Forum Rockmetalshop
Zespoly z Azji - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Zespoly z Azji (/thread-zespoly-z-azji)

Strony: 1 2 3 4 5

- MaFFej - 06-20-2005

hegemon88 napisał(a):Ale goscie z Loudness wygladaja jak totalne cioty (vide foty w wkladce 'Lightning Strikes'), co przeklada sie na zawartosc geja w muzyce.

Nie 'wyglądają' a 'wyglądali'. Zresztą to były lata 80te, a Loudness grało hard'n'heavy - taka była moda... swoją drogą to mnie te image drażni nieco. Ale muzyka jest kapitalna.

hegemon88 napisał(a):Zapusc metalucifer...

Nie omieszkam spróbować.

- ReTuRn - 06-20-2005

Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! Big Grin

- Tomash - 06-20-2005

ReTuRn napisał(a):Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! Big Grin

Nie inaczej! Laughing

PS: MaFFej, fajna strona Tongue

- MaFFej - 06-20-2005

ReTuRn napisał(a):Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! Big Grin

Surprised
A jednak na każdym forum są takie osobniki :? .

Tomash napisał(a):PS: MaFFej, fajna strona Tongue

Wielkie dzienx!

A co do Metalucifer (słucham akurat MP3 z oficjalnej strony)... heh... przy Loudness wysiada. Gitarzysta coś tam plumka (do stóp nie dorasta Akirze) a wokal jest dopiero pedalski Laughing . Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso Big Grin . Ogólnie straszny średniak. Brzmi jak stary punk w stylu Misfits czy Joy Division (nie ujmujac tym dwóm świetnym kapelom) a nie jak Heavy Metal Angry .

Dla udokumentowania 'pedalności' Metalucifer daję tą fotkę...
[Obrazek: METALUCIFER_jpg.jpg]
Pedalskie portki, czyż nie? BTW podobne nosił jakiś czas Yamashita - basista Loudness Laughing .

Konieć ze złośliwością. Image schodzi na drugi plan jeśli muzyka jest dobra.

- ReTuRn - 06-20-2005

Twe bluznierstwa wcale nas nie ruszaja!
ICh ekstremalny wizerunke sluzy niszczeniu pozerow, nie inaczej!

Big Grin
Laughing

- hegemon88 - 06-20-2005

MaFFej napisał(a):A co do Metalucifer Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso Big Grin ..

Jep sie, ćwieki to podstawa każdej true kapeli heavymetalowej, poza tym ich muzyka jest bardziej true, zawiera wiecej szatana i na dodatek jest bardziej hetero niz loudness.

A tu bardziej true fota, deptaj krzyze zapusc metalucifer

[Obrazek: j03_2.jpg]

- MaFFej - 06-20-2005

hegemon88 napisał(a):Jep sie...

Też cię pozdrawiam Big Grin .

hegemon88 napisał(a):...ćwieki to podstawa każdej true kapeli heavymetalowej...

Chłopaki z Loudness też je noszą Rolleyes ... ehhh...

hegemon88 napisał(a):...poza tym ich muzyka jest bardziej true...

Uwielbiam takich osobników.

hegemon88 napisał(a):...na dodatek jest bardziej hetero niz loudness.

Czyli jednak jest trochę homo? Laughing

hegemon88 napisał(a):A tu bardziej true fota...

Czyli poprzednia nie była tró... co za pech... pewnie chlopaki z Metalucifer teraz płaczą po nocach i rozpaczają, ze dali się sfotografować w takich portkach Laughing .

hegemon88 napisał(a):...deptaj krzyze...

Tia... sam sie zdepnij.

- Tomash - 06-20-2005

wrzuć na luz, hegemon to taki nasz folklor Laughing..bardzo true folklor dodajmy Angry

- seelenleib - 06-20-2005

ja tam osobiscie bardzo lubie muzyke z japonii...
z przemoca zakorzeniona w ich kulurze jak nikt potrafia dac z siebie wszystko jeski chdzi o muzyczna expresje...
nie trzeba przypominac ze japonska scena noise nie liczac amerykanskiej jest chyba najpreznijsza i najbardziej bezkompromisowa
free jazz to tez jak najbardziej japonska domena.
ogolnie jak najbardziej na +
japanoise of death Big Grin

- Artur - 06-23-2005

a "Sigh" ktos slyszal ? Ja tylko pare mp3, ale nawet fajnie graja. Troche ciezko mi ich zaszufladkowac (BM?)po tym co przesluchalem.

- MaFFej - 07-21-2005

A co do Metalucifer... zdanie mam o Nich ciągle podobne ale kawałek "Heavy Metal Samurai" (do zassania z oficjala zespołu) tak wbił mi się w umysł (w co wsześniej bym nie uwierzył Wink )... super numer.

- ExtremeAgression - 08-09-2005

"A co do Metalucifer (słucham akurat MP3 z oficjalnej strony)... heh... przy Loudness wysiada."

ROTFL ! Metalucifer miazdzy ich pod kazdym wzgledem -muzyka jest bardziej agresywna, extremalna pisza lepsze teksty i w przeciwiesntwie do tych pajacow panowie z M wygladaja jak metale.

"Gitarzysta coś tam plumka (do stóp nie dorasta Akirze) a wokal jest dopiero pedalski Laughing "

a co ma robic ? napierdalac 30 minutowe solowki ? czlowieku to metal - tu chodzi o przypierdol a nie swirowanie pawiana na gryfie...

"Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso Big Grin "

zenada - pedalski to jest twoj czarny sweter i wsiowy plaszcz po kostki( po postach sugeruje ze inaczej wygladac nie mozesz), ale trudno wymagac innej opini na temat takich kapel od osoby ktora bala by sie pas z cwiekami zalozyc wychodzac z domu... zreszta jak wiekszosc dzisiejszych "metalofcuf", zrozum synek metal ma byc extremalny pod kazdym wzgledem - agresywny, diabelski, brudny i buntowniczy - jesli ci to nie odpowiada to nie masz czego szukac w tej muzyce...

"Brzmi jak stary punk "

i co w tym zlego ?

"Dla udokumentowania 'pedalności' Metalucifer daję tą fotkę...
Pedalskie portki, czyż nie? "

pedalskie portki to twoja stara nosi na glowie, modny metalowcu...

leather & spikes uber alles !

- High Priest - 08-09-2005

Azjatycki metal? Niewiele tego niestety słyszalem. Mogę polecić turecki Pentagram (znany poza Turcją jako Mezarkabul) i japoński (czy raczej japońsko-amerykański) Ritual Carnage.

- MaFFej - 08-09-2005

ExtremeAgression napisał(a):Metalucifer miazdzy ich pod kazdym wzgledem -muzyka jest bardziej agresywna, extremalna...
[...]
zrozum synek metal ma byc extremalny pod kazdym wzgledem - agresywny, diabelski, brudny i buntowniczy - jesli ci to nie odpowiada to nie masz czego szukac w tej muzyce...

No tak... zapomniałem... LoL, buahahahaha...

ExtremeAgression napisał(a):....ale trudno wymagac innej opini na temat takich kapel od osoby ktora bala by sie pas z cwiekami zalozyc wychodzac z domu...

Krótko - po tym tekście wyszedłeś na dzieciaka... Ja nie jestem 'metalowcem' dupku... tylko 'słucham metalu' a z noszenia ćwieków już wyrosłem - muzyke czuje sie duszą a nie naćwiekwoanym pasem.

ExtremeAgression napisał(a):pedalskie portki to twoja stara nosi na glowie, modny metalowcu...

leather & spikes uber alles !

Laughing Laughing

ExtremeAgression napisał(a):...a co ma robic ? napierdalac 30 minutowe solowki ? czlowieku to metal - tu chodzi o przypierdol a nie swirowanie pawiana na gryfie...

Chodzi o technkię pawianie...

ExtremeAgression napisał(a):...zenada...

Dokładnie...

Wracaj do swoich tru-pagan kumpli ... :/

------

Sprawa wygląda bardzo prosto - mamy odmienne GUSTA... •koniec tematu•

- ExtremeAgression - 08-10-2005

"Ja nie jestem 'metalowcem' dupku... tylko 'słucham metalu' "

wiec wyp*ierdalaj...

"a z noszenia ćwieków już wyrosłem - muzyke czuje sie duszą a nie naćwiekwoanym pasem. "

gdybys ją czuł to nie uzył bys słowa wyrosłem w odniesieniu do otoczki ktora juz od poczatku lat 80tych jest jej nieodłączną cześcią.

"Chodzi o technkię pawianie..."

"w metalu chodzi o technike" - bauahahahaha napisz ksiazkie kindermetalu jeb*any.

"Wracaj do swoich tru-pagan kumpli ... :/ "

wracaj do koscioła albo piaskownicy.

"mamy odmienne GUSTA... •koniec tematu•"

i z tym sie moge zgodzic.