Forum Rockmetalshop
Co sądzicie o LP?? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Co sądzicie o LP?? (/thread-co-s%C4%85dzicie-o-lp)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

- marysia2007 - 10-11-2004

heh... no, wiec tak :

1, To nie było dla Miriam tylko dla daveta

2, A Miriam jak najbardziej ma prawo ich słuchac czy tez nie

3, Znaczki to miala byc strzałka, która poprostu nie wyszła

A jezeli przeczytasz poprzednia strone to bedziesz wiedział o co leci....

- davet - 10-11-2004

marysia2007 napisał(a):posłuchaj... a wtedy zobaczyc co to jest... jezeli słuchales i ich obrażasz to po co ich słuchałes??, a jezeli nie słyszałes to sie nawet nie wypowiadaj na ich temat....

Heh to było dobre. Jeśli nie słuchałem to nie powinienem nic mówić, a jak słuchałem to po co słuchałem...Doprawdy dziewczyno przeczytaj kiedyś swoje wypowiedzi.

Co do wcześnijszego tematu: LP nigdy nie był rock'iem.Można wymyślać jakieś bezsensowne "dodatki" jak cross rock(że niby się krzyżuje z rapem itp.)

W innych tematach widziałem zespoły jakie lubisz. Nigdzie nie było mowy o Zeppelinach, Purplach, Rainbow czy AC/DC - z tych starszych i Foo Fighters,Gunsi oraz Velvet z nowszych. To jest rock(dokładniej hard rock).

Tyle moich wywodów. Dziękuję...

- the_trooper - 10-11-2004

beznadzieja ...

- marysia2007 - 10-11-2004

ok koniec kolejnego durnego tematu na temat głupiej strzałki :!: ,a poza tym jestesmy na forum o muzie, a moje wypowiedzi przeczytalam isa normalne tak czy inaczej nie przyjeliby mnie do budy jezykowo-dziennikarskiej jakbym nie umiala ulozyc jednego zdania :!:

- Splash - 10-12-2004

Temat po 1 jest założony w złym miejscu. Linkin Park kiedyś słuchałem (ale chce wymazać ten etap z życia... na zawsze Smile ). Na przestrzeni dziejów patrząc, to Linkin Park to beznadzieja jak ktoś wczesniej wspomniał. Uważam, że temat nadaje sie do zamknięca....

- marysia2007 - 10-13-2004

To nie jest zaden alfabet morse'a dla pozerów Grucha!! Jak juz mowilam wczesniej miala byc strzalka !! i czy wy musicie sie wszystkiego tak czepiać !! ??

- MasterGrucha - 10-13-2004

Dobra nieważne, sorry.
Moja wypowiedź wynikła to z tego że Linkin Parku nie lubie, nie mówie że to jakiś shit, innym ludziom może się podobać, po prostu nie wiem dlaczego, zupełnie mi nie podchodzi. Nie lubie Nu Metalu !
Chester ma kawał dobrego głosu, potrafi śpiewać, czasami krzynąć czy ryknąć, (jego wokal nie jest zły) ale biorąc pod uwagę drugiego wokaliste (chyba Mike sie nazywa ?) i resztę zespołu, ich muzyke (w sensie całościowym) to dla mnie zespół ten jest beznadziejny.

No ale żeby moja wypowiedź nie była całkowicie krytyczna to powiem, że jedna ich piosenka - mianowicie "One Step Closer" jest niezła i można jej posłuchać, ale jest chyba to bardziej zasługa bardzo dobrego tekstu niż pozostałych czynników.

- Ozzzy - 10-13-2004

Tyle co moge powiedziec o Linkin Park to to ze jest to zajefajna kapela ,oczywiscie nastawiaona wyjatkowo komercyjnie ale coz kasa tez sie liczy z czegos trzeba zyc,pozatym sadze ze nie ma co porownywac LP z techno czy hip-hop bo nie ma z tym nic wspolnego oczywiscie jest tu rapowy wokal Mike'a ale nie mozna powiedziec ze jest to hip-hop czyli tzw.nedzna podrobka rapu.Co do Chestera to rzeczywiscie ma on naprawde niezly glos co widac w chocby Crawling albo Faint..ogolnie uwazam ze Linkin Park jest dobra kapela to jest moje zdanie. Arrow

- Anonymous - 10-13-2004

MasterGrucha napisał(a):Chester ma kawał dobrego głosu, potrafi śpiewać, czasami krzynąć czy ryknąć, (jego wokal nie jest zły) ale biorąc pod uwagę drugiego wokaliste (chyba Mike sie nazywa ?) i resztę zespołu, ich muzyke (w sensie całościowym) to dla mnie zespół ten jest beznadziejny.
Chester (to chyba ten z chrupek) umie śpiewać ?? On cały czas nieumiejętnie drze pysk (może dlatego że jest głuchy) Ten drugi wokalista to jakiś głupi żel.
Moim zdaniem "likning kark" jest idiotycznym zespołem

PS. TO TYLKO MOJE ZDANIE!!!!!

- MasterGrucha - 10-13-2004

DeMoN.|. napisał(a):Chester (to chyba ten z chrupek) umie śpiewać ?? On cały czas nieumiejętnie drze pysk (może dlatego że jest głuchy)

Co ty kurde wiesz o śpiewaniu? ty stara dupa jesteś. Wink

Spróbuj sam tak nieumiejętnie drzeć pysk... Ty też nie masz umiejętnosći, więc to nie powinno być problemem, a później powiedz mi czy wyszło ci to tak jak Chesterowi.
Jak to przemyślisz to powiedz mi czy robi to umiejętnie czy nieumiejętnie.

Co jak co ale Chester śpiewać potrafi, szkoda tylko że śpiewa w takim zespole jakim jest Linkin Park.

ZOMO

- Ozzzy - 10-14-2004

Popieram 8)

- Saul Hudson - 10-14-2004

Demon , widzę , że wychodzisz z wnioseku , że wszystko co jest związane z czymś czego nie lubisz jest beznadziejne i złe , ale Chester na prawdę umie śpiewać , nie lubię LP , ale Chestera szanuję za jego umiejętności

- Splash - 10-14-2004

Chester sie wydziera a nie śpiewa Neutral

- Naz - 10-14-2004

I tak pewnie przepuszczają jego głos przez mixer 50 razy zanim uznają nagrania wokalu za zakończone. Chociaż efekt bardzo zły nie jest.

- Dmin - 10-14-2004

Niech wszyscy nie mówią od razu, że Linkin Park to wielki shit i każdy kto ich słucha to jakiś pozer albo ...
Na to wychodzi, że jeśli ktoś słucha nu-metalu to lepiej żeby go w ogóle nie słuchał i porównuję się tą osobę to fana hh czy techno. Czasami takiego słuchacza ocenia się jeszcze gorzej, ponieważ nu-metal zniesławia czy przynosi hańbę ogólnemu gatunkowi Rock/Metal.
Rozumiem, że zdarzają się osoby, które po wysłuchaniu LP uważają się za prawdziwych metali i starych wyjadaczy.
Ale dla innych LP może być pierwszym zespołem na drodze poznania prawdziwej dobrej muzyki. Wiem podałem zły przykład - po co tego słuchać jak można od razu spróbować klasyki. Tylko taka muzyka może być za trudna dla początkowego słuchacza.
A tak fan nu-metalu po pewnym czasie spostrzeże, że jego muzyka jest za prosta, archaiczna, komercyjna, itp. (każdy może dopisać w tym miejscu jeszcze swoje epitety) i zacznie szukać czegoś ambitniejszego co zaspokoi jego zmysły [wiem to po sobie (proszę nie bijcie mnie Smile) i po innych też]. Oczywiście niektórym może wystarczyć ten typ muzyki i na tym pozostaną, ale nie należy przekreślać ogółu.

To tak jak z motylem: Smile
brzydka gąsienica - słuchanie nu-metalu
poczwarka - przemyślenia, poszukiwanie czegoś lepszego
piękny motyl - słuchanie prawdziwego rocka/metalu
Gorzej jeśli zamiast motyla wyrośnie ćma, ale to już inna historia. Sad
Nasuwa się pytanie co nazywamy prawdziwym rockiem/metalem? Ale nie będę pisał na ten temat.

Cytat:Mi osoboscie sie podobaja... nie wiem co bedzie za jakis czas, bo wiadomo, ze sie gusta zmieniaja... Ala narazie sa ok Poza tym, ze juz zauwazam ze sa lepsze kapele ktorzy graja lepsze kawalki...
Przykład tego o czym pisałem wyżej.

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i napisać że LP to shit - taki jest cel tego tematu. Ale temat ten nie jest po to żeby poniżać inne osoby i czepiać się wszystkiego (nieszczęsna strzałka). Jeśli osoba słucha zespołu (gatunku muzyki), którego nienawidzimy należy to uszanować. Zamiast ją besztać może powinniśmy wskazać jej inną drogę, coś jej polecić.

Jeśli chodzi o Chestera to uważam, że posiada umiejętności. Potrafi spokojnie szeptać, melodyjnie śpiewać i przejść do energicznego krzyku.
Cytat:Co jak co ale Chester śpiewać potrafi, szkoda tylko że śpiewa w takim zespole jakim jest Linkin Park.
Chester się marnuje w LP. Łatwiej byłoby ocenić jego umiejętności w innym zespole.

Starajmy się być choć odrobinę tolerancyjni :!:

PS Nie uważam siebie za jakiegoś true i nim nie jestem