Forum Rockmetalshop
A fotografia to niby co?! :D - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Malarstwo/Grafika/Fotografia (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-malarstwo-grafika-fotografia)
+--- Wątek: A fotografia to niby co?! :D (/thread-a-fotografia-to-niby-co-d)

Strony: 1 2 3

- Dakini - 10-07-2004

Vlkodlak napisał(a):Tylko że zrobić coś fajnego w kolorze jest trochę trudniej.

Po części się zgodze, dlaczego po części, kolorowe zdjęcia, sczególnie pejzaże moga byc naprawde piękne, ale np z architektura bywa trudniej... Szczególnie kiedy chce sie upamiętnić ciekawy budynek, który stoi zaraz przy ulicy gdzie stoi, jeździ mnóstwo kolorowych samochodów, co moze zepsuć całą kompozycje, natomiast w czerni i bieli takie zdjęcie moze wyglądać naprawde ciekawie, szczególnie jesli się samemu wywołuje i kombinuje z kontrastamiSmile

- dizzz - 10-11-2004

Heh, no to ja lubię red, black and white Big Grin

jeeli nie macie pojecia jak to wyglada to poszukajcie sobie miedzy moimi pracami Wink

- Xellen - 01-22-2005

[url]http://www.planeta-miss.com.ar/index.html

nawet nie wiem jak to skomentowac.. fajne strasznie Big Grin [/url]

- SHOX! - 01-28-2005

Strona strasznie wolno się ładuje, więc dałem sobie spokój ... fajne te strzykawki Smile

- #Darkness# - 02-12-2005

Ja tez robię zdjęcia....eh ale cyfrówki ani skanera jeszcze sie nie dorobiłam Sad
i niestety nie moge wam zaprezentoważ swojej radosnej twórczości....
Ale jak ktos jest z K-K to może zobaczyć wystawe w MOKu Big Grin Big Grin

- Vlkodlak - 02-15-2005

e tam cyfrówki Smile Analogi rządzą!! Pod pewnymi względami wciąż jeszcze prześcigają cyfraki, chociaż cyfra jest ekonomiczniejsza...ale żeby kupić dobry taki aparat to trzeba wyłożyć od 4 000 w górę Evil or Very Mad (mam na myśli oczywiście lustrzankę)

A ja póki co fotografuję głównie krajobrazy i czasem jakieś stwory Tongue. Pozować mi nikt nie chce Mad a i nie wiem, jakbym miała modela/lkę zaaranżować w warunkach domowych i z domowym oświetleniem (tło z zasłony? =] )

- #Darkness# - 02-15-2005

Vlkodlak napisał(a):Pozować mi nikt nie chce Mad a i nie wiem, jakbym miała modela/lkę zaaranżować w warunkach domowych i z domowym oświetleniem (tło z zasłony? =] )

Eh skąd ja to znam?? Sad Sad
A tak jeszcze to mam pytanko: Jakim sprzętem robicie zdjęcia?(Ja posiadam stareeego zenita12XP który czasem odmawia współpracy Big Grin)

- Grawinka - 04-02-2005

A czy tylko w warunkach domowych? Tła naturalne (pejzarze etc) są znacznei ciekawsze. Oświetlenie naturalne, ale dodatkowe także sie przydaje w niektórych momentach. Ale za szczyt uważam uchwycienie chwili i promieni słonecznych, tyak, by wydawały sie prawdziwe. Czy ktoś ma takie zdjęcia?

- Pimpuś - 04-12-2005

Zawsze chciałam to uchwycić Grawinka Big Grin
To nie jest takie łatwe ale trening czyni mistrza Big Grin

pozdro Nemo

- Grawinka - 04-12-2005

Właśnie... I jak Pimpusiu? Udalo Ci się wreszcie? :>
A jak tak, to czy tym razem dotarłaś po odbitki? Big Grin

- Pimpuś - 04-14-2005

Grawinka napisał(a):Właśnie... I jak Pimpusiu? Udalo Ci się wreszcie? :>
A jak tak, to czy tym razem dotarłaś po odbitki? Big Grin

odbitek nie.... Surprised jeśli już to do ciemni (lub Akfy Big Grin )

a zapomniałam 23 kwietnia w MDK-u koncert 19.00
przybedziesz swoimi rumakami ?? Big Grin

- Grawinka - 04-14-2005

Ha ha, nie mampojęcia, czy przybędę, raczej marne są na to szanse...Sad

Pokaż próbkę swoich możliwości na forum Pimpusiu Wink

- The_hanged_man - 07-15-2005

W fotografie też się bawie, brak sprzętu niestetu ostudza moj zapał.
Ostatnio jednak byłem modelem za jakis czas zaprezentuje te zdjęcia... będzie kupa śmiechu.

- Voronwe yth Everthrae - 07-16-2005

Dobrze, że ten temat został poruszony. Fotografia ma w sobie "coś". Czasem pozwala uchwycić jakiś szczegół, obok którego przechodzi się obojętnie. Bardzo ciekawe zajęcie. Pozwala "wyrobić" w sobie wrażliwość. Smile

- Vlkodlak - 07-25-2005

święta racja Wink
Ja się dziwie, ilu rzeczy wcześniej nie zauważałam, zanim zaczęłam fotografować