-
Saul Hudson - 10-10-2004
eee... temat o SOAD-zie jest już w tym topicu , tylko niżej , więc nie rozumiem po co drugi na ten sam temat
hock:
do Dżemika - mam kolege , który jeszcze do niedawna słuchał maniakalnie In Flames , teraz ich po prostu lubi , a przerzucił się na Dream Theatre i Judasów . Mnie się podobają 2 pieśni - Trigger i Pinball map , mógłbyś mi jeszcze cosik polecić , jakies pare innych piosenek Płomyków ?
-
Kalin - 10-10-2004
Ja polecam In Flamesów: jotu, Everything Counts. ,The Hive. i całą płyte Rerote To Remain! 8)
-
Dżemik - 10-10-2004
Saul.. To zalezy w jakiej muzie gustujesz.. 2 ostatnie plyty (R2R i STYE) to duzy krok w strone alt. metalu tudziez nu metalu.. Starsze wydania (TJR, LS i Whoracle) sa najbardziej deathowe.. Najbardziej melodyjne plyty to Clayman (zdecydowanie) i Colony. Dlatego polecam utwory z Claymana.. Another Day In Quicksand.. Swim.. Bullet Ride tudziez Suburban Me.. Geniusz w najczystszej postaci .. =)
-
zdenka88 - 10-11-2004
Powiem ci co się dzieje System i Korna to zespoły które uwarzają się za mocne i nie wiadomo jak dobre, ostatnia płyta Korna którą nazwali THE BEST OF... sam tytuł mnie rozpieprza jest pełna kowerów i słabych kawałków Korna. Ludzie lubią Korna i System tak miedzy 12-14 rokiem zycia chyba najbardziej, nie znając angielskiego śpiewają coś pod nosem a prawda jest taka że te dwa zespoły mają bardzo pusty i słabe teksty swoich piosenek.
-
Dżemik - 10-11-2004
Akurat nazwa 'The Best Of..' nie powinna Cie dziwic.. Wszak co drugi zespol ma taka plyte w swoim dorobku..
-
Kamael - 10-11-2004
Hehehe... zdenka88, ciekawy jestem czy przejrzałeś/aś chociaż jeden tekst Systemu... Puste i słabe teksty mówisz... Twoje zdanie, tyle, że ja śmiałbym się z nim nie zgodzić. Może nie postawiłbym ich na równi z paroma innymi moimi ulubionymi kapelami, ale te teksty na prawdę przypadają mi do gustu.
Korn w ogóle mnie nie interesuje, bo ich muzyka jest cholernie monotonna i nudna, w teksty tym bardziej się nie zagłębiałem.
Eee, nie chce mi się już wykłócać na ten temat, ale swoją drogą powiedz mi jakie teksty dla Ciebie są "mocne"? Oświeć mnie...
-
zdenka88 - 10-12-2004
Z tym jakie "mocne" chodziło mi o ich granie... Oni myślą że grają mocną i cięzką muzyke i tak sądzą też 12-14 latki podniecające się np Kornem o to chodziło
-
Krolik - 10-12-2004
Po pierwsze Ironi to tania szmira, gejowy pop gitarowy.
Po drugie : system to nie żaden nu metal, a zwykły metal z genialnymi i oryginalnymi aranzacjami (nikt inny nie tworzy podobnej muzy) plus wysmienity i ekspresyjny wokal.
Gwoli scisłości pragnąłbym wspomnieć, iż wśród wielu muzyków z tzw. tru bandów jak i właścicieli najwiekszych metalowych wytwórni (a więc ludzi, którzy z pewnością świetnie orientują się w tej muzyce )jest wielce szanowany...
p.s jedynym przywilejem ironów jest okres w jakim powstali, fakt że byli jednymi z pierwszych...nic wiecej, bo muzycznie się nie bronią.
-
...dark soul..:) - 10-12-2004
zdenka88 napisał(a):Ludzie lubią Korna i System tak miedzy 12-14 rokiem zycia chyba najbardziej, nie znając angielskiego śpiewają coś pod nosem a prawda jest taka że te dwa zespoły mają bardzo pusty i słabe teksty swoich piosenek.
...nie zgadzam sie z toba...ale szanuje twoje opinie..jednakze ja nadal bede tego sluchala...bo dla mnie to jeden z niewielu zespolow...ktory spiewa o czym waznym...a nie o jakis tam srotach-pierdotach..to moje zdanie...ale po to przeciez jest forum...zeby wypowiadac swoje zdanie...
...
-
...dark soul..:) - 10-12-2004
[quote="Krolik"]Po drugie : system to nie żaden nu metal, a zwykły metal z genialnymi i oryginalnymi aranzacjami (nikt inny nie tworzy podobnej muzy) plus wysmienity i ekspresyjny wokal.quote]
....
...i z tym zgodze sie w 100%...
- Anonymous - 10-12-2004
Krolik napisał(a):Po pierwsze Ironi to tania szmira, gejowy pop gitarowy.
Po drugie : system to nie żaden nu metal, a zwykły metal z genialnymi i oryginalnymi aranzacjami (nikt inny nie tworzy podobnej muzy) plus wysmienity i ekspresyjny wokal.
nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Ten "turek" z numetalowego systemu ma beznadziejny głos..., w niczym nie dorównuje Dickinsonowi
-
Saul Hudson - 10-12-2004
Mr. Tankian ma świetny głos i Mr.DickInson też ma świetny , lecz obudwa są inne - ten pierwszy mocny , wyrazisty , ten drugi rycerski , heavy-metalowy . Szczerze mówiąc ciężko mi jest osądzić w tej sprawie . A za samą muzyką zespołu Iron Maiden ( uwaga podpadnę
) nie przepadam , są mi obojętni
-
Krolik - 10-12-2004
Cytat:nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Ten "turek" z numetalowego systemu ma beznadziejny głos..., w niczym nie dorównuje Dickinsonowi
...
-
Splash - 10-12-2004
Nie no. Nie powiem, że Pan z Libanii ma dobry/zły głos, ale powiem, że ma ciekawy
Hehe. Charrakterystyczny... System jest dobry, jak sie wkurzy np. w szkole... ale nie, na to Kat jest dobry
-
MasterGrucha - 10-12-2004
Nie ma co porównywać Ironów i Systemu, tworzą zupełnie inną muzykę, to zupełnie inny styl grania, inni wokaliści.
To który z tych zespołów jest lepszy, pozostaje naszą osobistą kwestią i zależy od naszych upodobań muzycznych.
Krolik napisał(a):Po pierwsze Ironi to tania szmira, gejowy pop gitarowy.
To że nie przepadasz za ich twórczością nie znaczy, że musisz ich obrażać. Skoro nie widzisz różnicy między Heavy Metalem a Popem, to nienajlepiej z tobą.
No ale sądze, że to prowokacja, z twojej strony (nie pierwsza i zdaje się że nie ostatania) więc nie będę pisał nic więcej... Powiem tylko tyle: poprzez tak "mądre" wypowiedzi świadczysz jedynie o swojej "mądrości".