Forum Rockmetalshop
Franz Ferdinand - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Franz Ferdinand (/thread-franz-ferdinand)

Strony: 1 2 3

- gofer24 - 10-29-2005

radia nie slucham bo mam zbyt duzo muzy na kompie ;]

- Lady Novir - 11-12-2005

Co do wróżenia to już im sie powiodło, ale mysle ze moze byc tylko lepiej. Trzeba ich posłuchać czasem, dla odmiany. Wink

- de7th - 03-30-2006

Zdecydowanie nie lubię tej kapeli. Po prostu do mnie nie przemawiają. Wolę jednak klasycznego rocka typu Queen czy Led Zeppelin. Ta cała "nowa fala" bardzo mi się nie podoba.

Super - Oia - 03-30-2006

Wróżę im niezłą przyszłość. mają talent chłopaki Big Grin Big Grin Big Grin !!

- franek - 03-30-2006

nie wroze im niezlej przyszlosci, po kilku latach sie o nich raczej zapomni, ale nawet fajnie graja, na rozne potancowki/imprezy daje rady, jeden z niewielu dobrych produktow british rock revolution.

- Kamael - 03-30-2006

Zapomni się, czy nie - mało ważne ; ). Na dzień dzisiejszy mają na koncie dwie dobre płyty i po prostu bardzo fajnie się tego słucha. Niczego oszałamiającego, czy przełomowego nigdy od nich nie oczekiwałem.

- Danzig - 09-19-2006

Przebój "What You Witing For" Gwen Stefani w wykonaniu grupy Franz Ferdinand trafi na nową składankę radia BBC. Album "BBC Radio 1's 'Live Lounge" ukaże się 18 września.

Pełna lista utworów na płycie:
Outkast - "Ms Jackson"
Natasha Bedingfield - "Scientist"
Editors - "All Sparks"
Will Young - "Hey Ya"
Lemar - "I Believe In A Thing Called Love"
Mylo - "In My Arms"
The Coral - "Dreaming of You"
50 Cent - "In Da Club"
Razorlight - "Golden Touch"
Sugababes - "Living For The Weekend"
Queens Of The Stone Age - "No One Knows"
The Bravery - "An Honest Mistake"
Jamie Cullum - "Frontin'"
Hard-Fi - "Tied Up Too Tight"
Damien Rice - "Cannonball"
Lemon Jelly - "Nice Weather For Ducks"
Dizzee Rascal - "Jus A Rascal
Basement Jaxx - "Romeo"
Oasis - "Songbird"
Franz Ferdinand - "What You Waiting For"
Röyksopp - "Poor Leno"
Maximo Park - "Gone Missing"
Embrace - "How Come"
Snow Patrol - "Run"

- Przemek87 - 09-19-2006

Cała ta nowa rockowa rewolucja to bullshit. Jeden oryginalny zespół to Strokes i w miarę franz ferdinand, a tak to denny pop-rock i zrzynka z siebie nawzajem

- Danzig - 09-20-2006

taka "rewolucja" prowadzi do powstawania większej ilości Trv pankOOf i tym podobnych tokjo hoteli

- Kamael - 09-20-2006

Cytat:Jeden oryginalny zespół to Strokes

Hehehe, a co w nim niby takiego oryginalnego? ;> Najbardziej przereklamowany z zespołów w tym stylu.

Cytat:taka "rewolucja" prowadzi do powstawania większej ilości Trv pankOOf i tym podobnych tokjo hoteli

WTF? Może lepiej już się w tym temacie nie wypowiadaj.

- Książę 2 - 09-20-2006

Danzig napisał(a):taka "rewolucja" prowadzi do powstawania większej ilości Trv pankOOf i tym podobnych tokjo hoteli
A dlaczego w jakimkolwiek kontekście uwazasz się za osobę kompetentną do wypowiadania się na temat punku?

- XdkyX - 09-20-2006

franz ferdinand, arctic monkeys, the kooks i wszystkie inne podobne brytyjskie kapele sa dla mnie zagadka, jak tak chujowy i wtorny rodzaj muzyki moze zrobic furrore Neutral

- Przemek87 - 09-20-2006

Przy Ferdinandach to jeszcze mozna sie nawet dobrze bawić,bo trzeba im to oddać że byli jednymi z pierwszych którzy tak dobrze połączyli punk i taneczny beat i nieźle im to wychodzi.
Natomiast arktyczne małpy to nieporozumienie. Brytolom coś się gusta walą.

- Danzig - 09-20-2006

Kamael napisał(a):
Cytat:taka "rewolucja" prowadzi do powstawania większej ilości Trv pankOOf i tym podobnych tokjo hoteli

a jakie jest twoje zdanie ? wg mnie to właśnie powstawanie kolejnych "rockowych" zespołów z czego 1 na sto jest czegoś wart prowadzi do zdebilenia tego gatunku ... teraz Vanilla ninja , tokio hotel itp. też są pojmowane jako rock ... wg ciebie jest to ok ?

Książe 2 napisał(a):A dlaczego w jakimkolwiek kontekście uwazasz się za osobę kompetentną do wypowiadania się na temat punku?
źle mnie zrozumiełeś ... ja mówie ( pisze ) o 11 letnich dziewczynach całych w paskach , z pinami na torbach i z wysokimi kolorowymi trampkami które słuchając tej "nowej fali rocka" uważają sie za true pankOOFy i piszą na ławkach w szkole punks not dead Tongue

- Kamael - 09-20-2006

Danzig napisał(a):
Kamael napisał(a):

a jakie jest twoje zdanie ? wg mnie to właśnie powstawanie kolejnych "rockowych" zespołów z czego 1 na sto jest czegoś wart prowadzi do zdebilenia tego gatunku ... teraz Vanilla ninja , tokio hotel itp. też są pojmowane jako rock ... wg ciebie jest to ok ?

Zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Co mają VN i TH do tematu i co za różnica jak są pojmowane? Dziwne rozumowanie, przykłady wzięte z kosmosu, a zestawienie ich z brytyjskimi kapelami w stylu FF jest już totalną bzdurą.

[edit]
Cytat:o 11 letnich dziewczynach całych w paskach , z pinami na torbach i z wysokimi kolorowymi trampkami które słuchając tej "nowej fali rocka" uważają sie za true pankOOFy i piszą na ławkach w szkole punks not dead

Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz.