-
Zakk_Wylde - 12-30-2005
Patyk napisał(a):Zakk_Wylde napisał(a):coś mało osób wypowiada sie o Scorpions :? ... scorpions to jeden z moich ulubionych heavy metalowych zespołów i ludzie którzy znają scorpions tylko z ballad bluźnią niemiłosiernie ... szczegulnie polecam albumy Blackout i Virgin Killer
Heavy metal? Co jak co ale Scorpionsow nie zaliczylbym do tego gatunku.
to do jakiego ? widać ze znasz scorpions tylko z ballad posłuchaj sobie lepiej Blackout i powiedz mi czy to nie jest heavy metalowa płyta :?
-
Ghost_82 - 12-30-2005
Co do zespołu, to nawet nieźle dają czadu 8) Od czasu do czsu lubie posłuchać, szczególnie płyte "Crazy World"
-
The Stig - 01-01-2006
Bardzo fajna kapela rockowa. Cenię ją sobie za ballady i czadowe utwory. Ich zaletą jest też to że są z Niemiec, a utwory są śpiewane w języku angielskim.
-
piotreek7 - 01-28-2006
ja bardzo lubie Scorpionsów, podoba mi się ich styl gry na gitarze - taki surowy, chyba żadko używają dodatkowych efektów, a Klaus im starszy tym lepiej śpiewa

Moją ulubioną płytą jest Moment of Glory... ach ten "Hurricane" 8)
Wind of change to faktycznie nie ma nic z metalem wspólnego, ale lubie bardzo ten utwór, traktuje go tak jak "Nothing Else Matters".
I jest świetny teledysk...z naszym Papieżem
-
Miriam - 02-08-2006
Ostatnio postanowiłam zagłębić się w muzykę Scorpionsów. Zaczęłam od pierwszego albumu -"Lonesome Crow". Gdy go pierwszy raz usłyszałam, nie wierzyłam że to Scorpionsi, ta muzyka mnie porwała! Świetny album, słychać sporo nawiązań do wczesnego BS i LZ (w sumie to prawie te same lata 69-72) I co mnie zaskoczyło, niemało tu nawiazań do... rocka progresywnego (zwłaszcza w tytułowym utworze) W tej chwili zasłuchuję się w "Fly To The Rainbow". Jeśli pozostałe albumy są tak samo dobre, na pewno sięgnę po więcej.
-
Tomash - 02-08-2006
Do "Blackout" włącznie są bardzo dobre, choć już mniej progresywne. Ale moim zdaniem jest to naprawdę dobre granie. Nawet bardzo.
-
sebastian - 07-06-2006
Bardzo lubie scorpions .Jest to jeden z moich ulubionych zespolow.Mam prawie wszystkie plyty i czesto ich slucham .Lubie zarowno ostre piosenki jak i ballady
-
Nevermore - 07-06-2006
No to niewąsko.
-
Yogurt - 07-21-2006
http://muzyka.onet.pl/0,1358139,newsy.html
-
MaFFej - 07-21-2006
Deutschland ubber alles!
-
Krzychun - 07-21-2006
Komentarze na onecie rlz
Cytat:Scorpions skonczyli sie na Kill'em All..
potem przeszli na komerche
Wszebad porob zdjecia!!
-
Przemek87 - 07-22-2006
Pink Floyd skończyło się na Ace Of Spades...
-
Ghost_82 - 07-22-2006
Hehehe na onecie non stop tak lecą
-
franek - 07-22-2006
no wlasnie, poza tym nigdy to nie bylo smieszne nawet, a juz odgrzewane co rusz to kompletna zenada.
-
MaFFej - 07-22-2006
franek napisał(a):no wlasnie, poza tym nigdy to nie bylo smieszne nawet, a juz odgrzewane co rusz to kompletna zenada.
To też racja ale niemiecki band na jakimś tam "patriotycznym festiwalu" to troszkę nie-ten-tego, nie? Nie chodzi tu o żadne uprzedzenia ale to tak jakby death metalowy skład zagrał na odpuście...