Forum Rockmetalshop
Wasz ulubiony utwór instrumentalny - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Dział Ogólnomuzyczny (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-dzia%C5%82-og%C3%B3lnomuzyczny)
+--- Wątek: Wasz ulubiony utwór instrumentalny (/thread-wasz-ulubiony-utw%C3%B3r-instrumentalny)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Miriam - 09-30-2004

W takim razie dorzucę jeszcze "Echoes" Pink Floyd (geniusz)

- Anonymous - 09-30-2004

Cytat:Ale w tych utworach tego wokalu jest tyle, co kot napłakał w "To Live" jest chyba z 15 sekund...
więc napisałem : jak uważasz, ja nie krytykuję... Smile

- Tasiorro - 10-02-2004

Miriam napisał(a):W takim razie dorzucę jeszcze "Echoes" Pink Floyd (geniusz)
uuu, jak moglem zapomniec... :/

- Anonymous - 10-02-2004

a ja dorzucę jeszcze całą płytę Gamma Ray - The Karaoke Album

- Splash - 10-03-2004

MasterGrucha napisał(a):
Splash napisał(a):Metallica - The Outlaw Thorn

yyy... Splash chyba ci się coś pomyliło, przecież w The Outlaw Thorn jest wokal.
O sorx, bo to chodzi o tylko-instrumentalne-utworki Wink Sorx , pomyliło mi sie faktycznie.. ale klapa ;P

- jean - 10-12-2004

Finntroll - Under Varje Rot Och Sten

(Zajebista kapelka, ten utwór też jest zajebisty,choć odrobinę różni się od całej twórczości zespołu)

- Katiria - 10-18-2004

Iron Maiden - Transylvania, The Ides Of March, Genghis Khan
Blind Guardian - At The Gates Of Moria
Rhapsody - Trolls In The Dark
Luca Turilli - Zaephyr Skies' Theme
Cradle Of Filth - At The Gates Of Midian
Nightwish - Crimson Tide And Deep Blue Sea
Apocalyptica - Prolouge, Epilouge

Jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę Big Grin

- MasterGrucha - 10-18-2004

Metallica & Trans Siberian Orchestra - Carol Of The Bells (miodzio)

- Kamil - 10-19-2004

Katiria napisał(a):Iron Maiden - The Ides Of March,

hmmm... Idy Marcowe to nie do końca kawałek Maiden... został najpierw zagrany przez zespół Samson... o ile dobrze pamietam... nie to, zebym sie czepiał... ale to taka lekko zmieniona kopia Samsona jest.

a ulubiony utwor instrumentalny?? kawalek kapeli HEBRON

- Katiria - 10-20-2004

Wiesz, Ides Of March przerobił również Arch Enemy Laughing

- Kamil - 10-23-2004

tylko sa zespoly, ktore sie przyznaja do coverow, jak np.: Megadeth, czy Judas Priest, a sa takie, ktore kradna kawalki innym... tak postapili w przypadku Idów... i to grupa SAMSON jest tego kawalka autorem.
a swoja droga, to wiele jest kawalkow, ktore Maiden ukradlo... mam je gdzies na cd... a poza tym chyba jeszcze jakis kolo sie o tym wypowaidał.
takze Iron Maiden.... brzyyyyyyyyydal

- Apocalypticaa - 10-24-2004

The Call Of Ktulu-metallica
cała dyskografia apocalypticy(oprucz utworów z wokalem rzecz jasna)
immortal-kittie(tylko mi nie oceniac po nazwie zespołu-do tych co nie znajaSmile
jesli cos mi sie przypomni to dopisze(skleroza w tym wieku :/)

- tix - 10-24-2004

aXe Rose napisał(a):Metallica: To Live Is To Die (tak, wiem, Jaymz recytuje tam wiersz Cliffa, niemniej jednak uważam to za utwór czysto instrumentalny)

Gary Moore: Parisienne Walkways; gdyby wyciąć przeciętną conajmniej partię wokalną w postaci 2 króciutkich zwrotek, otrzymałoby się sześciominutowe gitarowe szaleństwo, doskonałe technicznie i wykonane z oszałamiającą ekspresją.

tak samo mozna by "wyciac" wiekszosc zwrotek Dream Theater i wyszło by na to samo..

Anathema - Ascension
Iced Earth - Transylvania (cover IM)
Iced Earth - 1776

hm, jest jescze kilka ale jakos nie moge sobie przypomniec;/

- aXe Rose - 10-24-2004

tix napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Metallica: To Live Is To Die (tak, wiem, Jaymz recytuje tam wiersz Cliffa, niemniej jednak uważam to za utwór czysto instrumentalny)

Gary Moore: Parisienne Walkways; gdyby wyciąć przeciętną conajmniej partię wokalną w postaci 2 króciutkich zwrotek, otrzymałoby się sześciominutowe gitarowe szaleństwo, doskonałe technicznie i wykonane z oszałamiającą ekspresją.

tak samo mozna by "wyciac" wiekszosc zwrotek Dream Theater i wyszło by na to samo..

Tylko że w TO LIVE IS TO DIE na 9:48 utworu są wypowiedziane raptem 3 zdania.

- duff_wife - 10-24-2004

Wszystko Apocalyptici( sorki jeżeli źle napisałam)