-
Mechszyca - 06-19-2004
Cytat:Moje ulubione cycaty to zazwyczaj te, ktore slysze w piosnkach
"I'll kill you and your dreams tonight, begin new life,.."
To taki sztandarowy, bardzo go lubie Moze dlatego ze czasu cofnac nie mozna
"Bloodline"? Bardzo lubię Slayera, ale wolę wczesniejsze płyty....
A co do cytatów, to np. uwielbiam ten z mojego podpisu
-
Piorun - 06-19-2004
F. Nietzsche - z niego wszyscy czerpią cytaty.
-
Prisca - 06-22-2004
Hmm mam kilka cytatów Franka

Całkiem przyzwoite
-
Dżemik - 06-22-2004
Ja swojego numero uno nie mam.. ale ostatnio czesto kolata mi sie po glowie "I blame the needs that you feed, 'cause selfish eyes would not see".. by Friden, Anders =) Jakies takie.. na czasie.. w moim wypadku.. =)
-
Acrid - 06-22-2004
Mechszyca napisał(a):"Bloodline"? Bardzo lubię Slayera, ale wolę wczesniejsze płyty....
Ba! Ja tez

Na kazdej plycie mozna znalezc taki tekst ktory zawsze da sie utrzymac w pamieci,..
-
gannon - 06-24-2004
hmm...jak cos sie dzieje w moim zyciu to wymyslam sobie jakąś taką mysl która dodaje mi siły....
na chwile obecną będzie ta...
"Siedziec obok kobiety swojego zycia i jednocześnie byc wolnym"
-
Lady Ghost - 06-27-2004
hmmm... ulubionych cytatów mam kilka np.
"Dzień urodzin jest początkiem umierania"
"Nie ma we mnie żadnej myśli, w którą nie zostałaby wrzeźbiona śmierć"
"Nasze życie zależy od innych, nasza śmierć od nas samych"
"Życie jest chorobą, cały świat szpitalem, a śmierć - lekarzem"
no i troche bardziej ambitne które porzyczyłam sobie z kilku utworów mało znanych zespołów np. Fatum (
www.fatum.abc.pl-czy cos w tym stylu

)
"Coś ze środka zżera resztki optymizmu idź poszukać nadziei, którą porzuciłeś kiedyś"
"Jesteś padliną na pożarcie ludziom, którzy zniszczą twój umysł"
"Zapomnienie to coś, czego niejesteś w stanie wybaczyć nawet samemu Bogu"
poza tym polecam też cytaty ze strony dead zone...są po prostu genialne
- Arion - 07-30-2004
U mnie ostatnio rządzi "nic na siłę - weź większy młotek..." ;}
-
Sawik - 08-18-2004
"czy gwiazdy świecą po to, aby każdy mógł odnaleźć swoją?". Człowiek ma wystarczająco sił by wprawić w ruch mityczne koła zębate wyobraźni. Polecam
-
Prisca - 08-18-2004
Sawik napisał(a):"czy gwiazdy świecą po to, aby każdy mógł odnaleźć swoją?". Człowiek ma wystarczająco sił by wprawić w ruch mityczne koła zębate wyobraźni. Polecam 
Skąd jest ten cytat, bo brzmi ala "Mały Książe"
-
zdenka88 - 08-18-2004
Jest bardzo wiele cytatów które obiło mi się o uszy, co do złotych myśli, moge powiedzieć że mam je zapisane w postaci listów(stara historia miłości, którą dzieliło 300km...).
btw:
"A tu - w bezkresie wspomnień utopiony
Tylko mały ślad istnienia - ucieka spłoszony..."
---
"Odrodzony na nowo w bezkresie istnienia
Rzucony w wir życia, oszołomiony
Stoisz w czarnym lesie marzenia
Przez stado wilków głodnych otoczony"
To są fragmenty Poezji Roberta Majewskiego.Polecam
-
Prisca - 08-18-2004
"Miłość"
Nie widziałam Cię już od miesiąca.
I nic.
Jestem może bledsza,
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza!
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
To bardziej wiersz, nawet na pewno. Ale jak napisałeś powyższe, to jakoś mnie natchnęło.
A co do cytatów, złotych myśli to jak wpsominałam mam własny zeszyt, który stale się zapełnia
-
zdenka88 - 08-18-2004
uwielbiam wiersze... ja raczej napisałem fragmenty twórczości nie ukazując pełnej odsłony. A co do twoich cytatów i złotych myśli, mam pytanie...Ile stron jest już zapisanych w twoim zeszycie?
-
Prisca - 08-18-2004
Razem 73
Narazie mało, ale to się nadrobi ;>
-
Sawik - 08-21-2004
Prisca napisał(a):Sawik napisał(a):"czy gwiazdy świecą po to, aby każdy mógł odnaleźć swoją?". Człowiek ma wystarczająco sił by wprawić w ruch mityczne koła zębate wyobraźni. Polecam 
Skąd jest ten cytat, bo brzmi ala "Mały Książe"
Tak... Ta książka tworzyła lwią część mojego dzieciństwa. Znałem ją prawie na pamięć zanim nauczyłem się dobrze alfabetu, bo mama czytała mi ją na dobranoc jak bajki do poduszki. Byłem uważny i pojętny w pojmowanie zjawisk panujących na świecie toteż łatwo chwytałem przygody ciekawskiego chłopca. Mama dobrze o tym wiedziała, wiedziała też, że najuważniej wsłuchiwałem się w rozmowę Małego Księcia z pijakiem.....
PS. mam na kompie nagranie M.Księcia (jest narracja + piosenki śpiewane po każdej odwiedzonej planecie itp). Klimat przy słuchaniu jest chyba nawet leprzy od przeczytania książki. Chcecie posłuchać?