Forum Rockmetalshop
Za co lubicie swoją muzykę? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Za co lubicie swoją muzykę? (/thread-za-co-lubicie-swoj%C4%85-muzyk%C4%99)

Strony: 1 2 3 4 5

- Valhalla - 08-27-2004

Ja jak sie wkurze, to zaraz wlaczam cos, przy czym moge sie wyszumiec Tongue Konkretnie to siadam i slucham i cala zlosc ze mnie wychodzi jak tylko uslysze pierwsze "ciezkie" brzmienia. A poza tym, bez muzyki nie umiem zyc Big Grin Bo ja lubie spiewac a do spiewu to mi melodii trzeba Tongue

- grzybiarz - 08-27-2004

Wracając do tematu...
Swoją muzyke którą słucham cenie m.in. za to że jest ona nieznana. Tzn. Lubie słuchać zespołów których niekt ze znajomych, czy kuzynów - nie zna lub nie słucha.
Słucham np. Kinga Diamonda - i nikt ze znajmoych nie słuchałtego lub - raz kiedyś jakis utwór i mu sie nie spodobał. To jest dla mnie piękne że Jego teledyski nie lecą w telewizji przez co nie znają go "mali pozerzy". Z drugiej storny - nie widze teledysków mojego ulubionego wykonawcy - no ale on sam, mówi że teledysków nie może nakręcić bo wydają jego muzyke 2 różne wydawnictwa ( w Europie inne i w Amerryce inne).

I jeszcze coś... gdy powiem np." kumplowi" - hiphopowcowi że słucham Kinga Diamonda to on nie skrytykuje bo nie zna, ale gdybym powiedział np. Metallice to co innego...

PS. Jako przykład podałem akurat Kinga Diamonda, ale przecież słucham też inne zespoły Smile

- Apocalypticaa - 10-24-2004

muzyke kocham za uczucia które mna szarpia kiedy jej słucham. Ona napełnia mnie radoscia , smutkiem agresją, miłoscia, daje przemyslenia. uwielbiam odpłuwac w dzwiekach utworów instumentalnych i zagłebiac sie w znaczenie textów piosenek wokalnych. w mojej myzyce jest pewien klimat który pasuje do mojej duszy. Rózne instrumenty, rózne doznania, rózne emocje. Przy muzyce moge sie wyciszyc. Ona koi rany(az sie wzruszyłam) i dusze. Moge oddychac muzyka, zamkąc oczy i oddalic sie daleko.... .

- aXe Rose - 10-24-2004

Ja też blacku raczej nie słucham, tzn w większości jest mi w miarę obojętny. Np. VADER, zespół niewątpliwie świetny, nadaje się dla mnie jako muzyka w tle, jak oprócz słuchania trzeba robić coś innego, bo po prostu wciąga mnie aż tak bardzo. Przez to, że Peter tak bardzo obniża głos, muzyka traci na emocjonalności, dla mnie to sprawia wrażenie jakby wokalista nie przeżywał tego co śpiewa... Najbardziej lubię generalnie Thrash, Heavy, oraz rocka takiego jak Deep Purple czy, przede wszystkim, Gn'R - to są moje żywioły 8) 8) 8) 8). A mój najulubieńszy zespół to (pobijcie mnie, jeśli chcecie Wink ) Metallica - po prostu ich piosenki doskonale mnie wyrażają, zapewniają momentami prawdziwą extazę, rpzrywają mi duszę i składają ją na nowo. Ale trzeba przyznać, że raczej te starsze, najlepiej od Kill 'Em All do The Black Album.

Czasem, jak mam taki humor, zdarza mi się posłuchać lżejszego rocka, np. Aerosmith, Bon Jovi, czy nawet U2 Big Grin .

- Splash - 10-25-2004

Ja tam kocham swoją muze za wszytsko. Począwszy od muzyki a skończywszy na tekstach.

- Kamil - 10-26-2004

moc, perfekcja wykonania, swietne aranze, teksty, szczegolnie te naprawde inteligentne... ta muzyka ma jaja, to nie smetne pierdolenie... jest potega.. i jak to okreslili kolesie z Helloween na "Walls of Jerycho"...
HEAVY METAL IS THE LAW...
kurwa, bz tego nie da sie zyc... to jak narkotyk dziala Big Grin

- Ixion - 10-29-2004

Sama muzyka jest dla mnie ważna, ale najważniejszy jest chyba wokal- To on przyciąga moją najwiekszą uwagę Wink A że ze mnie taki seksista muzyczny, to najlepiej żeby to był dobry damski wokal ;P Mniej ważne jest już dla mnie wtedy czy jest to doom/gothic (Tristania), power (Nightwish) czy pop (Kari Rueslatten) Wink Tak więc tr00 już nie jestem :<

Fotki Therion & Tristania:
TUTAJ

Fotki Nightwish- w wiele gorsy aparat, więc i gorsza jakość zdjęć Sad
TUTAJ
Efekty moich wojaży z poprzedniego tygodnia Tongue

- aXe Rose - 10-29-2004

Cytat:najlepiej żeby to był dobry damski wokal ;P Mniej ważne jest już dla mnie wtedy czy jest to doom/gothic (Tristania), power (Nightwish) czy pop (Kari Rueslatten) Tak więc tr00 już nie jestem :<

A tak na marginesie: Nightwish to power? :? Mnie się wydawało, że gothic, ale oczywiście mogę się mylić...

- Dżemik - 10-29-2004

Mozesz.. i wlasnie to czynisz.. =)

- TisH - 10-29-2004

Ixion napisał(a):Fotki Therion & Tristania:
TUTAJ

Fotki Nightwish- w wiele gorsy aparat, więc i gorsza jakość zdjęć Sad
TUTAJ
Eeeeee, s tego mjejsca kcialam poinformowac, rze strona nie dziala... Sad Crying or Very Sad

- Katiria - 11-02-2004

No Nightwish to zdecydowanie gothic...

A muzykę kocham za to że po prostu jest...bo bez niej nie dałoby się żyć...ludzie byliby puści i nieumieliby w pewien sposób wyrażać tego co czują, a muzyka chyba najlepiej odzwierciedla to co w nas siedzi...to co czujemy....

- Anonymous - 11-03-2004

Katiria napisał(a):No Nightwish to zdecydowanie gothic...
mylisz się... Nightwish to melodic power z elementami gothic, ale nie gothic

- Katiria - 11-04-2004

mylisz się... Nightwish to melodic power z elementami gothic, ale nie gothic[/quote]

No dobrze, dobrze niech ci będzie Laughing

- Emhyr - 11-04-2004

Nightwish to disco-polo metalu Big Grin

Jedyne co da sie strawić to Over the Hills

- Dżemik - 11-04-2004

Piesn ktora nie jest ich zreszta.. =)