Forum Rockmetalshop
Heineken Open'er Festival (29 czerwca - 1 lipca). - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Koncerty/Festiwale/Zloty Fanów (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-koncerty-festiwale-zloty-fan%C3%B3w)
+--- Wątek: Heineken Open'er Festival (29 czerwca - 1 lipca). (/thread-heineken-open-er-festival-29-czerwca-1-lipca)

Strony: 1 2 3 4

- Kamael - 02-04-2007

Takie ploty to rozpuszczają ludzi tacy, jak ja, czyli chcący ich tam usłyszeć ;D. Jakichś bardziej oficjalnych wiadomości na ten temat nie słyszałem.

- franek - 02-04-2007

Cytat:kurwa jaka cena, jakby było do stówy to czemu nie ale tak :/ .
a moim zdaniem cena jest wlasnie b. dobra

- Acrid - 02-05-2007

Znamy nazwę kolejnego wykonawcy, który zagra podczas tegorocznego festiwalu Heineken Open'er. Będzie to brytyjska formacja Muse.

"Powiem tak, na Heineken Open’er Festival nie mogło zabraknąć zespołu, który jako pierwszy zagra na nowowybudowanym stadionie Wembley w Londynie, a 70 tysięcy biletów na to wydarzenie sprzedało się w dwie godziny i organizatorzy musieli zrobić drugi koncert. Zespołu, który dwukrotnie został uznany przez Brytyjczyków za najlepszy zespół festiwalowy i koncertowy na świecie, a ich ostatni album w praktycznie wszystkich plebiscytach jest jedną z najważniejszych płyt roku 2006. Panie i Panowie, zespół Muse!!!" - napisał Mikołaj Ziółkowski z Alter Art, organizator Heineken Open'er Festival.

Muse pochodzi z Teignmouth w hrabstwie Devon (Wielka Brytania). W jego skład wchodzi trzech muzyków: Matthew Bellamy (gitara i wokal), Chris Wolstenhome (bas) oraz Dominic Howard (perkusja), którzy za młodu grali wspólnie w grupach Gothic Plague, Fixed Penalty i Rocket Baby Dolls. W końcu, w 1997 roku, zmienili nazwę na Muse i wydali (nakładem Dangerous Records) pierwszą EP-kę zatytułowaną po prostu "Muse". Kilka miesięcy później, w 1998 roku, wyszła druga EP-ka "Muscle Museum". Następnie grupa podpisała kontrakt z wytwórnią Maverick Records i w 1999 roku wydała płytę "Showbiz", którą poprzedziły single "Cave" i "Uno".

W 2001 roku do rąk fanów trafił album "The Origin of Symmetry", który przyniósł wielki przebój "Hyper Music", zaś rok później ukazał się podwójny album koncertowy zatytułowany "Hullabaloo".

"Absolution", czwarty krążek zespołu, trafił na półki sklepowe w 2003 roku. Na kolejny trzeba było poczekać trzy lata. Piąty album zatytułowany "Black Holes and Revelations" wyprodukował Rich Costey (Rage Against The Machine, Audioslave). Pierwszym singlem promującym płytę był "Supermassive Black Hole", na kolejny trafiła kompozycja "Starlight". Płyta ukazała się również w formacie CD/DVD. W tydzień po premierze krążek trafił na pierwsze miejsce brytyjskiej listy przebojów. Album został nominowany do Mercury Music Prize, jednego z najważniejszych wyróżnień muzycznych na Wyspach Brytyjskich. Grupa ma także na koncie MTV European Music Awards 2006 dla Najlepszego Zespołu Alternatywnego oraz trzy nominacje do Brit Awards 2007 i pięć nominacji do NME Awards 2007.

- Przemek87 - 02-06-2007

Co wszyscy w nich widzą Confusedhock:

- Kamael - 02-12-2007

Kolejna gwiazda - The Roots. I takie nazwy mogą mnie przyciągnąć ; ).

- Blood - 02-13-2007

Muse, Muse!! Big Grin
Wlasnie dlatego chce jechac Big Grin

- Kamael - 02-19-2007

SONIC YOUTH drodzy państwo, SONIC YOUTH! Czuję się przekonany ;]. Fantastyczny wybór.

- Kamael - 02-27-2007

www.blocparty.com napisał(a):Bloc Party have been confirmed to appear at this years Heineken Opener Festival, which takes place in Gdynia, Poland between 29th June and 1st July. Bloc Party will perform on Sunday 1st July.

- balzac - 02-27-2007

Trudno powiedzieć czy dobrze, bo nie słyszałem ich jeszcze Wink .
Ja chce kurwa Radiohead lub Interpol.

- Kamael - 02-27-2007

Ja oczywiście tak samo, ale Bloc Party też mi pasuje. Teraz szanse na Radiohead, Interpol, Arcade Fire itd. maleją, ale jeszcze liczę na jakąś kapelę z tego zestawu.

- karakas - 03-03-2007

uu niezły zestaw

- Acrid - 03-19-2007

Kolejnym zespołem, który potwierdził występ na Heineken Open'er Festival jest formacja LCD Soundsystem.

Za LCD Soundsystem stoi nowojorczyk James Murphy, założyciel wytwórni DFA. Muzyka zespołu to mieszanka tanecznego disco i electro, funky oraz punka. Pierwsza płyta grupy ukazała się w 2005 roku. Największą popularnością cieszył się utwór "Daft Punk Is Playing At My Mouse", który trafił na pierwsze miejsce British Dance Chart. Kolejne single, "Tribulations" i "Too Much Love", umocniły pozycję LCD Soundsystem wśród najważniejszych obecnie zespół muzyki elektronicznej. Nowy album "Sound of Silver" ukazał się w marcu. LCD Soundsystem są zdobywcami dwóch nagród Grammy (za najlepszy album taneczny oraz najlepszy utwór taneczny).

Organizatorzy festiwalu ujawnili także nazwy dwóch pierwszych wykonawców, którzy zagrają w namiocie. Będą to Crazy P i The Strike Boys.

- Kamael - 03-19-2007

I jest to wiadomość fantastyczna, obecnie gwiazda pierwszego formatu - genialnie, że u nas się pojawi.

- Flying Corpse - 03-19-2007

Gwiazda pierwszego formatu a ja nawet nie mam pojecia co to jest Laughing

- Acrid - 03-21-2007

Kolejnym artystą, który potwierdził występ na Heineken Open'er Festival jest zespół Groove Armada.

Groove Armada to jeden z najpopularniejszych przedstawicieli sceny elektronicznej. Przez 10 lat sprzedali ponad trzy miliony płyt, ich utwory królują na parkietach całego świata, a takie hity jak "Superstylin" czy "I See You Baby" w remiksie Fatboy Slima stały się klubowymi hymnami. Od początku ich widowiskowe koncerty stały się atrakcją najważniejszych festiwali muzycznych w Europie.