Forum Rockmetalshop
NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! (/thread-najlepszy-heavy-metalowy-g%C5%82os-wszechczas%C3%B3w)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

- TisH - 09-08-2004

zdenka88 napisał(a):Ja powiem James wokalista Metallici, nie znam drugiej osoby o takim głosie(...)
Racja, malo kto tak falszuje Surprised
Moim ulubiencem jest Hansi Kürsch. 8) Poza tym lubie Dickinsona, Ozzy'ego, Kinga Diamonda i Kimberly Goss.

- Kamil - 09-08-2004

hmm...
1.bezkonkurencyjny King Diamond
2.prawie bezkonkurencyjny Rob Halford
3.ekspresyjny Michael Kiske
4.prawie ekspresyjny Ralf Scheppers (chyba tak sie pisze jego nazwisko)
5.niesamowity obecnie Paul Di`Anno... po wyjsciu z wiezeinia naprawde rewelacyjny... Dykinson przy nim to pikuś Big Grin
a co do ozziego... calkiem charakterystyczny głos i spiewanie na jedna nuta...

- zdenka88 - 09-08-2004

James ma zajebisty głos, nie fałszuje śpiewa wręcz czysto droga Tish(btw: Blind Guardian lubie równierz)

- TisH - 09-08-2004

Nie obraz sie, ale widzialam przerozne filmy dokumentalne z prob Metallici i z koncertow - James falszuje. No, teraz juz mniej, ale dawniej... Co nie zmiania faktu, ze jest rozpoznawalny. Laughing

- Acrid - 09-08-2004

Kiske, Deris, Mikus, Heybourne, Kupczyk.

- zdenka88 - 09-09-2004

Tish nie obraź się ale ja widzałem pare koncertów Metallici i niestety nie fałszował na nich, w realu ma lepszy głos niź na krążkach, ale to wszystko podlega dłuższej dyskusji. Laughing

- TisH - 09-09-2004

Ja tez widzialam. Wszystko jest ok, do czasu, az zaczyna wydziwiac. Improwizowanie mu nie wychodzi.
Zreszta mam kumpla - maniaka Metallici, ktory tez twierdzi, ze James falszuje. Nie przeszkadza mu to jednak byc ich wielkim fanem Big Grin I ja sie z nim zgadzam, bo lubie czasem posluchac ich starych albumow Laughing

- Miriam - 09-09-2004

Ozzy Osbourne i Kim Petersen (King Diamond ;] )

- aXe Rose - 09-09-2004

Cytat:James falszuje. No, teraz juz mniej, ale dawniej...

Fałszował kiedyś trochę, ale to dlatego, że walczył z wirusem gardła.

Najlepszy heavymetalowy głos?Raczej kilka głosów! - Calmwater - 09-12-2004

Moimi faworytami są: Jonathan Davis z KoRna (za niezłą skalę i płynne poruszanie się po niej), Chester Bennington (możecie mówić,że chała,komercha i w ogóle,ale ten głos jest jednak orginalny i ma w sobie to coś Wink ) Tak-wiem,że to nie klasyczny heavy... Z "tradycyjnych" dźwięków King Diamond,James Hetfield i Timo Kotipelto Smile

Dla mnie tylko jeden - jean - 09-17-2004

Moim zupelnie subiektywnym zdaniem Hansi Kursch. Jego glos mozna poznac zawsze, nawet jesli jest wsrod jakis chorkow... A poza tym slyszalem go na koncercie i naprawde niezle potrafie sie wydrzec 8)

- Anonymous - 09-26-2004

Najlepsze głosy mają wokaliści death Big Grin
żartuję najlepsi są:
Bruce Dickinson, King Diamond, Michael Kiske, Kai Hansen, Eric Adams, Shagrath(Dimmu Borgir)

- Dżemik - 09-26-2004

Z tego co mi wiadomo to Dimmu nigdy nie grali heavy.. :> Swoja droga ze wokal tez ma przecietny.. (ale i tak lubie Borgirow =))

- MasterGrucha - 09-26-2004

Bruce Dickinson (Iron Maiden), Peter Tagtgren (Hypocrisy), Micheal Kiske (Helloween)

- Dżemik - 09-26-2004

To mial byc chyba najlepszy glos heavy metalowy.. A tu Shaggy.. Tagtgren.. Rolleyes