-
wolny - 12-13-2004
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
SLAYER
SLAYER
SLAYER
SLAYER
SLAYER
No i oczywiscie
"TIME TO RISE YOUR FLAG OF
HATE" 8) 8) 8) 8) 8)
-
Miriam - 12-13-2004
Nie przepadam za thrash metalem, ale cenię sobie Kreatora i to jest mój faworyt jeśli chodzi o ten rodzaj muzyki.
-
varduum - 12-13-2004
wolny napisał(a):-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
SLAYER
SLAYER
SLAYER
SLAYER
SLAYER
a slyszales wogole jakies inne thrashowe zespoly, bo z tego co piszesz to strasznie sie w tym gatunku ograniczasz
w ogole to wiekszosc zestawien tu podanych trzyma sie schematu: Metallica, Slayer, Megadeth, Kreator, Testament, niekiedy tylko jakiegos z tej piatki brakuje na rzecz czegos innego
Mlody napisał(a):2.Iron Maiden (zalicza sie do thrashu? )
NIE!
-
Dżemik - 12-13-2004
Moze ja zle rozumiem idee sluchania thrashu.. ale IMHO nie polega to na sluchaniu jak najmniej znanych kapel z nazwa ktora mozna wymowic tylko po 4 piwach a na sluchaniu zespolow ktore po prostu sie lubi..
-
aXe Rose - 12-13-2004
Ja bym tu jeszcze zaliczył Venoma - bo przecież choćby taki "Black Metal" gatunkowo najbardziej odpowiada Thrashowi. Tyle tylko, że wtedy ta nazwa jeszcze nie istniała...
-
Atreju - 12-14-2004
Hagall napisał(a):...
4. Turbo
...
To, że 2 płyty zespołu nieco mogły przypominać thrash, to nie znaczy, że jest to zespół thrashowy łosiu. Tradycyjny Heavy Metal !!!
Mlody napisał(a):2.Iron Maiden (zalicza sie do thrashu?)
Nie, Iron Maiden to prymitywny satanic black pagan metal :?
Mlody napisał(a):5.Megadeath
ehhh...
-
varduum - 12-14-2004
Dżemik napisał(a):Moze ja zle rozumiem idee sluchania thrashu.. ale IMHO nie polega to na sluchaniu jak najmniej znanych kapel z nazwa ktora mozna wymowic tylko po 4 piwach a na sluchaniu zespolow ktore po prostu sie lubi..
a skad wiesz czy inne kapele, ktorych nie znasz, nie graja lepszej muzyki od tych ktore rzekomo lubisz? ja tez myslalem, ze Slayer czy Metallica to cudny thrash dopoki nie uslyszalem kapel z mojej dziesiatki, a tak w ogole to polowa z tamtad to klasyka gatunku, kto sie nie ogranicza i poszukuje coraz lepszej muzy to o tych zespolach slyszal
-
Atreju - 12-14-2004
Moje osobiste, dość niedawne odkrycie thrashowe to Heathen. Zespół stary jak świat i już kultowy. Debiutancka płyta to power/thrash lub lepiej heavy/thrash z melodiami, które momentami kojarzą się z... Helloween. Druga płyta to już100% thrash. Zespół trochę mało znany, a niczym nie ustępujący wielkim tuzom gatunku... rzekłbym nawet, że wielu z nich znacznie przewyższa poziomem.
-
aXe Rose - 12-14-2004
varduum napisał(a):Dżemik napisał(a):Moze ja zle rozumiem idee sluchania thrashu.. ale IMHO nie polega to na sluchaniu jak najmniej znanych kapel z nazwa ktora mozna wymowic tylko po 4 piwach a na sluchaniu zespolow ktore po prostu sie lubi..
a skad wiesz czy inne kapele, ktorych nie znasz, nie graja lepszej muzyki od tych ktore rzekomo lubisz? ja tez myslalem, ze Slayer czy Metallica to cudny thrash dopoki nie uslyszalem kapel z mojej dziesiatki, a tak w ogole to polowa z tamtad to klasyka gatunku, kto sie nie ogranicza i poszukuje coraz lepszej muzy to o tych zespolach slyszal
fajnie... jeśli w moim subiektywnym uczuciu Metallica jest dobra, to na 100% znaczy to, iż jestem muzycznym ignorantem :? :? :?
-
varduum - 12-14-2004
aXe Rose napisał(a):varduum napisał(a):a skad wiesz czy inne kapele, ktorych nie znasz, nie graja lepszej muzyki od tych ktore rzekomo lubisz? ja tez myslalem, ze Slayer czy Metallica to cudny thrash dopoki nie uslyszalem kapel z mojej dziesiatki, a tak w ogole to polowa z tamtad to klasyka gatunku, kto sie nie ogranicza i poszukuje coraz lepszej muzy to o tych zespolach slyszal
fajnie... jeśli w moim subiektywnym uczuciu Metallica jest dobra, to na 100% znaczy to, iż jestem muzycznym ignorantem :? :? :?
tego nie powiedzialem
po prostu sa dziesiatki lepszych kapel i nie ma co spoczywac na laurach (Metallica) a warto poszukiwac, takie jest moje zdanie, a wybor twoj
-
aXe Rose - 12-14-2004
varduum napisał(a):aXe Rose napisał(a):varduum napisał(a):a skad wiesz czy inne kapele, ktorych nie znasz, nie graja lepszej muzyki od tych ktore rzekomo lubisz? ja tez myslalem, ze Slayer czy Metallica to cudny thrash dopoki nie uslyszalem kapel z mojej dziesiatki, a tak w ogole to polowa z tamtad to klasyka gatunku, kto sie nie ogranicza i poszukuje coraz lepszej muzy to o tych zespolach slyszal
tego nie powiedzialem
po prostu sa dziesiatki lepszych kapel i nie ma co spoczywac na laurach (Metallica) a warto poszukiwac, takie jest moje zdanie, a wybor twoj
Z tym się zgadzam, poszukiwać warto zawsze, bo przez całe życie trzeba szukać różnorodnych inspiracji, a poprzestawanie na jednym zespole grozi wygasaniem pasji muzycznej...
-
Dżemik - 12-14-2004
varduum napisał(a):Dżemik napisał(a):Moze ja zle rozumiem idee sluchania thrashu.. ale IMHO nie polega to na sluchaniu jak najmniej znanych kapel z nazwa ktora mozna wymowic tylko po 4 piwach a na sluchaniu zespolow ktore po prostu sie lubi..
Jesli chodzi o mnie.. NIe slucham thrashu dosc intensywnie aby zaglebiac sie w zespoly typu Deathrow czy Assassin (jedyne 2 ktore znam z kapel wymienionych przez Ciebie..) Napisales jednak:
Cytat:widac po pozostalych topach ze nikt raczej tegoz gatunku na powaznie nie slucha...
Zabrzmialo to tak jakby legend thrashu sluchali tylko ludzie ktorzy wiekszego pojecia o tym gatunku nie maja.. Bo ci ktorzy siedza glebiej w tym gatunku sluchaja jedynie niemieckiej sceny z lat 80..
-
Jakub - 12-20-2004
1.DESTRUCTION
2.Kreator
3.Testament
4.Sodom
5.Slayer
-
varduum - 12-23-2004
Dżemik napisał(a):Zabrzmialo to tak jakby legend thrashu sluchali tylko ludzie ktorzy wiekszego pojecia o tym gatunku nie maja..
Forbidden, Assassin czy Deathrow to tez legendy thrashu... tylko sprzedali mniej plyt od reszty, bardziej znanych legend...
Dżemik napisał(a):Bo ci ktorzy siedza glebiej w tym gatunku sluchaja jedynie niemieckiej sceny z lat 80..
nie koniecznie sluchaja, ale znaja tamtejsza scene i ja doceniaja (bo inaczej nie mozna, jezeli sie zna niemiecka muze z lat 80-tych

)
-
milka2 - 12-24-2004
1.Megadeth
2.Exodus
3.Sodom
4.Anthrax
5.Vio-lence