Forum Rockmetalshop
Kto zna polskie zespoły black/death wzreszczące po polsku??` - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Kto zna polskie zespoły black/death wzreszczące po polsku??` (/thread-kto-zna-polskie-zespo%C5%82y-black-death-wzreszcz%C4%85ce-po-polsku)

Strony: 1 2 3 4 5

- Dżemik - 03-31-2005

Ahhh.. Calvaria! Zapomnialem o nich! Tak tak! Calvaria jest swietna.. Smile Musze odkurzyc ich plytke..

- Anonymous - 04-01-2005

Nergal śpiewa po polsku na "Grom" w utworach "Lasy Pomorza" i "Grom"

- Skoczek - 04-02-2005

Dżemik napisał(a):Ahhh.. Calvaria! Zapomnialem o nich! Tak tak! Calvaria jest swietna.. Smile Musze odkurzyc ich plytke..

Masz "Potęge Nienawisci" czy moze któres z demek??

- hegemon88 - 04-02-2005

Dżemik napisał(a):Ahhh.. Calvaria! Zapomnialem o nich! Tak tak! Calvaria jest swietna.. :

To ci od coveru Misia Uszatka?

- Dżemik - 04-02-2005

Skoczek napisał(a):
Dżemik napisał(a):Ahhh.. Calvaria! Zapomnialem o nich! Tak tak! Calvaria jest swietna.. Smile Musze odkurzyc ich plytke..

Masz "Potęge Nienawisci" czy moze któres z demek??

Mam Potege Nienawisci i Ostatnia Wizje.. Smile

hegemon88 napisał(a):
Dżemik napisał(a):Ahhh.. Calvaria! Zapomnialem o nich! Tak tak! Calvaria jest swietna.. :

To ci od coveru Misia Uszatka?

Tak jest.. ;]

- Nuillnac - 05-03-2005

Dziwne, że nikt tu jeszcze Arkony nie podał. Oni grają black metal - po Polsku. Co do tego, że bez różnicy jest po jakiemu się drą bo i tak nic nie słychać, to nie prawda. Ja się golę przy "Cannibal Holocaust" Necrophagii ( nawiasem mówiąc zajebisty film ).

- Art... - 05-03-2005

DeMoN.|. napisał(a):"Lasy Pomorza"
buehehe tiaaa Big Grin Big Grin wypas xDD ogolem nie wiedziec czemu prawie wszystko co spiewane jest po polsku brzmi syfnie... no za wyjatkiem Ich troje Big Grin

- Nuillnac - 05-08-2005

Posłuchaj sobie francuskiego gotyku.

- yosi - 05-08-2005

Francuski gotyk?? Może podasz jakieś kapele zebym mógł se ściągnąć Big Grin

- Piorun - 05-11-2005

Gontyna Kry

- Calvaria - 05-25-2005

Witam

Widze, ze nie zapomnieliscie jeszcze o zespole Calvaria. Mamy testy po polsku. Wstajemy po woli z grobu, niedlugo nowa strona a na niej pelny album 'potega nienawisci'. Jedziemy z nowym materialem - sa juz 4 nowe kawalki. Prosze o cierpliowsc, zagladajcie od czasu do czasu na nasza strone www.calvaria.metal.pl zeby sprawdzic czy juz nie jest w nowszej wersji z bonusami Smile
Tymczasem zobaczcie nasze nowe logo i dajcie znac co o nim myslicie
[Obrazek: logo.jpg]

- Dżemik - 05-25-2005

Nowe kawalki? Wreszczie.. ;]Czekam z niecierpliwoscia, bo Calvaria to bez watpienia czolowka polskiego, podziemnego death.. Trza czyms nakarmic fanow takiego grania..

Logo jak logo.. 'Mroczne', 'olschoolowe', troszke tandetne.. Slowem- takie jak powinno byc.. Wink

PS> Jestem bardzo ciekaw.. Kto sie kryje pod nickiem 'Calvaria'? ;> Krzysiek? Karol? Roman? ;]

- hegemon88 - 05-25-2005

Calvaria napisał(a):Tymczasem zobaczcie nasze nowe logo i dajcie znac co o nim myslicie
[Obrazek: logo.jpg]

Za malo ekstremalne, powinno byc wiecej krwi.

- Dżemik - 05-25-2005

I nagich lasek (fanek Satyriconu?).. Wink I jeszcze powienien byc malutki napis 'The True'.. ;]

- Calvaria - 05-25-2005

Dżemik napisał(a):PS> Jestem bardzo ciekaw.. Kto sie kryje pod nickiem 'Calvaria'? ;> Krzysiek? Karol? Roman? ;]

Nikt z tych panow Smile Calvaria ma pol skladu nowego Smile To znaczy bass i gitare Smile