-
gabrysia - 10-20-2004
no, teraz jestem pewna, że miałam rację
-
Skippy - 10-28-2004
Tak jak wiele wypowiadających się tu osób, Staszewskiego lubię, a co do Kultu to nie przepadam za ich muzyką, chociaż niektóre utwory są całkiem dobre.
-
gannon - 10-28-2004
Kult to Kult... od niego zaczynałem i zawsze będę lubił i słuchał
-
Macias - 10-28-2004
Kult jest genialny szczególnie utwory w ktorch graja na waltorni i trabce

Waltornia jest jedyna i niepowtarzalna
-
Kamael - 11-07-2004
Macias napisał(a):Kult jest genialny szczególnie utwory w ktorch graja na waltorni i trabce
Waltornia jest jedyna i niepowtarzalna
Hehehe... "Celina" rlz!
Swoją drogą zapomniałem o jednej z lepszych ich płyt, czyli o "Moim Wydafcy". A to jest jedna z moich ulubionych. Górują tutaj kawałki: "Ręce do góry", "Lewe lewe loff", "Pasażer", "Muj wydafca", "Krótkie kazanie na temat jazdy na maxa", cover Omegi - "Dziewczyna o perłowych włosach", "Psalm 151", przeróbka "Piosenki Młodych Wioślarzy", "Setka Wódki"...
Edit: Oj, okropnego orta kiedyś tutaj strzeliłem.
-
Graver - 11-11-2004
KULT jest dla mnie najwazniejszy z powodu, iż ponieważ tudzież aczkolwiek to była pierwsza kapela która sluchalem. Jak juz mialem wszystkie plyty na mp3 to nic wiecej nie potrzebowalem. Teraz troche rozszerzyl mi sie zasob muzyki

.
Moim zdaniem najlepsze plyty to Tata Kazika i Tata 2.
Z pozostalych to pojedyncze kawalki mi sie podobaja.
8) 8) 8)
-
Valhalla - 11-11-2004
Jak dla mnie to Wicuś ulepił grzybki rządzi!!!

ale to samego Kazia, a Kultu to hmm chyba najbardziej rozpowszechniony Baranek
-
primuss - 11-26-2004
kult czy kazik czy knzaws etc, dobra sprawa jak dla mnie, bardzo dobra i nigdy w zyciu nie pokusze sie o wyniesienie jakiejkolwiek piosenki wyzej od pozostalych, no moze .. "sa granice ktorych nie mozna przekroczyc", heh.
-
Daro - 12-19-2004
Teksty Kazika jak dla mnie są genialne. To chyba najlepszy polski muzyk. Kawałki Kultu Kazika czy KNŻ sa swietne. 8)
-
Kiti87 - 12-28-2004
Wszystkie !! Kocham Kult i Kazika

)) Aktualnie ich/jego twórczość chyba przezywa lekki kryzysik, nie jest to juz to co kiedyś, echh... 3mam kciuki za Kazelota i resztę załogi !!
kult -
Gośka87 - 01-29-2005
kiedys przepadalam za tym zespolem, teraz lubie ale juz nie tak bardzo jak kiedys...
no i bylam na jednym z koncertow z ostatniej trasy pazdziernikowej.......Krakow 22.10.04r heh
-
Kamael - 01-30-2005
Poszerzyłem temat o KNŻ i Kazika twórczość solową, bo to przecież w jakiś sposób się łączy. Parę wypowiedzi było właśnie również o innych jego formach aktywności niż Kult. Prosiłbym więc teraz o Wasze wypowiedzi już nie tylko o tym (bądź co bądź dla mnie najlepszym w Polsce) zespole.
-
Kamael - 01-30-2005
No właśnie, niestety, a grał naprawdę świetnie. Ja ich zacząłem słuchać dopiero kiedy zakończyli działalność.
-
Incubus - 02-08-2005
Kultu najbardziej lubie "Paradę wspomnień" i "Brooklyńską radę Żydów". A Kazika to oczywiście "12 groszy"

Iron maiden świetny zespół, ale Nightwish nie lubię. Moim zdaniem ta wokalistka ma beznadziejny głos.
-
Dzeyla - 02-12-2005
a co myslicie o plycie Kazika- 41??
ja kupilam i z przykroscia stwierdzam ze jakos wole jego wczesniejsze dokonania.... teksty sa dobre, ale muzyka jakos nie przypadla mi do gustu..