Forum Rockmetalshop
Pantera!!!!!! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Pantera!!!!!! (/thread-pantera)

Strony: 1 2 3 4 5

- Macias - 11-20-2004

Jezeli ty uwazasz ze Pantera to hard core to ostry głab z ciebie. Pojawiaja sie tam takie elementy ale hc to to nie jest. Porownaj to z Biohazard to zrozumiesz o czym mowie. Bio to moze i hc ale graja zupelnie inaczej niz pantera 8)

- Atreju - 11-20-2004

Dziwne by było, żeby grali tak samo. No cóż, Biohazardu słuchałem na początku podstawówki i wyrosłem z tego, więc mogę nie pamiętać Confusedhock:

- Jebus - 11-21-2004

O boze z tym hardcorem to polegles na calej linii...
Co mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze nie jestes zbyt zaznajomiony z ich tworczoscia. Poza tym masz racje, ze dziwne by bylo zeby grali tak samo, poniewaz nie graja ani troche podobnie...

- Asymii - 08-16-2005

Nie znam dobrze tworczosci pantery. Poprostu czasem sobie ich poslucham. Ale na pewno nadrobie to i blizej zapoznam sie z nimi, bo sa naprawde dobrzy. Wrecz bardzo dobrzy. Do ulubionych kawallklow naleza: 5 minute alone, Becoming, Cmentary gates, Cowboys from hell, Floods, Fucking hostile, Hollow, Immortally insane.

- MaFFej - 08-16-2005

Szacunek dla Dime'a... na tym konczy się moje powiązanie z Panterą. Można sobie czasami posłuchać ale na "dłuzsza metę" troche mnie męczy - zwłaszcze te kawałki z ostatnich płyt...

- Atreju - 08-17-2005

bo ostatnie płyty nie mają startu do takiego chociażby "Power metal" :!:

- buubi - 08-17-2005

Atreju napisał(a):bo ostatnie płyty nie mają startu do takiego chociażby "Power metal" :!:

Tzn. co - są słabsze czy mniej agresywne ? Hmm ?

- Atreju - 08-17-2005

są mniej ciekawe, są w pieprzonym, hard core'owym stylu, zespół po 4 pierwszych albumach, nagrał "Kombojów..." i skończył grać tym samym metal... zaorać :!:

- buubi - 08-17-2005

Atreju napisał(a):są mniej ciekawe, są w pieprzonym, hard core'owym stylu, zespół po 4 pierwszych albumach, nagrał "Kombojów..." i skończył grać tym samym metal... zaorać :!:

Hehe dobre sobie

1. Pantera to jedna z podstawowych kapel Trashowych więc hasła typu hard-core równie dobrze mógłbyś zapodać np. pod adresem Sepultury

2. Skoro według ciebie Pantera grała przed "Kombojami" "prawdziwy metal" to ... hmmm... Boże czego Ty słuchasz jako fan metalu - Helloween, Scorpions ? Dla większości ludzi słuchających (i to bardzo różnego) metalu Pantera własnie zaczęła się od Cowboys...

- Tomash - 08-17-2005

buubi napisał(a):Dla większości ludzi słuchających (i to bardzo różnego) metalu Pantera własnie zaczęła się od Cowboys...

Nooo powiedzmy że od "Power metal" :]

- Atreju - 08-17-2005

buubi napisał(a):
Atreju napisał(a):są mniej ciekawe, są w pieprzonym, hard core'owym stylu, zespół po 4 pierwszych albumach, nagrał "Kombojów..." i skończył grać tym samym metal... zaorać :!:

Hehe dobre sobie

1. Pantera to jedna z podstawowych kapel Trashowych
i w tym momencie nie mamy o czym rozmawiać, skoro nawet nie znasz rodzajów metalu, trash może i rzeczywiście grali, ale do thrashu ich nigdy nie porównuj... :?

aha, jeszcze jedno, skoro Pantera to jedna z podstawowych kapel thrash metalowych (umówmy się, że w najgorszym wypadku popełniłeś/łaś tylko błąd w pisowni), to co powiesz o Testament, Annihilator, Exodus, Slayer, Metallica (stara), Kreator itd itd... znajdź elementy wspólne dla Pantery i wyżej wymienionych... jeśli oczywiście potrafisz i znasz... :?

- buubi - 08-17-2005

Heh - Atreju: zazwyczaj ludzie którzy czepiają się literówek czy innych "czeskich błędów" to ludzie ktorym własnie zabrakło argumentów

Primo - dziesiątki osób z tego forum już piotwierdziło, czy też z pewnością może potwierdzić iż Panterze bliżej do muzyki Thrashowej niż hc (słyszałeś kiedyś własciwie jak grają kapele hc ?)

Secundo - każda z thrashowych kapel które wymieniłeś gra dużo odmienną muzykę w obrębie jednego gatunku i porównanie ich do Pantery to to samo jakby porównać je między sobą (Kreator - Metallica, Slayer - Exodus czy Pantera - Annihilator - ma to sens ?)

Tertio cytat ze strony oficjalnej/fanowskiej:

"Beginning with its 1990 album Cowboys From Hell, the post-thrash band put to rest any and all remnants of the '80s metal scene, almost single-handedly demolishing any notion that hair metal, speed metal, power metal, et al., were anything but passé"

I na koniec: nie mówię że Pantera nie ma w swojej muzyce elementów core'owych, ale na boga - toż to przede wszystkim Thrash (zwłaszcza na Cowboys i Vulgar)

Re: Pantera!!!!!! - maharet - 08-17-2005

Macias napisał(a):Swietny zespół szkoda ze juz nie graja.
Nie martwcie się ludzie! może się jeszcze reaktywują Laughing

- fetus - 08-20-2005

PANTERA a jak to pierdolą meksyki najbardziej zajebani fani (PANTRA) heayyy rzadzili, VULGAR DISPLAY OF POWER wyjeb w tramkach no nie ma większej mocy w ich ciekawej twórczości, LIVE Pantera rządziła - widziałem ich w SAN JOSE CA który to był rok? moze 2001 dosłownie na REINVENTING THE STEEL TOUR porazali, scenicznie piękne show a muza wybałuszła flaki i miazdzyla głowy, w US oczywiscie silniejsza pozycja od SLAYER którzy grali prze nimi nie mowiac o MORBID ANGEL którzy grali nawet przed STATIC-X, kórna no zal wielki ze juz nie istnieje ta wielka PANTERA łza sie w oku kreci, dobrze ze ANSELMO jeszcze dze ryja w SUPEJOINT RITUAL czy DOWN, szkoda jak to było w ostatniej LP pierdolony GENERAL ELECTRIC czego sie nie dotkniesz czy to SLAYER czy jebani SABBACI to zawsze nabijas kase GNERAL ELECTRIC no nie??

- Ramone - 03-13-2006

http://muzyka.onet.pl/mr,1277129,wiadomosci.html[url][/url]