa ustawienie w ksztalcie stozka i wszyscy lampią się na srodek ?
dobra ja wiem ze to moze malo istotne ale to mnie zaintrygowalo hehe
wracajac do szufladkowania - oczywiscie nie da sie zaprzeczyc ze ta grupa gra metal, ta soft rocka a ta HH a tamta disco polo, ale nie przesadzajmy, nie mowimy o takich ekstremalnych przypadkach jak stwierdzenie ze Shazza gra rocka ale o tym czy np. Stratovarius gra power, speed czy jeszcze jaki inny metal. Ja nie mam pojecia jak to zaszufladkowac i dla mnie nie ma to zadnej roznicy.
-
-=}krufka{=- - 06-22-2004
Jestem naprawde mile zaskoczona, ze nikt nie jedzie równo po Linkin Park... żadnych postów typu "ale to gówno, wstyd tego słuchać wy pozerzy!" tylko kulturalna dyskusja :)
Niezmiernie denerwuje mnie używanie tej_okropnej_nazwy_gatunku bo zupełnie nie pasuje do muzyki którą reprezentują wiadome zespoły. Ja naprawdę uwielbiam LP (ich pierwsza plyta to bylo dla mnie po prostu objawienie moglam tylko siedziec i sluchac,sluchac,sluchac :)) ale jakos nigdy sie nie zastanawialam co to za odłam rocka...po prostu bylo mi to kompletnie obojetne. Aż do czasu kiedys w jakims artykule zobaczylam ta paskudną nazwę, po prostu mnie to z nóg zwaliło. Nie no, to ma byc metal niby? Eh... gdyby nie to to moze nie widywalibysmy dziewczynek znających dwie piosenki LP (te co akurat puszczaja w TV, a jakże) i podniecających sie ze sluchaja metalu.
Piorun-> Księża się ubierają na czarno... to znaczy że czego słuchają ;)?
-
Miriam - 06-22-2004
-=}krufka{=- napisał(a):Piorun-> Księża się ubierają na czarno... to znaczy że czego słuchają ?
Co za pytanie... Jasne, że black metalu
-
-=}krufka{=- - 06-22-2004
A wiesz, w mojej dawnej szkole uczyli dwaj księża słuchający metalu :D Kolezanka opowiadala jak w dodatku widziala jednego po szkole ubranego w skóry i ćwieki ... muuuuahaha :)
-
Prisca - 06-22-2004
-=}krufka{=- napisał(a):A wiesz, w mojej dawnej szkole uczyli dwaj księża słuchający metalu Kolezanka opowiadala jak w dodatku widziala jednego po szkole ubranego w skóry i ćwieki ... muuuuahaha
Achh... więcej takich. Dać im szanse, dać im sznase
-
Paweł - 06-22-2004
Hmm co do tego "gatunku" muzy moim skromnickim zdaniem to ewolucja muzyki i tyle, mieszanie sie gatonkow... jesli sie komus nie podoba to nic dziwnego o gustach sie nie dyskutuje. Ale po okresie grunge nie pojawilo sie nic nowego w muzyce szeroko pojetego rocka i metalu doslownie zapasc, dopiero pojawienie sie KoRnow itp. zespolow wyciagnelo rock/metal znow na "swiatlo dzienne", co nie kiedy ma tez swoje minusy w postaci roznych smiesznych wrecz boysbendow z gitarami hehe.
-
Miriam - 06-23-2004
-=}krufka{=- napisał(a):A wiesz, w mojej dawnej szkole uczyli dwaj księża słuchający metalu Kolezanka opowiadala jak w dodatku widziala jednego po szkole ubranego w skóry i ćwieki ... muuuuahaha
Heh, ja osobiście nie znam takich księży, ale znajomi z forum opowiadali, że znają, chodzą razem na piwo i można z nimi normalnie pogadać
A wracając do tematu... Ja nie lubię tak zwanego nu-metalu, taki styl mi nie odpowiada, co nie oznacza, że potępiam ludzi, którzy tego słuchają. Wszystko jest kwestią gustu
-
gannon - 06-23-2004
Miriam napisał(a):[quote="-=}krufka{=-"]A wiesz, w mojej dawnej szkole uczyli dwaj księża słuchający metalu Kolezanka opowiadala jak w dodatku widziala jednego po szkole ubranego w skóry i ćwieki ... muuuuahaha
mój brat kiedyś pożyczał Black Sabbath od swojego katechety z liceum
-
anja - 06-23-2004
a Machine Head to NU METAL no nie?? A Flynnem pisze "nie wiem co to jest nu metal"
-
-=}krufka{=- - 06-24-2004
a naprawde nie wiem co mozna okreslic ta nazwa, skoro pakuje sie tu LP, Korn, Machine Head a gdzies widzialam i... Staind (!!!). I wcale sie nie dziwie ze nie wie co to jest. Podam tu dla przykladu Linkin Park. W Ameryce zawsze to co graja bylo okreslane jako po prostu rock, tymczasem gdy przyjechali do Europy po raz pierwszy zetkneli sie z tą brzydką nazwą na "n" i nie wiedzieli o co chodzi. Sami zreszta stwierdzili ze nie grają metalu.
-
Industriogoth - 06-27-2004
ee dla mnei to ten caly numetal to jest poprostu cala scena muzyczna...od linkin park do machine head. Ktora zrzyna z zespolow takich jak korn, deftones, faith no more,fear factory, rhcp, nirvana itp itd.
takie roots zostalo np. napisane pod wplywem korna, tak samo jak wiekszosc slipknota, mudvayne,soulfly(kontynuacja roots)...
to nic nowego nie wnosi tylko ciagle sie powtarza.gitary sa bardziej proste niz w punkrocku..wokale przesadzone, non stop spiewaja o nienawisci i bolu i w ogole jak to zycie ich traktuje...dziwne ze jakos po 1994 pojawilo sie multum kapelek ktorych wokalista lub jakis inny czlonek byl molestowany przez rodzine albo przezywany w szkole...hmm warto sie zastanowic. A takie papa roach pisze ze sa estabilished 1993..hehe, korn z nich zrzynal przeciez
...a moze grali w ogole przed hendrixem?bullshit
a z metalem moze rzeczywiscie ma malo wspolnego chociaz niewiem bo metalu to ja malo slucham
a wracajac jeszcze raz do korna i deftones to full rispekt
-
Dżemik - 06-27-2004
Cytat:takie roots zostalo np. napisane pod wplywem korna
Eee..
Te Roots? Sepultury?
-
Miriam - 06-27-2004
Pewnie mnie teraz zbluzgacie, ale co tam
Ja lubię i szanuję Korna, czasami zapuszczę sobie "Issues" (IMHO bardzo dobra płyta) A poza tym to lubię Machine Head (zwłaszcza ich ostatnią płytę
) To by było na tyle
. -
I_am_hated - 06-27-2004
po co sie szfladkowac?
-
Industriogoth - 06-27-2004
Dzemik: tak TE roots sepultury. sam max to przyznaje przeciez