Forum Rockmetalshop
Therion - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Therion (/thread-therion--1864)

Strony: 1 2 3 4

- The_hanged_man - 05-04-2005

Wy to macie w oryginałach ?? Gdzie wy pracujecie, że macie tyle kasy ??

- Czarna_Róża - 05-14-2005

cóz ja mogę innego powiedzieć o therionie jak nie to ,że jest po prostu idealny !!!!! szczególnie płytki od lepacy kliffoth w górę Big Grin .....
therion tak wszedł mi w skórę, że nie wyobrażam sobie juz własnej egzystecji bez niego Big Grin Big Grin

pzdr @-,-'-----

- Axel - 05-14-2005

The_hanged_man napisał(a):Wy to macie w oryginałach ?? Gdzie wy pracujecie, że macie tyle kasy ??

własnie w tym problem nie mamy, wiec oszczedzamy kazdy grosz jaki wpadnie zeby miec na płyty Angry

- The_hanged_man - 05-16-2005

Ja tam kupuje kasety... używane najlepiej... ,ale na
Therion to się jeszcze nie dorobiłem. No może jak przestane wydawać kase na żarcie to się uda Big Grin
(Sorry znowu Offtopa zrobiłem)

- Vlkodlak - 05-19-2005

kasety to bluźnierstwo Tongue
łatwowsysne w odtwarzacz, słaba jakość ktora stale się pogarsza. A taki np Therion to zespół który najlepiej brzmi w dobrej jakości. (jak większość Wink )

- Calmwater - 05-20-2005

Orginałów też niestety nie posiadam,pierwsza płytka jaką słyszałem to Vovin.Zespół bardzo ciekawy,chociaż wokal w niektórych momentach ciut drażni (wiem,to tylko moje odczucie).Szczególnie dobre wydają mi się ich późniejsze wydawnictwa,połączenie elementów muzyki klasycznej (a raczej całej orkiestry Laughing ) z ciężkim graniem wyszło im wręcz genialnie Big Grin (Nie to co Metallica Laughing ).Pozostaje mieć nadzieję,że pojawią się gdzieś w okolicy Łodzi i nie będą chcieli zedrzeć z nas skóry za bilet...

- The_hanged_man - 06-05-2005

Sytułacja się zmieniła, zakupiłem oryginała Beyond Sancturum. Zafoliowanego nówka cewka za 3 zł w sklepie second hand zwanego innaczej meliną... kaseta oczywiście.

- G - 06-05-2005

Od biedy można posłuchać. Zwłaszcza "Of Darkness" jest niezła.

- -lilith- - 06-06-2005

Ja Theriona bardzo lubie Smile Właściwie mam tylko dwie płyty(oczywiście, że nieoryginalne i raczej nie zameirzam na oryginalne jak na razie wywalać kasy, teraz oszczędzam na inna płytę) a tak to same mp3, no ale zawsze coś Smile A co mi się w Therionie najbardziej podoba... chyba właśnie wokal...

- Vlkodlak - 06-06-2005

Lilith: wokal? Chodzi Ci o te starsze płyty? Jak nie grali jeszcze symfonicznie? Wink
Ja osobiście wolę te symfoniczne. Z wcześniejszych bardzo lubię Lepaca Kliffoth (zwróciłąm na to uwagę dzięki okładce :])

i naprawdę, teraz ciężko mi słuchać Vovin czy Deggial eh. Muzycznie są super, ale te teksty niektóre.... ale te nowsze już co innego. Zbieram na digipacka Lemurie i Siriusa :]

- Axel - 06-07-2005

Vlkodlak napisał(a):Lilith: wokal? Chodzi Ci o te starsze płyty? Jak nie grali jeszcze symfonicznie? Wink
Ja osobiście wolę te symfoniczne. Z wcześniejszych bardzo lubię Lepaca Kliffoth (zwróciłąm na to uwagę dzięki okładce :])

i naprawdę, teraz ciężko mi słuchać Vovin czy Deggial eh. Muzycznie są super, ale te teksty niektóre.... ale te nowsze już co innego. Zbieram na digipacka Lemurie i Siriusa :]

Zbieraj zbieraj bo to szczytny cel naprawde bardzo dobre płyty

- Vlkodlak - 06-07-2005

zgadzam się :]. Cóż za ironia, Vovin i Deggial które teraz uważam za gorsze (ze względu na te słabe teksty) mam oryginalne, a Lemuri i Siriusa już nie. Ale tak to już w życuy bywa Big Grin

- -lilith- - 06-07-2005

No ja mam właśnie tylko Lemurie i Siriusa Smile I też zdecydowanie wole jak grają symfonicznie, chociaż wcześniej też było całkiem fajnie. Ale teraz o wieeele lepiej Smile
A co do wokalu- ogólnie uważam, że jest świetny, tak jakoś chyba na samym początku jak zaczęłam słuchac Theriona, na niego przede wszystkim zwróciłam uwage, tylko nie pamiętam, co to za piosenka była... :?

- Lech - 06-07-2005

a ja tak troche "zaofftopuje" i zapytam: -lilith-, czy nie masz moze duzej fotki? moze zamiescilabys ja w topicu My, a potem to juz otwarta droga do kariery w wyborach miss tegoz zacnego forum Cie czeka jak na moje sokole oko Smile

- The_hanged_man - 06-11-2005

Cytat:Zbieram na digipacka Lemurie i Siriusa :]

Ja poczekam 10 lat i kupie używanego Big Grin