Forum Rockmetalshop
Dlaczego takem zwani tru metale nie lubią slipknota??? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Dlaczego takem zwani tru metale nie lubią slipknota??? (/thread-dlaczego-takem-zwani-tru-metale-nie-lubi%C4%85-slipknota)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

- Dżemik - 09-02-2004

A wiec Joe jest kiepskim garncarzem.. Posluchaj Docenta z Viadra.. Ten pan ma 2 rece a gra jakby mial ich 6 par..

- Filth - 09-02-2004

Wow Joey cieńki?? Koleś jest zajebiście szybki wystarczy obejrzeć te filmiki. Smile
Joey na Surfacing
Solo Joey'a w posiadłości Houdiniego

- Skippy - 09-03-2004

Filth napisał(a):Wow Joey cieńki?? Koleś jest zajebiście szybki wystarczy obejrzeć te filmiki. Smile
Joey na Surfacing
Solo Joey'a w posiadłości Houdiniego

Chyba głowę mu brałeś też pod uwagę...?!

Cytat:Metal alternatywny
Laughing

- Filth - 09-04-2004

Skippy napisał(a):Chyba głowę mu brałeś też pod uwagę...?!
Nie, ale fajnie to nawet wygląda.

- Kalin - 09-06-2004

Moim zdaniem zajebista kapela!! I kto nie był na ich koncercie, nie będzie potrafił zrozumiec dlaczego jest ich az 9!! i nie mówie tu o koncercie w chorzowie kiedy grali jako support, bo tam nie wypadli rewelacyjnie...
Ale gdy są gwiazdą, pokazują naprawde na co ich stać!! Ja uwielbiam ich muzyke!! szczególnie dwie pierwsze płyty! pomijajac MFKR ( chociaz tez jest niezła Tongue )

A co do Vol.3 tez mi sie na początku nie podobała za bardzo ze względu na te ballady... ale jak dłuzej posłuchac tej płyty to naprawde jest niezła! Smile
nie wyobrazam sobie za bardzo zeby zagrali którąś z wolnych piosenek na koncercie, ale są do posłuchania Smile

Sorry za błędy ortograficzne Laughing Laughing wiem ze gdzieś napewno są... ale w tym problem ze niewiem gdzie Wink

- Kódzó - 09-07-2004

Większość ludzi cały czas smęci o tym jaki to Vol. 3 jest lipny i "nieslipknotowy". A gówno. Pamiętajcie, że każda płyta Knota była INNA. Vol.3 może nie jest najlepsza (Iowa rządzi), ale też jest dobra. Ja mam wszystkie płyty (MFKR niestety pirat) i nie żałuję ani grosza wydanego na nie. Na każdej z nich jest kawał dobrej, mocnej muzy.

Cytat:Nie wiem tylko dlaczego fani Slipa (vide darkmarta) zapieraja sie ze to nie nu metal..
Bo to NIE numetal. Takie np. Heretic Anthem, albo Surfacing to numetal? Nie wydaje mi się.

Cytat:Zwrocic uwage mediow oraz zrobic szum wsrod zbuntowanej mlodziezy.. 'Patrz jaki kul zespol.. jacy agresywni.. w muzycznej ekstazie tarzaja sie po scenie'..

Zauważ, że rzucali się już na MFKR. ZANIM osiągnęli popularność.
Pewnie nie widziałeś(aś) Disasterpieces, co? Tam bardzo dobrze widać, że każdy z nich jest częścią tego zespołu, tej muzyki. Każdy ma tam swoje miejsce i wkład w to co robią. Nie ywobrażam sobie SlipKnoT bez któregoś z nich.

SlipKnoT rządzi i rządzić będzie!

- Dżemik - 09-07-2004

Nie widzialem Disasterpieces.. Ale slyszalem cih muzyke.. Nie chodzi o to zeby oni cos robili na scenie a o to zeby byl z tego jakis pozytek dla ich muzyki..

'If You're 555 then I'm <666>' Heretics Anthem jak najbardziej.. Surfacing nie kojarze.. Wedlug Ciebie Slipknot jaka muze tworzy?

- Kódzó - 09-08-2004

Mocną Laughing
Wiem do czego zmierzasz, na pewno nie nu-metal.

- Tapeworm - 09-09-2004

Dżemik napisał(a):Wystarczylby wokal+perka+gitara+bas+dj.. Muzyka bylaby niemal identyczna..
No właśnie "niemal" ale jeśli jest tam trzech gości od bębnów muzyka zyskuje na tym, że jest bardziej złożona. Przeszkadza ci to, że nie słychać wszystkiego od razu? Ja tak miałem z systemem. Na początku nie rozumiałem ich muzy. Teraz jest inaczej. A może przeszkadza ci to, że są inni niż wszyscy wokoło? Nie mają długich batów itp. Jeżeli to cię w nich odrzuca-ich oryginalność, to jestem ciekaw czy na codzień uwarzasz się za tolerancyjnego... Drzemik... Laughing

- Dżemik - 09-10-2004

Czasami mam wrazenie ze jestem jedynym tolerancyjnym gosciem na tej planecie..

Nie odrzuca mnie ich oryginalnosc.. Odrzuca mnie ich image.. ich muzyka.. mam kontynuowac?

Brak porzadnego perkusisty w zespole nadrabiaja 3 kiepskimi.. Twierdze ze Docent tudziez Lombardo zagraliby wszystkie patie nawet sie przy tym nie pocac..

Kodzo.. Nie nu metal powiadzasz.. Dziwne ze sluchajac Slipa mam wrazenie ze brak tam gitary elektrycznej.. Jeno same basy slychac..

- Alucard - 09-12-2004

mi osobiscie nigdy nieodpowiadal slipknot. chodz przyznam ze dwie piosenki sa spoko . niestety ten screch mi nieodpowiada. zaczynajac od tego ze goscio sie nienadaja do grania po wokal co udaje growling. podsumowujac ViVA i MTV ROBI swoje. jakby britnej grala metal napewno by sie wielu znalazlo po jej stronieTongue.

- Filth - 09-12-2004

Dżemik napisał(a):Brak porzadnego perkusisty w zespole nadrabiaja 3 kiepskimi.. Twierdze ze Docent tudziez Lombardo zagraliby wszystkie patie nawet sie przy tym nie pocac..
A wiesz kto to Joey Jordison?

- Dżemik - 09-12-2004

Perkusista Slipa czyz nie?

- Kalin - 09-12-2004

Dżemik napisał(a):Perkusista Slipa czyz nie?
No Joey to główny perkusista w Slipach. Czemu uwazasz ze jest kiepski?
Moim zdaniem potrafi bardzo dobrze grac! Smile
Mi przynajmniej jego granie odpowiada Laughing

Dlaczego nie lubią Slipknota? Trudno powiedzieć... - Calmwater - 09-12-2004

Może po prostu nie pasuje im muzyka? :? Niestety,nie rozumiem ludzi,którzy słuchają jednego gatunku metalu i potępiają kogoś,kto słucha jego innej odmiany.A najwięcej kontrowersji powstaje właśnie w związku z nu-metalem.Że to niby komercyjne,nieszczere,robione dla kasy itd. A wiele kapel stworzyło naprawdę coś nowego i jednocześnie genialnego!Osobiście za Slipknotem nie przepadam,po prostu ich muzyka mi nie leży.Za to uwielbiam KoRna czy Linkin Park (na nich to dopiero psy wieszają Evil or Very Mad ) I nie przeszkadza mi to kochać dźwięków dostarczanych przez kapele takie jak Iron Maiden,Metallica,Nightwish,Within Temptation czy Children Of Bodom.Po prostu uwielbiam metal Smile