-
dementia - 06-07-2004
Polecam "Sługę Bożego" Jacka Piekary.
-
misieksanok - 06-08-2004
a ja gorąca polecam "Miasto Pożogi", tylko zapomniałem autora :/ Jak znajde to zapodam
-
Remi - 06-13-2004
Ja tam jesli chodzi o literature jestem tradycjonalista:
AS (Sapkowski dla mniej kumatych)
JRR Tolkien (wszystki ale szczegolnie Trylogie i Hobbita)
Terry Pratchet (mi sie tylko swiat dysku podobal)
A oprocz fantasy to lubie rowniez:
Robert Ludlum (conspiracy thriller: Tryglogia Bournea, Protokol Sigmy, Zlecenie Jansona, Plan Ikar, Klatwa Prometeusza, Program Hades i wiele wiele innych)
Paulo Coehlo (chyba tak to sie pisze: czytalem Alchemika, Podręcznik Wojownika Światła i Pielgrzyma - pisze naprawde swietne ksiazki, ktore POLECAM)
No i to bylo na tyle...
-
Rhonwen - 06-14-2004
Prisca napisał(a):5. Neil Gaiman [Opowiadania, Nigdziebądź itd.]
Też uwielbiam Gaimana, a zwłaszcza Nigdziebądź i Gwiezdny Pył, a panowie Croup i Vandemar są po prostu perfekcyjni, jedni z moich ulubieńców książkowych
-
Prisca - 06-14-2004
Rhonwen napisał(a):Prisca napisał(a):5. Neil Gaiman [Opowiadania, Nigdziebądź itd.]
Też uwielbiam Gaimana, a zwłaszcza Nigdziebądź i Gwiezdny Pył, a panowie Croup i Vandemar są po prostu perfekcyjni, jedni z moich ulubieńców książkowych 
A tak - oni wymiatają, zwłaszcza tekst ...
"Najpierw bardzo Cię skrzywdzimy, a potem ... potem zabijemy jeszcze bardziej" - genialne
-
Rhonwen - 06-14-2004
Taaaaaaaaak! ale i tak najbardziej chyba lubię ten dialog w Drugim Prologu, całego nie przepiszę bo za dużo pisaniny
-
Mechszyca - 06-19-2004
czytał ktos z was "Achaję"? polecam, świetna książka
-
Prisca - 06-19-2004
Mechszyca napisał(a):czytał ktos z was "Achaję"? polecam, świetna książka
Hmm a w jakej konwencji jet to utrzymane ??
-
Dżemik - 06-20-2004
Nr 1 to bez watpienia Pratchett
dalej Tolkien (klasyka),
egzorcysta- bimbrownik (rrzadzi!=D)
i swietne ksiazki Erica van Lustbadera z cyklu Perla.. polecam! Fajne scenki gwaltu ludzi przez obca rase.. =)
-
Rhonwen - 06-20-2004
a propos Pratchetta to jestem głodna "Dobrego Omenu" napisanego wraz z szanownym panem Gaimanem
-
Prisca - 06-22-2004
Rhonwen napisał(a):a propos Pratchetta to jestem głodna "Dobrego Omenu" napisanego wraz z szanownym panem Gaimanem 
Jestem na początku
Cholera nie lubię czytać klilku książek na raz ... a włąsnie to robię... Jakieś kilka dni temu zkupiłam "Siewce wiatru"

-> świetna książka, przynajmniej narazie
-
Palles - 06-27-2004
Z Fantasy to czytałem Terrego Pratchetta "Pomniejsze Bóstwa" Trylogie WP, Silmarillion i Hobbita Tolkiena, "Weźmisz czarno kure..." Pilipiuka, "Sługę Bożego" i "Młot na czarownice" Jacka Piekary
- Arion - 07-30-2004
Pomijając te najbardziej nagłośnione dzieła literatury fantastycznej, można by jeszcze wspomnieć o "Trylogii mrocznego elfa" Salvatore, dla tych, którzy chcą się rozerwać przy nie wymagającej aż tak wielkiego wkładu myślenia lekturze

Nie ujmując jej niczego oczywiście... A już w ogóle wspaniałym cyklem jest "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Urszuli le Guin... Naprawdę wspaniałe książki, dla mnie były wytchnieniem od dość podobnych do siebie światów innych autorów z nutką filozofii, coś wspaniałego, głębokiego i zdecydowanie wartego przeczytania ;}
-
Prisca - 07-30-2004
Polecam "Siewce Wiatru" Maji Lidii Kossakowskiej - krótkie streszczenie???
Piekło w Niebie
-
wilk_fenriz - 09-01-2004
Ja osobiscie polecam Piesn Lodu i Ognia George R.R Martina (Gra o Tron,Starcie Krolow i Nawalnica Mieczy)- jak dla mnie najwspanialsza saga fantasy jaka kiedykolwiek sie ukazala - po prostu miodziu !! 8)