Forum Rockmetalshop
Primus - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Primus (/thread-primus)

Strony: 1 2

- Pearl - 09-18-2005

goofi napisał(a):Primus... primus ...primus hmmmm cos tam mam na kompie ale jeszcze nie sluchalam, tylko jakas jedna piosenka mi sie kiedys obila o uszy... ujdzie w tloku... Tongue
Grzeszysz goofi Wink

- goofi - 09-19-2005

Pearl napisał(a):
goofi napisał(a):Primus... primus ...primus hmmmm cos tam mam na kompie ale jeszcze nie sluchalam, tylko jakas jedna piosenka mi sie kiedys obila o uszy... ujdzie w tloku... Tongue
Grzeszysz goofi Wink

Eeee tam gadasz, jakos mi po prostu nie podeszli Tongue

- mal - 10-02-2005

Ojej, ojej, ojej Primus... Hah brak mi słów, istny geniusz. Znam ich z Rhinoplasty, Antipop, Sailing the Seas of Cheese, Suck on This, wszystkie równie dobre, a także solowe wydawnictwa, przymierzam się właśnie do Trio.. hmmm... Les grał w siakimś trio, jakoś to muszę namierzyć heh... Rolleyes

- Nevermore - 10-02-2005

Hair of the dog napisał(a):primus jest 100 razy bardziej kreatywny od metalu.

uzasadnij

ROTFL

- Tomash - 10-02-2005

Nie no... macie problemy, przecież gitarowy Primusa grał w Possessed, a Claypool miał propozycje grania w Metallice, więc ten zespół jednak jest zwiąany z metalem, więc gadki typu "jest kreatywniejszy od metalu" są troszku nielogiczne.

- Nevermore - 10-02-2005

Tomash napisał(a):Nie no... macie problemy, przecież gitarowy Primusa grał w Possessed, a Claypool miał propozycje grania w Metallice, więc ten zespół jednak jest zwiąany z metalem, więc gadki typu "jest kreatywniejszy od metalu" są troszku nielogiczne.

racja, ale chce zeby mi dzieciaczek wytlumaczyl co rozumie przez bardzie kreatywny, dlaczego metal kreatywny nie jest i co ma kreatywnosc do jakosci muzyki.

- Quostek - 10-07-2005

Nevermore napisał(a):
Tomash napisał(a):Nie no... macie problemy, przecież gitarowy Primusa grał w Possessed, a Claypool miał propozycje grania w Metallice, więc ten zespół jednak jest zwiąany z metalem, więc gadki typu "jest kreatywniejszy od metalu" są troszku nielogiczne.

racja, ale chce zeby mi dzieciaczek wytlumaczyl co rozumie przez bardzie kreatywny, dlaczego metal kreatywny nie jest i co ma kreatywnosc do jakosci muzyki.

Otorz, metalowcy zazwyczaj trzymaja sie swojego utartego stylu - wyjatkiem Anthrax, bo jego plyty z lat '90 roznia sie zdecydowanie od tych z lat '80 - tymczasem Primus bawi sie klimatami i nastrojami w swojej muzyce. Nie znam osobiscie zadnego zeespolu "prawdziwe metalowego" który by tak robil.
Natomiast, co do jakosci muzyki - sam nie lubie kapel, ktore caly czas stoja w miejscu, ale ktos moze patrzyc na muzyke np. pod katem umiejetnosci techncznych. Dla niego taki Iron Maiden bedzie fajny, bo muzycy duzo potrafia.
W ogole sie gosciu przypieprza do metalu jakby mial jakis kompleks Laughing

- Pearl - 10-07-2005

Nevermore napisał(a):racja, ale chce zeby mi dzieciaczek wytlumaczyl
Podejrzewam, że DZIECIACZEK jest starszy od Ciebie Wink Smile

- Patyk - 10-23-2005

Profesjonalna ocena zespolu na podstawie jednego sciagnietego kawalka...rotfl.Wracajac do tematu: bardzo ambitny zespol, wykorzystuja niecodzienne skale, mysle ze nie ma drugiej takiej kapeli wykorzystujacej takie dzwieki, dla mnie swietne.
Edit:
Polecam przesluchac cover "The thing that should not Be" Metallicy w ich wykonaniu.Swietne odegranie+solowka w ich klimatach,dla mnie bomba!

- Przemek87 - 07-19-2006

Wow ! Genialny zespół, genialny basista, genialna technika. Les Claypool to FREAK !!! w najlepszym tego słowa znaczeniu. Niezwykla muzyka, trudna do opisania i do przydzielenia pod jakąś gatunkową szufladę. Podobno niedługo nowy album