Forum Rockmetalshop
Samael - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Samael (/thread-samael)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- milka2 - 12-25-2004

Kalin napisał(a):(...)
Chyba najlepsza kapela Black metalowa jak dla mnie.
Potwierdzam Big Grin Samael jest świetną kapelą,każda płyta ma "to coś" co lubie..żałuje,że nie byłam na koncercie.. Crying or Very Sad

- Scully - 12-30-2004

Najtrudniejsza Blood Ritual, najlepsza Ceremony Of Opposites, najciekawsza Eternal. Nie mam pojęcia, czemu ludzie tak plują na tę płytę - IMO bardzo dobra, urozmaicona, ma "smaczek". Reign Of Light zdecydowanie przekombinowane, gorsza replika Eternal

Ale i tak ich lubię! Laughing

- Unholy_Priest - 12-31-2004

Oj, tu się zgadzam! o mało bym się zniechęcił do tej kapeli... o samaelu nie mam za duzego pojęcia, dopiero odkryłem ten zespół (miałem kase na jakąś płytę, a ta akurat wpadła mi w oko)... no cóż, posłuchałem tego reign of light i się zniesmaczyłem Neutral niom ale sięgnąłem po starsze płytki i miałem miłą niespodziankę Smile (no, po części, bo jednak jest to kolejny zespół który się wypala...a to raczej miłe nie jest Sad)

- Kalin - 12-31-2004

Nie tyle się wypala (bo nadal tworzą i dają koncerty) lecz zespół który powiedzmy się "rozwija" i próbuje zrobic coś nowego.
A Reign Of Light, wcale nie jest zła. Smile na początku może jakos pozytywnie nie zaskakuje, ale po przesłuchaniu płyty kilkukrotnie spodobała mi sie Smile

- Unholy_Priest - 12-31-2004

hehe, jeden utwór mi się podoba na tej płytce... "on earth" chyba czy jakoś tak... wokalista wymienia bodajze wszystkie miasta w których grali koncerty Smile
"Warsiawa" brzmi bosko Big Grin

- Dechri - 12-31-2004

brzmi bosko bo go Waldemar Sorychta nauczył Smile

Re: Samael - van - 02-09-2005

Krolik napisał(a):ich pierwsze 3 płyty w swym okresie, w mojej opinii stanowiły najlepsze wydawnictwa w black metalu

Buahhaa jaka by nie była kapela i tak każdy powie że ich pierwsze płyty był najlepsze.
oj joj joj
pierwsze płyty samaela niczym się nie różnią od pierwszych płyt innych kapel, to jest TO SAMO! :\
Czym tu się zachwycać? Po paru latach muzycy dojrzewają muzycznie i wtedy można mówić o czymś naprawdę pięknym.... Smile

- kaśka - 02-09-2005

Samaela uwazam za bardzo dobry zespol, chociaz teraz znacznie mniej uwagi poswiecam samaelowej muzyce. Worship him, Blood Ritual, Ceremony of Opposites, to genialne wprost plytki. Ostatnim Ich tworem, ktory trafia do mnie jest Passage, ale juz w zdecydowanie mniejszym stopniu. Kolejnych plyt chyba nie rozumiem zwyczajnie, nie lubie eksperymentow i tej calej elektroniki, wiec nie slucham. Specyficzne dzwieki z Ceremony... dalej przyprawiaja mnie o ciarki jednak Smile

- Anonymous - 02-10-2005

Samael to świetny zespół, najlepsze są 3 pierwsze płyty.
Nie tylko Norwegowie grają dobry black Smile

- Krolik - 02-10-2005

Cytat:Buahhaa jaka by nie była kapela i tak każdy powie że ich pierwsze płyty był najlepsze.
oj joj joj
pierwsze płyty samaela niczym się nie różnią od pierwszych płyt innych kapel, to jest TO SAMO! :\
Czym tu się zachwycać? Po paru latach muzycy dojrzewają muzycznie i wtedy można mówić o czymś naprawdę pięknym.... Smile

buahahaha, ale glupoty PIERDOLISZ...

(PRZESTAŃCIE TO CENZUROWAĆ)

- Mario1349 - 02-13-2005

DeMoN.|. napisał(a):Samael to świetny zespół, najlepsze są 3 pierwsze płyty.
Nie tylko Norwegowie grają dobry black Smile
lol a tak jak by na to nie patrzeć to pierwsze 3 płyty Samael`a to darkmetal a nie black, gdy zaczynali grać black metalem nie nazywano tego co oni grali.

- Krolik - 02-13-2005

Cytat:ol a tak jak by na to nie patrzeć to pierwsze 3 płyty Samael`a to darkmetal a nie black, gdy zaczynali grać black metalem nie nazywano tego co oni grali.

Chyba se jaja robisz....

- Mario1349 - 02-13-2005

no raczej nie. I tego jeste w 1000% pewien bo sam o to Xytrasa podczas krutkiej rozmowy. Jak to ujął reprezentowali całkiem inny styl niż scena norweska i nazwano to początkowo dark metal a później przekształciło się to w black, Amen.

- Krolik - 02-13-2005

no z pewnością inne to było na co wcześniej już zwóciłem uwagę, ale aby przypinac od razu inna etykietę , to rzeba się mocno zastanowić...

- Mario1349 - 02-13-2005

No tak to funkcjonowało.Jest to udokumentowane nawet w starych numerach mystica i morbid noizzaTongue wiem bo mam Big Grin