-
TisH - 09-06-2004
Na trasie...no wlasnie, ciekawe czy kiedys sie doczekamy koncertow Iced Earth i Blind Guardian w Polsce?
-
Ryu Yamino - 09-06-2004
TisH napisał(a):Na trasie...no wlasnie, ciekawe czy kiedys sie doczekamy koncertow Iced Earth i Blind Guardian w Polsce? 
Tak... Jeśli chciałbyś zobaczyć Ich w Polsce, to chyba sam musiałbyś wszystko zorganizować, łącznie z płacą dla Nich... Blind Guardian najbliżej to mógłbyś zobaczyć w Niemczech (ostatnio był koncert...)
-
TisH - 09-06-2004
Niestety nie znam sie na organizowaniu koncertow

I bardzo zaluje, ze nie pojechalam rok temu na koncert BG w czeskich Pardubicach.
-
MasterGrucha - 10-12-2004
Iced Earth - Bardzo mi się ten zespół podoba... ich muzyka jest specyficzna ich styl łatwo rozpoznawalny, łączą w swojej muzyce drapieżne szybkie, cięte zagrywki gitarowe z bardzo klimatowymi prostymi melodiami. Muzyka piękna, melodyjna, emocje przeplatają się z ciężkimi gitarami i perkusją. A wszystko w pięknym klimacie.
Ich płyty no cóż dla mnie pomysł genialny: każda płyta ma jakby swoją osobną tematykę, wokół której wszystko się kręci, kto słucha ten wie, kto nie temu podam przykłady:
- "Dark Saga" z 1996 - opowiada historie komiksowego Spawna, i jest na nim w całości oparta.
- "Something Wicked This Way Comes" z 1998, dużo opowiadania. Powiem w dużym skrócie: mianowicie opowiada o losach cywilizacji obcych którzy żyli na ziemi przed ludźmi, później żyli wsród ludzi przybierając ich formę cielesną, w końcu zjawił się ich Wybawca który zniszczył ludzką rasę, a ziemia powróciła w ręce obcych.
- no i najnowsza "The Glorious Burden" - opowiada historię USA i wojny secesyjnej.
Według mnie najnowsza płyta jest niestety najgorsza

Zmiana wokalisty wyraźnie nie wyszła zespołowi na dobre.
Obecny wokalista Tim Owens jest niezły, ale Matt Barlow był niezrównany i niezastąpiony, bez niego Iced Earth to już nie to samo. Co jednak nie zmienia mojego poglądu że Iced Earth jest zespołem świetnym... który dażę ogromną sympatią
8)
-
Ryu Yamino - 10-12-2004
Hmh... Widzę, żę nie jestem jedyną osobą o takich a nie innych poglądach... Nieźle znasz tematykę (Master Grucha ^^) i masz podobne zdanie... Owens to dobry wokalista, ale nie do Iced Earth... Matt, WRACAJ !!
-
MasterGrucha - 10-12-2004
Obawiam się że Matt nie wróci, pracuje (jak już było wcześniej w tym temacie wspomniane) w jakimś urzędzie w USA, podobno całkowicie skończył z muzyką... szkoda. (Ale jak najbardziej ma do tego prawo, to jego życie i on decyduje co chce robić i gdzie chce pracować.)
- Anonymous - 10-13-2004
Czym tu się martwić wg. mnie Tim Owens bardzo dobrze sobie radzi, w końcu przed Iced Earth śpiewał w Judas Priest... 8) Jednak mimo swoich zdolności niezbyt pasuje do Iced Earth.
Zespół lubię i szanuję oczywiście. Iced Earth trzyma się mocno, nie zmienia stylu, stale nagrywa znakomite albumy i dostarcza fanom wiele wspaniałych, niebanalnych utworów.
Zobaczcie że Glorious Burden wcale nie jest taki zły... dorównuje nawet Horror Show czy Burnt Offerings
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&searchlink=ICED|EARTH&uid=MIDMR0410131111&sql=11:43rc288c05oa~T2
PS: Patrzcie na ilość gwiazdek
-
Ryu Yamino - 10-13-2004
Wiem, że Matt nie wróci... Pracuje w Department of Homeland Security... Owens nie jest zły, ale nadal twierdzę, że nie pasuje do IE...
- Anonymous - 10-13-2004
Ryu Yamino napisał(a):Wiem, że Matt nie wróci... Pracuje w Department of Homeland Security... Owens nie jest zły, ale nadal twierdzę, że nie pasuje do IE...
pasuje czy nie, trzeba się przyzwyczaić... powtarzam nie jest źle, zawsze mogło być gorzej
-
MasterGrucha - 10-13-2004
DeMoN.|. napisał(a):pasuje czy nie, trzeba się przyzwyczaić... powtarzam nie jest źle, zawsze mogło być gorzej 
Masz racje... nie ma wyjścia.
---
Podobno ma ujrzeć światło dzienne druga płytka Demons & Wizards

. Ale poza tym, nic nie wiadomo jeszcze, wszystko trzymane jest w tajemnicy.
-
Ryu Yamino - 10-14-2004
Tak, zawsze mogło być gorzej... IE mogło się rozejść... Ale brakuje mi też wokalu Schafer'a (vide Stormrider) A co do drógiego albumu D&W... Hmh, nie przeczę, że nie będę czekał z niecierpliwością... Ale to tak trochę off...
-
Mefisto - 10-14-2004
Iced Earth..... przesłuchałem kilka kawałków i mi sie nie podoba. Poprostu wole troszke inne klimaty.
-
jean - 10-14-2004
Czasami bywam na maratonach rpg-maniaków. Grają po 24h non-stop i zawsze puszczają Iced Earth

Potem przez około tydzień mam dość tej kapelki, ale w sumie ich lubię.
- Anonymous - 10-15-2004
Mefisto napisał(a):Iced Earth..... przesłuchałem kilka kawałków i mi sie nie podoba. Poprostu wole troszke inne klimaty.
Przesłuchanie "kilku kawałków" nie daje ci obrazu całej twórczości IE... (może nie trafiają w twój gust)
PS:może wyszło trochę niezrozumiale, ale myślę że domyślisz się o co mi chodzi
-
MasterGrucha - 10-15-2004
DeMoN.|. napisał(a):Mefisto napisał(a):Iced Earth..... przesłuchałem kilka kawałków i mi sie nie podoba. Poprostu wole troszke inne klimaty.
Przesłuchanie "kilku kawałków" nie daje ci obrazu całej twórczości IE... (może nie trafiają w twój gust)
PS:może wyszło trochę niezrozumiale, ale myślę że domyślisz się o co mi chodzi 
DeMoN dla mnie twój post jest niezrozumiały - Mefisto przecież pisze że słyszał tylko kilka kawałków, a tym samym zdaje sobie sprawe że nie ma obrazu całej twórczości... po co piszesz mu rzeczy które on wie?