-
asmodel - 02-13-2005
Dżemik napisał(a):Kolejny przecietny band power metalowy.. Finlandia ma wiele lepszych kapel niz SA..
jakich np bo ja bardzo lubie SA i jezeli jest cos lepszego od niej to z checia zara to sciagne
- Anonymous - 02-13-2005
asmodel napisał(a):Dżemik napisał(a):Kolejny przecietny band power metalowy.. Finlandia ma wiele lepszych kapel niz SA..
jakich np bo ja bardzo lubie SA i jezeli jest cos lepszego od niej to z checia zara to sciagne
ja ci nie powiem bo propagujesz łamanie praw autorskich
-
KelThuz - 02-13-2005
sonata to nie power, tylko p2p2, ale kompozycje napisane z glowa, duza dawka ciekawych modulacji i niekonwencjonalnych rozwiazan harmonicznych, szkoda, ze w estetyce maksymalnie spedalonej
-
LCF - 02-14-2005
Przeciw, pedalom (jak i calemu gejowemu powermetalowi) mowimy stanowczo NIE.
-
KelThuz - 02-14-2005
LCF napisał(a):Przeciw, pedalom (jak i calemu gejowemu powermetalowi) mowimy stanowczo NIE.
powermetal z definicji nie moze byc "gejowy.
ZOMO
-
Dżemik - 02-14-2005
asmodel napisał(a):Dżemik napisał(a):Kolejny przecietny band power metalowy.. Finlandia ma wiele lepszych kapel niz SA..
Chodzilo mi o kapele z innych gatunkow muzycznych..
..i nie sciagaj z netu tylko szoruj do sklepu..
-
asmodel - 02-14-2005
jedyne co kupuje to plyty blinda... mam inne wydatki
-
Vlkodlak - 02-15-2005
jak dla mnie całkiem przyjemnie się słucha. Nie jest to moja ulubiona kapelka, ale od czasu do czasu.. na pewno wolę niż Nightwish (ten to dopiero cukier lukier

IMO )
A co do muzyki... ciekawa melodycznie. A że śpiewa facet to u mnie na plus
-
Kamil - 02-25-2005
stanowcze NIE!!
-
robal - 02-26-2005
Mnie się podoba, ale mnie zawsze podobały się dziwne zespoły
-
Dechri - 03-01-2005
ulel SA może być z tym, że słyszałem jeden wywiad gdzie nie potrafili poprawnie mówić po angielsku, otro kaleczyli, koleś wymówił "ajRon Mejden", a byłem pewien, że tak mówić potrafią tylko polacy
ciekawe czy wokalista zatrudnia fonetyka przed nagrywaniem materiału aby go uczył poprawnie wymawiać jego teksty
-
Ryu Yamino - 03-13-2005
Słucham SA... Są dobrą, powerową kapelką, ale brak im (przynajmniej wg. mnie) tego, co ma np. Blind Guardian - różnorodności... Mają swój styl, ale ich kawałki sa b. podobne do siebie... wyjątek - cztery kawałki które bardzo przypadły mi do gustu:
Sonata Arctica - Replica (Ecliptica)
Sonata Arctica - 8th Commandment (Ecliptica)
Sonata Arctica - The Cage (Winterhearts Guild)
Sonata Arctica - Die With Your Boots On (Iron Maiden cover)
-
Scully - 03-28-2005
Nie potrafię się jednoznacznie wypowiedzieć na ten temat... z jednej strony za słodkie, z drugiej momentami mają interesujące zagrania...
-
Arieen - 05-07-2005
Stanowczo ZA. Szczególnie przekonuje mnie do nich kawałek "Letter to Dana". No po prostu cud miód jak dla mnie

. Nieco lajtowe, ale świetnie się słucha.
-
Annunakki - 05-07-2005
Arieen napisał(a):Stanowczo ZA. Szczególnie przekonuje mnie do nich kawałek "Letter to Dana". No po prostu cud miód jak dla mnie
. Nieco lajtowe, ale świetnie się słucha.
no, typowy pop ze sredniej polki, ale do Masterplan nie ma startu