Forum Rockmetalshop
Riverside...? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Riverside...? (/thread-riverside)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

- Mahogany - 03-08-2005

Słyszałam jedynie tyle, co dało się ściągnąć z ich strony Wink , ale muszę przyznać, że goście tworzą niesamowitą muzykę.

- Miriam - 03-10-2005

Dzisiaj kupiłam "Out Of Myself" Smile Przystępna cena, świetne wydanie no i ta muzyka.... Miód.

- Kamael - 03-10-2005

Miriam napisał(a):Dzisiaj kupiłam "Out Of Myself" Smile Przystępna cena, świetne wydanie no i ta muzyka.... Miód.
Faktycznie, parę dni temu wydana płytka. Właśnie dzisiaj kumpel dostał pocztą. Mam nadzieję, że mi pożyczy ; ). Podobno rzeczywiście świetna, ale bardzo krótka, choć w sumie to logiczne w przypadku, gdy jest traktowana jako zapowiedź nowego albumu.

- Miriam - 03-11-2005

Heh, płyta o której myślisz to "Voices In My Head" (minialbum, premiera była 7.3.2005) Ja natomiast mówiłam o "Out Of Myself" (album, wydany w 2003) Smile Więcej info na stronie zespołu.

- Kamael - 03-11-2005

Miriam napisał(a):Heh, płyta o której myślisz to "Voices In My Head" (minialbum, premiera była 7.3.2005) Ja natomiast mówiłam o "Out Of Myself" (album, wydany w 2003) Smile Więcej info na stronie zespołu.
Cholera, rzeczywiście poplątałem, "Out Of Myself" mam przecież na półce ;/ ;D. W sumie nie ważne, jakieś chwilowe zaćmienie widocznie miałem. W każdym razie, "Voices In My Head" muszę kumplowi ukraść.

- tix - 03-12-2005

mi sie podoba jak narazie tylko IN TWO MINDS

- Miriam - 04-30-2005

Dzisiaj kupiłam "Voices In My Head". Podobnie jak w przypadku "Out Of Myself", świetne wydanie, jednak muzyka zawarta na "Voices..." rózni się nieco od debiutanckiego albumu. Jest bardziej psychodelicznie i nastrojowo. Album zawiera 5 nowych kawałków (ale nie znajdą się one na nowej płycie) oraz 3 utwory z "Out Of Myself" wykonane na żywo. Podsumowując: "Voices In My Head" to bardzo klimatyczna płyta, co prawda jest łagodniej niż na debiucie, jednak na tym samym, wysokim poziomie. Inne oblicze Riverside - warto posłuchać.

- Kaktus. - 04-30-2005

pierwszy raz usłyszałem riverside na liście trójki szczerze mówiąc spodobało mi się ale gdy usłyszałem ich poraz pierwszy myślałem że to zagraniczna kapela do głowy mi nie przyszło że ktoś może tak grać w polsce czyli plus dla nich Smile
słyszałem kilka utworów całkiem fajne ale potrafią sie znudzić przy natrętnym słuchaniu
tak czy inaczej wychodzą raczej na plus Smile

- Kamael - 05-01-2005

Kaktus. napisał(a):słyszałem kilka utworów całkiem fajne ale potrafią sie znudzić przy natrętnym słuchaniu
tak czy inaczej wychodzą raczej na plus Smile
No nie wiem, mnie jakoś nie znudzili ; ). Jestem w stanie słuchać ich bardzo często.

- Miriam - 05-03-2005

U mnie jest podobnie jak u Kamaela. Riverside to jeden z nielicznych zespołów, którego jestem w stanie słuchać bardzo często i który nie nudzi mi się po drugim przesłuchaniu. Ciągle odkrywam coś nowego w ich muzyce.

No no:)madrze mowisz:) - boberek666 - 05-06-2005

Riverside....:] Wspanialy zespol..SmileW tamtym roku bylam na ich koncercie w Warszawie,i zagrali zajebiscie,ze tak to ujmęBig Grin. A Mariusz Duda..ehhWink. Plytka "Voices in my head" uroczaSmile.No to tyle mialam do powiedzeniaBig Grin

- goris - 05-10-2005

Doskonała kapela z naszego kraju. Byłem w zeszłym roku na koncercie ich w Gdyni i tam ich usłyszałem p raz pierwszy. Świetni muzycy zwłaszcza perkusista. Każdy z nich jest dobry w tym co robi. Ale cóż jak już ktoś napisał jest to muzyka, którą zachwycać się będzie garstka maniaków, a nie szeroka publiczność. Może tak będzie według mnie lepiej.

- Kamael - 05-16-2005

No i dorwałem "Voices In My Head"... 35 minut, ale w żadnym wypadku nie stracone. Z nowych utworów najbardziej spodobał mi się "Dna ts. Rednum or F. Raf" (cholera, o co w tym tytule chodzi?). Ogólnie wszystkie nowe są bardzo spokojne. Co do koncertowych - to aż mi żal, że jeszcze nie miałem okazji usłyszeć zespołu na żywo skoro tak dobrze im to wychodzi, a do tego to "voices in my head..." słyszalne w tle, a wykrzykiwane przez tłum... Ech... Smile

- Miriam - 05-17-2005

Kamael napisał(a):Z nowych utworów najbardziej spodobał mi się "Dna ts. Rednum or F. Raf" (cholera, o co w tym tytule chodzi?).

Ten utwór również wywarł na mnie największe wrażenie. Co do tytułu - chyba o to chodziło, żeby nikt nie wiedział o "co biega" Tongue W każdym razie, idealnie oddaje nastrój utworu.

Kamael napisał(a):Co do koncertowych - to aż mi żal, że jeszcze nie miałem okazji usłyszeć zespołu na żywo skoro tak dobrze im to wychodzi, a do tego to "voices in my head..." słyszalne w tle, a wykrzykiwane przez tłum... Ech... Smile

Oj, to wielka strata, ale jestem pewna, że niebawem to nadrobisz Smile Mając porównanie kawałków studyjnychz koncertowymi zdecydowanie lepiej wypadają te drugie. Magia.

- Kamael - 05-17-2005

Miriam napisał(a):
Kamael napisał(a):Z nowych utworów najbardziej spodobał mi się "Dna ts. Rednum or F. Raf" (cholera, o co w tym tytule chodzi?).

Ten utwór również wywarł na mnie największe wrażenie. Co do tytułu - chyba o to chodziło, żeby nikt nie wiedział o "co biega" Tongue W każdym razie, idealnie oddaje nastrój utworu.
Hehehe... może rzeczywiście mieli to na celu, ale mam takie przeczucie, że w tym tytule jest jakieś ukryte znaczenie.

Miriam napisał(a):
Kamael napisał(a):Co do koncertowych - to aż mi żal, że jeszcze nie miałem okazji usłyszeć zespołu na żywo skoro tak dobrze im to wychodzi, a do tego to "voices in my head..." słyszalne w tle, a wykrzykiwane przez tłum... Ech... Smile

Oj, to wielka strata, ale jestem pewna, że niebawem to nadrobisz Smile Mając porównanie kawałków studyjnych z koncertowymi zdecydowanie lepiej wypadają te drugie. Magia.
Zdecydowanie lepiej? To rzeczywiście musi być więc magia Smile.