-
metal up your ass - 04-23-2005
ja to sobie tak troszeczkę na loozie nagrałem
nie chodziło o wybieranie arcytrudnego coveru ale o takie od pitolenie
Co do gitary to bezpośrednio z pieca (line 6 spider 210)
A co do reszty to jest fruity loops jak powiedział wyżej kolega ale dopiero zaczynam bawić się tym programem
-
OPOL - 04-23-2005
Mario1349 napisał(a):OPOL napisał(a):Przyznam że ciekawa kompozycja tylko troche perkusja sztuczna chyba automat.Moim zdaniem Puritania jest jedna z trudniejszych piosenek Dimmu.Dobry nawet wokal

no nie powiesz mi że na gitarce ten kawałek jest trudny hahaha, przecierz to banał, vokalnie może i masz racje ale co do gitary nie zgodze sie choć by huj na huju stanął i hujem podpierał. A wykonanie mi sie za huj nie podoba, jedynie vokal nawet dobry (załóż kapelkę NSową haha) reszta do dupy.
Ścieżka gitar jest owszem prosta, ale jeśli chodzi o dodatkowe efekty typu klawiory itp to jest to trochę trudne do wykonania(moim zdaniem)
-
Patyk - 04-23-2005
OPOL napisał(a):Mario1349 napisał(a):OPOL napisał(a):Przyznam że ciekawa kompozycja tylko troche perkusja sztuczna chyba automat.Moim zdaniem Puritania jest jedna z trudniejszych piosenek Dimmu.Dobry nawet wokal

no nie powiesz mi że na gitarce ten kawałek jest trudny hahaha, przecierz to banał, vokalnie może i masz racje ale co do gitary nie zgodze sie choć by huj na huju stanął i hujem podpierał. A wykonanie mi sie za huj nie podoba, jedynie vokal nawet dobry (załóż kapelkę NSową haha) reszta do dupy.
Ścieżka gitar jest owszem prosta, ale jeśli chodzi o dodatkowe efekty typu klawiory itp to jest to trochę trudne do wykonania(moim zdaniem) 
Nie wiem czy wiesz ale w necie sa setki gotowych utworow(wszystkie sciezki wlacznie z klawiszami) wiec tu nic samemu nie trzeba robic, dogrywasz gitare i masz caly utwor, a koledze metal up your ass nalezalyby sie pochwaly za utworzenie takiego topicu bo takie tematy sa bardzo ciekawe, powinno byc ich wiecej wiec chlopaki chwytajcie za gitary i nagrywajcie.
-
Mario1349 - 04-23-2005
OPOL napisał(a):Ścieżka gitar jest owszem prosta, ale jeśli chodzi o dodatkowe efekty typu klawiory itp to jest to trochę trudne do wykonania(moim zdaniem) 
teraz wszystko da się łatwo nagrać, szkoda tylko że ja tego nie umiem

dlatego też nie będę zamieszczał mp3 mojej kapelki bo hujowo nagrane
-
Skoczek - 04-23-2005
Ja jak probuje nagrac swoja gitare na kompa to zawsze sie to konczy kleska

Jak nagrywam bezposrednio z pieca to brzmi to jakos tak sztucznie, a jak przez mikrofon to wychodzi wogole fatalnie bo mam tylko taki standardowy mikrofonik komputerowy :? Ma pytanie do Metal Up Your Ass w jakim programie nagrywales gitarke i czy po nagraniu jej uzywales jakiegos efektu z kompa??
-
A więc tak : nagrywam w programie Cool Edit pro , tam też cały utwór składam do kupy (z przewagą kupy)
Natomiast wszystkie klawisze i inne pierdoły robię w programie fruity loops
Co do wokalu to nie wim jak go kumpel nagrał bo podesłał mi gotowe ścieżki od siebie z domu
Natomiast gitarkę wpinam bezpośrednio z pieca do wejścia mikrofonowego , mój piec ma symulacje różnych efektów więc niemuszę się pierdolić z jakimiś komputerowymi efektami , ale jeżeli nagra się już coś w tym cool edicie można sobie ściągnąć programik (a raczej wtyczkę) o nazwie AMPLITUBE która współpracuje z CE i symuluje brzmienia lampowych wzmacniaczy.
To tyle
Może na dniach chwycę się za jakiś Carpathian Forest albo coś z Vadera
-
Skoczek - 04-23-2005
Cytat:
A więc tak : nagrywam w programie Cool Edit pro , tam też cały utwór składam do kupy (z przewagą kupy)
Natomiast wszystkie klawisze i inne pierdoły robię w programie fruity loops
Co do wokalu to nie wim jak go kumpel nagrał bo podesłał mi gotowe ścieżki od siebie z domu
Natomiast gitarkę wpinam bezpośrednio z pieca do wejścia mikrofonowego , mój piec ma symulacje różnych efektów więc niemuszę się pierdolić z jakimiś komputerowymi efektami , ale jeżeli nagra się już coś w tym cool edicie można sobie ściągnąć programik (a raczej wtyczkę) o nazwie AMPLITUBE która współpracuje z CE i symuluje brzmienia lampowych wzmacniaczy.
To tyle
Może na dniach chwycę się za jakiś Carpathian Forest albo coś z Vadera
Dzieki
- Anonymous - 04-23-2005
OPOL napisał(a):Moim zdaniem Puritania jest jedna z trudniejszych piosenek Dimmu.
tak bardzo trudna, raptem 6 riffów...
za 1 razem wyszło mi jak oryginał...
-
6 ??

ja tam się w sumie dwóch doliczyłem
- Anonymous - 04-23-2005
metal up your ass napisał(a):6 ??
ja tam się w sumie dwóch doliczyłem 
C#, G, || C#, C, G#, G
PS: metal up your ass, na którym osiedlu mieszkasz?
-
to w sumie same dźwięki na pierwszy riffer składa się właśnie c# i g na drugi reszta ale i tak prostackie
Demon pogrywasz w jakiejś kapeli w rzeszowie ?
- Anonymous - 04-23-2005
metal up your ass napisał(a):to w sumie same dźwięki na pierwszy riffer składa się właśnie c# i g na drugi reszta ale i tak prostackie
Demon pogrywasz w jakiejś kapeli w rzeszowie ?
odpowiem na PM

by nie robić "śmietniska"
-
Mario1349 - 04-23-2005
i tak już zrobiliście, co sie martwicie przynajmniej mod będzie miał troche roboty