Forum Rockmetalshop
KIng Diamond/Mercyful Fate - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: KIng Diamond/Mercyful Fate (/thread-king-diamond-mercyful-fate)

Strony: 1 2 3

- Krolik - 10-17-2004

Tyle, ze ja na tych koncertach czy to Kinga czy Mercyful byłem osobiście...

- psychosis - 10-18-2004

no i...? koncert live to koncert live kazde są takie same lub bardzo podobne...no ale ok...pozwolisz ze odniose sie do przykładu porównaj koncert Judas priest np z koncertem Kinga Diamond'a który jest lepszy.. wg mnie jednogłośnie JP...

- Naz - 10-18-2004

psychosis napisał(a):no i...? koncert live to koncert live kazde są takie same lub bardzo podobne...no ale ok...pozwolisz ze odniose sie do przykładu porównaj koncert Judas priest np z koncertem Kinga Diamond'a który jest lepszy.. wg mnie jednogłośnie JP...

Wszystko jest kwestią gustu... masz zamiar pierdolić takie głupoty na forum to najlepiej je zmień.

- psychosis - 10-18-2004

no włąsnie kwestią gustu wiec sie niedopierdalaj jak pisze ze JP ma 2x lepsze szoł!! to moje zdanie... jak chcesz zmienić forum to pozwalam droga wolna...

- Naz - 10-18-2004

1. Naucz się czytać
2. Naucz się pisać...

Kończe temat objeżdżania Cię Big Grin

Wracając do tematu: Którą płyte MF możecie mi poradzić? Słyszałem tylko jeden utwór (Uuuu Melisa-a-a).

Kinga znam od bardzo dawna i szanuje za umiejętności wokalne. Heh... wszystko

- psychosis - 10-18-2004

Gdybym nieumiał czytać to bym Ci durniu nieodpowiedział... myśl choć przez chwile...!
mówił Ci juz ktoś ze jestes załosny..Smile))

- MasterGrucha - 10-18-2004

Naz napisał(a):Wracając do tematu: Którą płyte MF możecie mi poradzić? Słyszałem tylko jeden utwór (Uuuu Melisa-a-a).

Najlepsza płyta Mercyful Fate a zarazem największe arcydzieło tego zespołu to moim zdaniem "Don't Break The Oath" z 1984. Bardzo ci ją polecam. Tongue

- Anonymous - 10-18-2004

MasterGrucha napisał(a):
Naz napisał(a):Wracając do tematu: Którą płyte MF możecie mi poradzić? Słyszałem tylko jeden utwór (Uuuu Melisa-a-a).

Najlepsza płyta Mercyful Fate a zarazem największe arcydzieło tego zespołu to moim zdaniem "Don't Break The Oath" z 1984. Bardzo ci ją polecam. Tongue
tak "Don't Break The Oath" jest świetna, a ja dorzucę jeszczę "In The Shadows" i "Time", jednak warto poznać całą dyskografię Tongue Big Grin

- Miriam - 10-18-2004

Zgadzam się z przedmówcami, najlepsze dzieło Mercyfuli to zdecydowanie "Don't Break The Oath", zaraz potem "9".

- Krolik - 10-18-2004

Zdecydowanie "9" choć i "Time" jest bardzo dobry

- psychosis - 10-19-2004

...mi tam sie podoba "Time" , "In The Shadows" - ostatnio nawet bardzo...słucham jej na okrągło...

- Calmwater - 11-09-2004

King Diamond?Facet ma możliwości wokalne...Chociaż musi mnie "coś" wziąć,wtedy wczuwam się w ten klimat maksymalnie 8) Muzyka też niczego sobie,a historia,którą poznajemy słuchając kolejnych utworów dodatkowo utrudnia oderwanie się od płyty.Ulubione płyty?Abigail,House Of God.A jeśli chodzi o The Puppet Master-nie jest zła,ale na kolana mnie nie powaliła.

- Atreju - 11-09-2004

Bez dwóch zdań najlepsza płyta King Diamond to "Them" (później "Abigail"), a Mercyful Fate to oczywiście "Don't..."

- Scully - 03-26-2005

Strasznie podoba mi się Abigail, King z całą ekipą już mniej w DBTO. Nie mogę się jednak całkowicie przekonać do jego głosu... Wink

- Przemek87 - 07-16-2007

Wie ktoś może dlaczego odwołali KD w listopadzie ? mam nadzieje ze to nie dzialanie nowaka czy coś