Forum Rockmetalshop
Giertych skreśla Dostojewskiego i Gombrowicza - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Literatura (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-literatura)
+--- Wątek: Giertych skreśla Dostojewskiego i Gombrowicza (/thread-giertych-skre%C5%9Bla-dostojewskiego-i-gombrowicza)

Strony: 1 2 3 4

- Krzychun - 05-31-2007

Prisca napisał(a):No, o ile już tego nie robimy...
Państwowe szkolnictwo z założenia kształci bande idiotow.

- Książę - 05-31-2007

Do którego to zbioru siłą rzeczy się zaliczasz. W dupe sobie wsadź takie napuszone tekściwa, które nie znaczą nic.

- Krzychun - 05-31-2007

IMO twoje "teksciwa" zazwyczaj nie znacza nic,a sa tylko kopia tego co wygenerował Ci bluzgator.

- Slapi - 05-31-2007

Ale wiecie co najbardziej wkurwia?
To, że te lektura idą pod ideologie LPR'u, każdy antypolak, ćpun, narkoman, nie katolik jest skreślany z listy autorów lektur.

Przyznam się, że lektur nie czytam, ale to wynika z kierunku nauki ( ścisłe ), ale takiej manipulacji narodem nie zniose.

Chce wprowadzić książki Jana Pawła II jako lekture obowiązkową... Wszystko idzie w jednym kierunku...
I to wkurwia

- Prisca - 05-31-2007

^

Stajemy się chrześcijańskim państwem, tylko jakim prawem ?

- MaFFej - 05-31-2007

Mickiewicza też zakażą, przecież to satanista.

Ale "Proces"? "Zbrodnia i Kara"? To chyba najciekawsze (nikomu tu niczego nie ujmując) z lektur. No, ale proces ukazany w "Procesie" :] coś zbytnio podobny jest do tego co dzisiaj widzimy w naszym kraju - vide dr Mirosław G. Heh... Powieść stała się dla niektórych niezbyt wygodna...

- Tomash - 05-31-2007

No dokładnie, już pomijając wszystko, to te książki były po prostu(nie licząc spedalonego emo wertera) najciekawszymi lekturami, jeszcze niech dżume wykreślą(też się pewnie coś znajdzie, choćby motyw "świętości bez boga")

- Krzychun - 05-31-2007

Prisca napisał(a):^

Stajemy się chrześcijańskim państwem, tylko jakim prawem ?
Lol,zawsze bylismy chrzescijanskim krajem.Nawet konstytucja majowa przewidywała kare za akt apostazji.

- Wars - 05-31-2007

O kruca, cieszę się, że skonczyłem LO jeszcze za SLD Laughing A kogo ma owa "reforma" dotyczyć? Tylko przyszłorocznych pierwszych klas, czy również roczników, które już są w LO? Bo jeśli tak, to cała akcja z góry skazana jest na klęskę.

<offtop>A ty Krzychun troche tonuj te wypowiedzi, bo stajl młodszego brata Kieltuza wychodzi ci żenująco to raz, a dwa, że powoli zaczyna robić się wkurzający.</offtop>

- Sobota - 05-31-2007

Dzuma to chyba od dłuższego czasu jest wykreślona.

- Wars - 05-31-2007

Na pewno nie od dawna, jeśli nawet. Ja omawiałem i jak konczyłem liceum, to z całą pewnością była jeszcze omawiana w pierwszej klasie.

- Sobota - 05-31-2007

Ja jestem obecnie w drugiej liceum , mam rozszerzony polski (human) i nie napotkalem się. Być może dopiero niedawno wycofali.

- MaFFej - 05-31-2007

A może po prostu jeszcze jej nie przerabialiście? Wink

- Valhalla - 05-31-2007

ja mialam dzume w 3 klasie.

- IstnyKurwaRomantyk - 05-31-2007

Sobota napisał(a):Dzuma to chyba od dłuższego czasu jest wykreślona.

w tym roku w 3 klasie LO mialem