Forum Rockmetalshop
Viking Metal - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Viking Metal (/thread-viking-metal)

Strony: 1 2 3 4 5

- kSIąŻę krzyŻtof - 09-04-2004

Hair of the dog napisał(a):Fgrdstrktbnkrk Hgorgosdlooofighlkoroth, Belpheghoroth i Mighty Evil Thor Shitting in the Dark Bushes of Hell

JesTEŚ moim BoGIem.

Cytat:Windir.. Jestes tu nowy wiec mozesz nie znac specyfiki tego forum.. Otoz mamy tu idiote.. Jednego aczkolwiek bardzo wkurzajacego..

WYPRAsZAM SOBiE. IDioTów JEst CONajMniEJ Dwóch

- TisH - 09-05-2004

Vlkodlak napisał(a):Finntroll (?) - chyba też pod to podchodzi Wink.
Podchodzi czy nie, jest super!TROLLHAMMAREN! TROLLHAMMAREN! Laughing 8)
A jesli ktos sie chce posmiac, to polecam Otyg Big Grin
Nie wiem jak to wytlumaczyc, ale gdy slysze, jak niektore kapele na sile pragna stworzyc klimat wikingowski, czy jakikolwiek inny, to placze ze smiechu. I wlasnie Otyg tak na mnie dziala. Rolleyes

- Vlkodlak - 09-06-2004

Otyg nie znam, ale Trollhamaren jest super Smile. A teledysk ... hehehe Big Grin

- wilk_fenriz - 09-06-2004

hm... Otyg gra bardziej folk metal niz viking, poza tym ja osobiscie nic nie moge zarzucic vintersorgowi Tongue

- TisH - 09-06-2004

Nie wiem, moze i folk, chociaz mnie z folkiem raczej sie Cruachan kojarzy. Szufladkowanie nie jest moja mocna strona Smile No niewazne, na mnie tworczosc Otyg dziala rozweselajaco, ale moze to dlatego, ze mam dosc specyficzne poczucie humoru (albo zwichrowane, jak kto woli Smile )... Rolleyes

- Vlkodlak - 09-07-2004

Nooo tak... Vintersorg... wiedziałam, że o czymś zapomniałąm Big Grin

- Dżemik - 09-07-2004

Heh.. ze mna bylo podobnie.. =P Joo Vintersorg dobry jest.. =)

- Alucard - 09-12-2004

HAHAHAHA to jest calkiem smieszne niedlugo bedzie Rome metal czy Vagina metal...ile tych nazw jeszcze bedzie wymyslonych ??. wkazdym razie musze sobie to gdzies zapisac.

- wilk_fenriz - 09-12-2004

Ten post chyba powinien byc w dziale z nu metalem wg. mnie

- Alucard - 09-12-2004

No tak tylko true viking metale(joke) wiedza co to metal , oczywiscie ze slyszalem czesc z tych kapel ale nigdy bym niepomyslal o tym ze istnieje cos takiego jak viking metal.
Wielki urazony trueviking metalu, jesli nieodczytujesz intencji z postu to sam sie nadajesz do tamtego dzialu o ktorym wspomniales.

- Windir - 09-12-2004

Alucard napisał(a):No tak tylko true viking metale(joke) wiedza co to metal , oczywiscie ze slyszalem czesc z tych kapel ale nigdy bym niepomyslal o tym ze istnieje cos takiego jak viking metal.
Wielki urazony trueviking metalu, jesli nieodczytujesz intencji z postu to sam sie nadajesz do tamtego dzialu o ktorym wspomniales.
nie masz nic madrego do napisania to wez swoie zabawki i jazda na swoje podworko Laughing nie pozdrawiam Evil or Very Mad

- Dżemik - 09-12-2004

Przypomnial mi sie Industrio (vel Hair Of The Dog).. Confusedhock: Troche szacunku dla muzyki o ktorej nie masz zielonego pojecia Alucard..

Mozna powiedziec ze Viking Metal jest galezia Blacku (roznia sie one konceptem lirycznym), i nie rozumiem co masz Alucard do tej nazwy ? po co kombinowac na sile i wymyslac jakies wymyslne nazwy (bo zespolow grajacych wikinski metal troche jest, a idiotyzmem byloby wrzucanie ich do wspolnego kotla z blackiem). nazwa "viking metal" jest funkcjonalna, zrozumiala i ogolnie przyjeta, no i od razu wiadomo o co chodzi Tongue

i nie pisze sie beatween tylko between Laughing

- Alucard - 09-13-2004

No teraz juz bede wiedzial co to viking...no ale pewnie nie rozpoznam. Tak bywa, niemosisz sie goraczkowac.i traktuj niektore posty lzej, bo ja nic zlego na mysli niemialem .