Forum Rockmetalshop
Sonata arctica. za czy przeciw - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Sonata arctica. za czy przeciw (/thread-sonata-arctica-za-czy-przeciw)

Strony: 1 2 3 4 5

- asmodel - 02-13-2005

Dżemik napisał(a):Kolejny przecietny band power metalowy.. Finlandia ma wiele lepszych kapel niz SA..
jakich np bo ja bardzo lubie SA i jezeli jest cos lepszego od niej to z checia zara to sciagne

- Anonymous - 02-13-2005

asmodel napisał(a):
Dżemik napisał(a):Kolejny przecietny band power metalowy.. Finlandia ma wiele lepszych kapel niz SA..
jakich np bo ja bardzo lubie SA i jezeli jest cos lepszego od niej to z checia zara to sciagne
ja ci nie powiem bo propagujesz łamanie praw autorskich Laughing

- KelThuz - 02-13-2005

sonata to nie power, tylko p2p2, ale kompozycje napisane z glowa, duza dawka ciekawych modulacji i niekonwencjonalnych rozwiazan harmonicznych, szkoda, ze w estetyce maksymalnie spedalonej

- LCF - 02-14-2005

Przeciw, pedalom (jak i calemu gejowemu powermetalowi) mowimy stanowczo NIE.

- KelThuz - 02-14-2005

LCF napisał(a):Przeciw, pedalom (jak i calemu gejowemu powermetalowi) mowimy stanowczo NIE.

powermetal z definicji nie moze byc "gejowy.

ZOMO

- Dżemik - 02-14-2005

asmodel napisał(a):

Chodzilo mi o kapele z innych gatunkow muzycznych..

..i nie sciagaj z netu tylko szoruj do sklepu..

- asmodel - 02-14-2005

jedyne co kupuje to plyty blinda... mam inne wydatki

- Vlkodlak - 02-15-2005

jak dla mnie całkiem przyjemnie się słucha. Nie jest to moja ulubiona kapelka, ale od czasu do czasu.. na pewno wolę niż Nightwish (ten to dopiero cukier lukier Wink IMO )
A co do muzyki... ciekawa melodycznie. A że śpiewa facet to u mnie na plus Big Grin

- Kamil - 02-25-2005

stanowcze NIE!!

- robal - 02-26-2005

Mnie się podoba, ale mnie zawsze podobały się dziwne zespoły Big Grin

- Dechri - 03-01-2005

ulel SA może być z tym, że słyszałem jeden wywiad gdzie nie potrafili poprawnie mówić po angielsku, otro kaleczyli, koleś wymówił "ajRon Mejden", a byłem pewien, że tak mówić potrafią tylko polacy Smile

ciekawe czy wokalista zatrudnia fonetyka przed nagrywaniem materiału aby go uczył poprawnie wymawiać jego teksty Big Grin

- Ryu Yamino - 03-13-2005

Słucham SA... Są dobrą, powerową kapelką, ale brak im (przynajmniej wg. mnie) tego, co ma np. Blind Guardian - różnorodności... Mają swój styl, ale ich kawałki sa b. podobne do siebie... wyjątek - cztery kawałki które bardzo przypadły mi do gustu:

Sonata Arctica - Replica (Ecliptica)
Sonata Arctica - 8th Commandment (Ecliptica)
Sonata Arctica - The Cage (Winterhearts Guild)
Sonata Arctica - Die With Your Boots On (Iron Maiden cover)

- Scully - 03-28-2005

Nie potrafię się jednoznacznie wypowiedzieć na ten temat... z jednej strony za słodkie, z drugiej momentami mają interesujące zagrania... Rolleyes

- Arieen - 05-07-2005

Stanowczo ZA. Szczególnie przekonuje mnie do nich kawałek "Letter to Dana". No po prostu cud miód jak dla mnie Smile. Nieco lajtowe, ale świetnie się słucha.

- Annunakki - 05-07-2005

Arieen napisał(a):Stanowczo ZA. Szczególnie przekonuje mnie do nich kawałek "Letter to Dana". No po prostu cud miód jak dla mnie Smile. Nieco lajtowe, ale świetnie się słucha.

no, typowy pop ze sredniej polki, ale do Masterplan nie ma startu Angry