Forum Rockmetalshop
Power metal - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Power metal (/thread-power-metal)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Valhalla - 08-29-2004

No bo prawda jest taka, ze niektore kapele jest ciezko przyporzadkowac, bo zawsze wyjdzie ze maja troche z tego czy tego. Ale co do innych to jest oczywiste co one graja i kurde sie nie powinno wtedy glupot pisac Big Grin To tak moim skromnym zdaniem Wink

- Skippy - 08-29-2004

Ryu Yamino napisał(a):Ludzie co Wy piszecie ?? (...) Nightwish to też na 100 % nie jest Power...

No i na 100% to nie jest żaden gotyk...

- tix - 08-29-2004

nightwish is good for ladiezz

- Valhalla - 08-29-2004

No nie wiem, ja nie lubie Big Grin za to moj starszy brat slucha Wink

- Alucard - 09-12-2004

hmm power metal . tege na pocztaku sluchalem. lubie klinmaty fantazy. Lubie posluchac Blind Guardiana czy rhapsody uwielbiam Nightwish( kto wymysla te badziewne typy metalu[melody metal] czlowieku ty sie zastanow nad tym co mowisz).kamelot jest nawet fajny. A wlasnie do tych co uwazaja ze power jest kijowy: Twoje zdanie gowno nas obchodzi . my wiemy ze niejestesmy tak mroczni ty czy inni tobie podobni i wiesz co jakos nam z tym dobrzeTongue. a najbardziej podoba mi sie jak taki wejdzie powie cos i tyle zero dyskusji.

- Ryu Yamino - 09-12-2004

Szczerze ?? Taki mrok to ja mam w dupie... Nielubię szufladkować tego, czego słucham, ale po to został wymyślony podział... Tylko teraz to te "gatunki" to się mnożą i mnożą, tworząc coś takiego jak "melody metal" czy coś w tym stylu...

- Alucard - 09-12-2004

ja tez nie dlatego nieograniczams ie tylko do metalu.

- Calmwater - 09-16-2004

Power metal?Z tego gatunku słucham (a raczej słuchałem) Stratovariusa (teraz tylko Timo Kotipelto),Sonata Arctica,Edguy,Helloween,Avantasia,Blind Guardian,For My Pain Smile

- jean - 09-18-2004

Blind Guardian, Helloween, W.A.S.P. (btw: wybiera sie ktos?), Sonata Arctica i znacznie wiecej, ale te 4 sa chwilowo na playliscie Smile

- pfff - 11-18-2004

jakie bzdury... banda kretynow.

http://members.lycos.co.uk/heavythrash/

poczytajcie, doedukujcie sie, bo zalosc bierze.

- Curseblade - 11-19-2004

Najlepszy gatunek muzyki jaki bozia wymyśliła Wink
Ostatnio mi się ManOwaR wkrecil i na loopie słucham prawie 24h Big Grin

- pfff - 11-19-2004

co ma kurwa Manowar do power metalu ? ja pierdole, co za bzdury.. siadzie stado debili na forum i utwierdzaja sie w swojej glupocie.

- Jebus - 11-19-2004

Pfff masz jakies problemy emocjonalne? Jak nie umiesz spokojnie wytlumaczyc to sie nie odzywaj. Nie wszyscy siedza w tej muzie tak dlugo zeby wiedziec wszystko, zreszta nie sadze zeby ktos taki istnial. I jedynym debilem ktory sie tu wypowiadal to chyba byles ty...

- Curseblade - 11-19-2004

Cytat:co ma kurwa Manowar do power metalu ? ja pierdole, co za bzdury.. siadzie stado debili na forum i utwierdzaja sie w swojej glupocie.
Widze że mamy kolejnego nastoletniego dresa z kompleksami metalowymi na forum.
Spoko mistrzu katalogowania zespołów według kategorii. Dla mnie to jest power metal bo przekazuje mnóstwo energii, ma klimat fantasy....nie wiem to pewnie muzyka klasyczna, albo ludowa, ale co ja debil siedzący na forum wiem? Może jakiś inny debil mnie utwierdzi w moim przekonaniu. A jeśli powyższego nie zrozumiałeś to ci wyjaśnię w prostych słowach:
„A co kurwa ManOwaR ma do power metalu? Gówno kurwa pierdolona mać! Dla mnie to jest power metal więc wypierdalaj ziomek i idź się pobujaj ze swoimi kumplami dresami pod blokiem.”

- Skippy - 11-19-2004

pfff napisał(a):co ma kurwa Manowar do power metalu ? ja pierdole, co za bzdury.. siadzie stado debili na forum i utwierdzaja sie w swojej glupocie.

Ale jak widać tylko nieliczni na tym forum prezentują swoją głupotę publicznie... a w tym sz.p. 'pfff'.
Co do Manowara to jest to dla mnie kolejne badziew z pod znaku Heavy/Power, żadna różnica który to gatunek.