-
MaFFej - 06-20-2005
hegemon88 napisał(a):Ale goscie z Loudness wygladaja jak totalne cioty (vide foty w wkladce 'Lightning Strikes'), co przeklada sie na zawartosc geja w muzyce.
Nie 'wyglądają' a 'wyglądali'. Zresztą to były lata 80te, a Loudness grało hard'n'heavy - taka była moda... swoją drogą to mnie te image drażni nieco. Ale muzyka jest kapitalna.
hegemon88 napisał(a):Zapusc metalucifer...
Nie omieszkam spróbować.
-
ReTuRn - 06-20-2005
Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty!
-
Tomash - 06-20-2005
ReTuRn napisał(a):Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! 
Nie inaczej!
PS: MaFFej, fajna strona
-
MaFFej - 06-20-2005
ReTuRn napisał(a):Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! 
A jednak na każdym forum są takie osobniki :? .
Tomash napisał(a):PS: MaFFej, fajna strona 
Wielkie dzienx!
A co do Metalucifer (słucham akurat MP3 z oficjalnej strony)... heh... przy Loudness wysiada. Gitarzysta coś tam plumka (do stóp nie dorasta Akirze) a wokal jest dopiero pedalski

. Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso

. Ogólnie straszny średniak. Brzmi jak stary punk w stylu Misfits czy Joy Division (nie ujmujac tym dwóm świetnym kapelom) a nie jak Heavy Metal

.
Dla udokumentowania 'pedalności' Metalucifer daję tą fotkę...
![[Obrazek: METALUCIFER_jpg.jpg]](http://www.brighteyes.de/files/METALUCIFER_jpg.jpg)
Pedalskie portki, czyż nie? BTW podobne nosił jakiś czas Yamashita - basista Loudness

.
Konieć ze złośliwością. Image schodzi na drugi plan jeśli muzyka jest dobra.
-
ReTuRn - 06-20-2005
Twe bluznierstwa wcale nas nie ruszaja!
ICh ekstremalny wizerunke sluzy niszczeniu pozerow, nie inaczej!
-
hegemon88 - 06-20-2005
MaFFej napisał(a):A co do Metalucifer Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso
..
Jep sie, ćwieki to podstawa każdej true kapeli heavymetalowej, poza tym ich muzyka jest bardziej true, zawiera wiecej szatana i na dodatek jest bardziej hetero niz loudness.
A tu bardziej true fota, deptaj krzyze zapusc metalucifer
-
MaFFej - 06-20-2005
hegemon88 napisał(a):Jep sie...
Też cię pozdrawiam

.
hegemon88 napisał(a):...ćwieki to podstawa każdej true kapeli heavymetalowej...
Chłopaki z Loudness też je noszą

... ehhh...
hegemon88 napisał(a):...poza tym ich muzyka jest bardziej true...
Uwielbiam takich osobników.
hegemon88 napisał(a):...na dodatek jest bardziej hetero niz loudness.
Czyli jednak jest trochę homo?
hegemon88 napisał(a):A tu bardziej true fota...
Czyli poprzednia nie była tró... co za pech... pewnie chlopaki z Metalucifer teraz płaczą po nocach i rozpaczają, ze dali się sfotografować w takich portkach

.
hegemon88 napisał(a):...deptaj krzyze...
Tia... sam sie zdepnij.
-
Tomash - 06-20-2005
wrzuć na luz, hegemon to taki nasz folklor

..bardzo true folklor dodajmy
-
seelenleib - 06-20-2005
ja tam osobiscie bardzo lubie muzyke z japonii...
z przemoca zakorzeniona w ich kulurze jak nikt potrafia dac z siebie wszystko jeski chdzi o muzyczna expresje...
nie trzeba przypominac ze japonska scena noise nie liczac amerykanskiej jest chyba najpreznijsza i najbardziej bezkompromisowa
free jazz to tez jak najbardziej japonska domena.
ogolnie jak najbardziej na +
japanoise of death
-
Artur - 06-23-2005
a "Sigh" ktos slyszal ? Ja tylko pare mp3, ale nawet fajnie graja. Troche ciezko mi ich zaszufladkowac (BM?)po tym co przesluchalem.
-
MaFFej - 07-21-2005
A co do Metalucifer... zdanie mam o Nich ciągle podobne ale kawałek "Heavy Metal Samurai" (do zassania z oficjala zespołu) tak wbił mi się w umysł (w co wsześniej bym nie uwierzył

)... super numer.
-
ExtremeAgression - 08-09-2005
"A co do Metalucifer (słucham akurat MP3 z oficjalnej strony)... heh... przy Loudness wysiada."
ROTFL ! Metalucifer miazdzy ich pod kazdym wzgledem -muzyka jest bardziej agresywna, extremalna pisza lepsze teksty i w przeciwiesntwie do tych pajacow panowie z M wygladaja jak metale.
"Gitarzysta coś tam plumka (do stóp nie dorasta Akirze) a wokal jest dopiero pedalski

"
a co ma robic ? napierdalac 30 minutowe solowki ? czlowieku to metal - tu chodzi o przypierdol a nie swirowanie pawiana na gryfie...
"Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso

"
zenada - pedalski to jest twoj czarny sweter i wsiowy plaszcz po kostki( po postach sugeruje ze inaczej wygladac nie mozesz), ale trudno wymagac innej opini na temat takich kapel od osoby ktora bala by sie pas z cwiekami zalozyc wychodzac z domu... zreszta jak wiekszosc dzisiejszych "metalofcuf", zrozum synek metal ma byc extremalny pod kazdym wzgledem - agresywny, diabelski, brudny i buntowniczy - jesli ci to nie odpowiada to nie masz czego szukac w tej muzyce...
"Brzmi jak stary punk "
i co w tym zlego ?
"Dla udokumentowania 'pedalności' Metalucifer daję tą fotkę...
Pedalskie portki, czyż nie? "
pedalskie portki to twoja stara nosi na glowie, modny metalowcu...
leather & spikes uber alles !
-
High Priest - 08-09-2005
Azjatycki metal? Niewiele tego niestety słyszalem. Mogę polecić turecki Pentagram (znany poza Turcją jako Mezarkabul) i japoński (czy raczej japońsko-amerykański) Ritual Carnage.
-
MaFFej - 08-09-2005
ExtremeAgression napisał(a):Metalucifer miazdzy ich pod kazdym wzgledem -muzyka jest bardziej agresywna, extremalna...
[...]
zrozum synek metal ma byc extremalny pod kazdym wzgledem - agresywny, diabelski, brudny i buntowniczy - jesli ci to nie odpowiada to nie masz czego szukac w tej muzyce...
No tak... zapomniałem... LoL, buahahahaha...
ExtremeAgression napisał(a):....ale trudno wymagac innej opini na temat takich kapel od osoby ktora bala by sie pas z cwiekami zalozyc wychodzac z domu...
Krótko - po tym tekście wyszedłeś na dzieciaka... Ja nie jestem 'metalowcem' dupku... tylko 'słucham metalu' a z noszenia ćwieków już wyrosłem - muzyke czuje sie duszą a nie naćwiekwoanym pasem.
ExtremeAgression napisał(a):pedalskie portki to twoja stara nosi na glowie, modny metalowcu...
leather & spikes uber alles !
ExtremeAgression napisał(a):...a co ma robic ? napierdalac 30 minutowe solowki ? czlowieku to metal - tu chodzi o przypierdol a nie swirowanie pawiana na gryfie...
Chodzi o technkię pawianie...
ExtremeAgression napisał(a):...zenada...
Dokładnie...
Wracaj do swoich tru-pagan kumpli ... :/
------
Sprawa wygląda bardzo prosto - mamy odmienne GUSTA... â˘koniec tematuâ˘
-
ExtremeAgression - 08-10-2005
"Ja nie jestem 'metalowcem' dupku... tylko 'słucham metalu' "
wiec wyp*ierdalaj...
"a z noszenia ćwieków już wyrosłem - muzyke czuje sie duszą a nie naćwiekwoanym pasem. "
gdybys ją czuł to nie uzył bys słowa wyrosłem w odniesieniu do otoczki ktora juz od poczatku lat 80tych jest jej nieodłączną cześcią.
"Chodzi o technkię pawianie..."
"w metalu chodzi o technike" - bauahahahaha napisz ksiazkie kindermetalu jeb*any.
"Wracaj do swoich tru-pagan kumpli ... :/ "
wracaj do koscioła albo piaskownicy.
"mamy odmienne GUSTA... â˘koniec tematuâ˘"
i z tym sie moge zgodzic.