Forum Rockmetalshop
VOIVOD - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: VOIVOD (/thread-voivod)

Strony: 1 2 3 4

- RamzeS - 09-12-2005

Big Grin Big Grin No cóz,wypadałoby sie ustosunkowac do wypowiedzi mojego"przedmówcy"co tez niniejszym czynie Big Grin Big Grin
Odnosnie wpływów Venom na 1-ce Voivod napisałes o koniecznosci uzasadniania swoich racji w sposób następujący:Ty pierwszy sie ze mna nie zgodziłes a nie ja z tobą.A wiec ty masz pierwszeństwo

Ależ ja to zrobiłem,napisałem ze nie słysze tam wpływów Venom, w kazdym razie nie na tyle wyraźnych zeby mówić o "utalentowanych uczniach Venom".Bo w ten sposób to mozna by o Voivodzie także powiedziec:"utalentowani uczniowie Slayera" A skoro Ty te wpływy tam slyszysz ,to napisz gdzie,jak i w których konkretnie momentach. Proste?A moze akurat wsłucham się raz jeszcze i przyznam ci racje?
Idźmy dalej:
Taki jest KURVA internet,nie widzę powodu dla ,ktorego nie mialbym sie tutaj wyluzować i przestać byc tak poważnym jak w realu. Na konforntacji poglądów polega całe piękno for dyskusyjnych. Ludzie nie potrafiący podejsc z dystansem do tego co sie wypisuje w sieci,maja chyba nie po kolei w głowach.
Obawiam sie ze jesli ktoś ma nie po kolei w głowie,to tylko Ty.Piękno forów dyskusyjnych faktycznie polega na konfrontacji poglądów,co nie oznacza ze każdego kto sie z tobą nie zgadza trzeba zaraz obrzucać bluzgami i to wyjatkowo niewybrednymi:> Jesli to ma byc wyluzowanie sie to ja dziękuję Laughing Robić jaja tez trzeba umiec,no ale do tego trzeba miec odpowiednio wysoki IQ
Big Grin

- Necro Desecrator - 09-13-2005

ROTFL

- RamzeS - 09-13-2005

Necro Desecrator napisał(a):ROTFL
Kolejny przykład elokwencji Laughing

- buubi - 09-13-2005

Necro Desecrator napisał(a):
R_amze_S napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):A ich pierwsze CD ,,War and pain" to może nie powstawało pod przemożnym wpływem ,,Welcome to hell" fagasy ?
Nie dupku,a poza tym dyskografia Voivod liczy jeszcze kilkanascie innnych płytek(wpływy Venom np na "Killilng Technology" albo"Phobos"??? ) Mowiłem dzieciaku,nie znasz sie - nie wypowiadaj sie Big Grin Big Grin Big Grin

Prosiłbym ciebie ćwoku abyś uzasadnił to ,,nie dupku " odnosząc się do konkretnych utworów na ,,W&P". SAmi muzycy Voivod nigdy nie ukrywali swojego uwielbienia,na początku działalności, dla pierwszych wydawnictw Venom ,i jest do k_urwy nedzy WRAZNIE słyszalne. A co do ,,dzieciaka" to twój stary jeszcze nim byl kiedy juz obciągał rumunom na dworcu.

To tak jakbyś napisał ze Slayer czy Metallica to utalentowani uczniowie Sex Pistols bo na Show No Mercy czy Kill'em All słychać wpływy punka... Troszkę rozsądku proszę. A jeśli rzeczywiście chcesz coś napisać w temacie o Voivod to proszę o konkretne wpisy a nie robienie burdelu z tematu o zajebistej kapeli...

- Necro Desecrator - 09-13-2005

R_amze_S napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):ROTFL
Kolejny przykład elokwencji Laughing

TO RZE SIE ZE MNOM NIE ZGADZASZ NIE ZNACZY RZE MORZESZ SIE SMIAC ZE MNIE! A MIŁO CI BENDZIE JAK INNI BENDOM SIE Z CIEBIE ŚMIELI? MÓSISZ WSZYSTKICH OBRARZAC?

- RamzeS - 09-13-2005

Necro Desecrator napisał(a):TO RZE SIE ZE MNOM NIE ZGADZASZ NIE ZNACZY RZE MORZESZ SIE SMIAC ZE MNIE! A MIŁO CI BENDZIE JAK INNI BENDOM SIE Z CIEBIE ŚMIELI? MÓSISZ WSZYSTKICH OBRARZAC?
WYBACZ,JUSZ NIGDY SIEM Z CIEBJE NIE BENDEM SMJAŁ.PSZEPRASZAM

- mal - 09-18-2005

A mi się wydaje, że userowi się nudzi i potencjalnie robi z niektórych userów bambuko pisząc zupełne bzdury, czekając na odpowiedź i robiąc sobie z tego bekę.

Heh, taki świat.

- Necro Desecrator - 09-18-2005

mal napisał(a):A mi się wydaje, że userowi się nudzi i potencjalnie robi z niektórych userów bambuko pisząc zupełne bzdury, czekając na odpowiedź i robiąc sobie z tego bekę.

Heh, taki świat.

Przypomnij sobie pierwszą płytę Voivod,patafianie. W takim ,,Voivod"czy ,,Warriors of ice" słychac nie tyle echa Venom,co wręcz CYTATY z ich twórczości.,,WoI" to niemalże cover ,,Witching hour" a pierwszy riff z ,,suck your bone" to takie wannabe melodyjnego motywu ze środka ,,Live like an angel...",zeby podac najbardziej jaskrawe przykłady.Nawet brzmienie wiosła posiada charakterystyczną dla Mantasa ,,metaliczną" barwę oraz swoistą ,ze tak to ujmę, ,,niechlujność". Każdorazowo zaliczam glebę gdy czytam wasze posty;wprost ciezko mi uwierzyć ,ze podczas odsłuchu ,,W&P" komus nie nasuwaja się na myśl nachalne asocjacje z Venom! Jedynie wokal trochę odstaje od ,,Jadowitych",choc to tez te same rejony co Cronos czy Tom Warrior. Wizyta u laryngologa bardzo wskazana panowie! No,chyba ,ze jest to udana prowokacja..

- mal - 09-18-2005

Cytat:ROTFL
O wypisywanie takich głupot mi chodziło.
Nic mnie nie obchodzi kto kogo rżnął, nie obchodzi mnie głęboka analiza każdej nuty - Metallica z Kinga Crimsona czy odwrotnie (!!!) to tak jakby gnoić Type O za używanie sabbathowych riffów - wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Po prostu zastanawia mnie Twoja ignorancja, a i posługiwaniem się trudnymi słowami nikomu nic nie udowodnisz, podobnie z pisaniem dyrdymałów w stylu "TO RZE SIE ZE MNOM NIE ZGADZASZ" - co ma jakoby znieważać odbiorcę i ciągłym obrażaniem co ma być ponoć "luzackie", aż zostałeś przeze mnie podejrzany o podjudzanie.

I z szacunkiem do kobiety... w ogóle z szacunkiem proszę.

A co do Voivod, lubię czasem posłuchać, świetna muzyczka, ale drażni wręcz odciąga mnie jakość nagrywania i nie chodzi tu o surowiznę bo ją akurat lubię - zawsze muszę ostro podkręcać basy i wysokie nim cokolwiek zacznę. Ni jakiejkolwiek przestrzeni na ich płytach nie uświadczy.

- buubi - 09-18-2005

mal napisał(a):Ni jakiejkolwiek przestrzeni na ich płytach nie uświadczy.

Bo to muzyka technologiczna, jak okładki ich płyt czy fizyka jądrowa którą studiowali Rolleyes

mal napisał(a):
Cytat:ROTFL
O wypisywanie takich głupot mi chodziło.
Nic mnie nie obchodzi kto kogo rżnął, nie obchodzi mnie głęboka analiza każdej nuty - Metallica z Kinga Crimsona czy odwrotnie (!!!) to tak jakby gnoić Type O za używanie sabbathowych riffów -

Ale ja nie zgnoiłem Voivod,zapewne urocza,damo. Stwierdzenie ,ze inspiruja sie Venom nie jest zarzutem w stosunku do nich.

mal napisał(a):wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.

?

mal napisał(a):Po prostu zastanawia mnie Twoja ignorancja,

O czym Pani do mnie rozmawia?

Cytat:a i posługiwaniem się trudnymi słowami nikomu nic nie udowodnisz,

Nie zauwazylem zebym w tym temacie uzyl jakis szczegolnie trudnych słów,chociaz nie wiem jakie zaliczają sie wedlug ciebie do kategori ,,trudne"...Oczekuje cytatów.

Cytat:podobnie z pisaniem dyrdymałów w stylu "TO RZE SIE ZE MNOM NIE ZGADZASZ" - co ma jakoby znieważać odbiorcę

NE MA ZNEWARZAĆ!

Cytat:i ciągłym obrażaniem co ma być ponoć "luzackie", aż zostałeś przeze mnie podejrzany o podjudzanie.

A co to znaczy ,,obrazić"? Poddać w wątpliwość czyjes wysokie mniemanie o sobie,nic innego!

Cytat:I z szacunkiem do kobiety... w ogóle z szacunkiem proszę.

Kocham to forum! Laughing

- Neth - 09-18-2005

mal napisał(a):I z szacunkiem do kobiety... w ogóle z szacunkiem proszę.
Forum internetowe to nie miejsce na okazywanie szacunku jeno na wyrazanie opinii (bardziej lub mniej popularnych). Dystans jest wskazany.
Necro Desecrator napisał(a):Kocham to forum Laughing Laughing Laughing
No przeca wszyscy kochamy ;]
Ale koniec OT

- mal - 09-18-2005

"Ale ja nie zgnoiłem Voivod,zapewne urocza,damo. Stwierdzenie ,ze inspiruja sie Venom nie jest zarzutem w stosunku do nich." - ok, uznajmy, że nie 'gnoiłeś' (!)

"posługiwaniem się trudnymi słowami nikomu nic nie udowodnisz, podobnie z pisaniem dyrdymałów w stylu "TO RZE SIE ZE MNOM NIE ZGADZASZ" - co ma jakoby znieważać odbiorcę" - chodziło po prostu o ogromny kontrast między Twoimi wypowiedziami.

"A co to znaczy ,,obrazić"? Poddać w wątpliwość czyjes wysokie mniemanie o sobie,nic innego!" - a nie można w bardziej wyrafinowany sposób od strzelania "Patafianami" ?

"I z szacunkiem do kobiety... w ogóle z szacunkiem proszę." - a to należało brać z przymrużeniem oka Wink

"NE MA ZNEWARZAĆ! " - a więc? Miało być zabawne? Surprised

mal napisał(a):- a nie można w bardziej wyrafinowany sposób Question

Nie wiem,próbuj.

- mal - 09-18-2005

Dzięki, ja nie muszę, na nikogo tu nie bluzgałam.

EOT