-
Vlkodlak - 03-28-2005
Harry Potter... takie do poczytania na deser i do poduszki. Do poczytania szybkiego i niezobowiązującego do głębszych przemyśleń. Do poczytania w pociągu i w samochodzie oraz na plaży gdzie słońce smaży

(ale rymłam!)
-
whatsername - 03-28-2005
Hmmm Harry Potter . Przeczytałam 5 częsći (tzn 5 nie skończyłam....jak zginął Syriusz to mi sie odechciało...na samym końcu) i nawet mogą być...teraz powstaje dużo 'podróbek" pottera....
-
Druciak - 04-21-2005
Przeczytałem tom 2 i 3.... i mi się odechciało. Szybko się czyta. Ale to nie jednak dla mnie

Bardziej mnie interesowały wywody ludzi, że "harry potter" to książka o satanizmie.. ojej! taaaak? To ja zaraz wyciągnę moją starą różdżkę z szafy, i będę satanistą. buahhhaha! zaczaruję was!
-
nowy - 04-21-2005
Nie jest to jakas super wybitna lektura
ale pare tomow przeczytalem chodzby po to zeby sie przekonac czy naprawde jest taka "super"
taka bajeczka dla dzieci
-
Frustra - 04-21-2005
nowy napisał(a):taka bajeczka dla dzieci
no... zbyt prosta lektura
-
qsiarz - 04-21-2005
no lektura prosta, chodzi o to zeby sie latwo i przyjemnie czytalo, ale dlaczego syriusz zginal? to byla moja ulubiona postac.
-
Ajana - 04-22-2005
qsiarz napisał(a):no lektura prosta, chodzi o to zeby sie latwo i przyjemnie czytalo, ale dlaczego syriusz zginal? to byla moja ulubiona postac.

Uważam, że uśmiercanie takich postaci jest nienormalne.Nie wyobrażam sobie jak będzie wyglądać kolejna częć Pottera bez Syriusza.
-
Neth - 04-22-2005
HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.
-
Ajana - 04-22-2005
Neth napisał(a):HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.
Jeśli chodzi o film,to jest to straszna chała.Każda następna część jest gorsza od poprzedniej.Do książki nawet nie warto tego porównywać.
:?
-
Neth - 04-22-2005
Ajana napisał(a):Neth napisał(a):HP - nie potrafie zareagowac na slowa te inaczej anizeli smiechem. Ksiazek w reku nie mialem... za to film zdarzylo mi sie obejrzec. Przyznam - momentami bylo zabawne (jak np ten duzy pan wchodzil do wiezy i otwierajac drzwi wniosl je ze soba, po chwili stwierdzajac "sie naprawi"), lecz na dluzsza mete film jest za banalny... raza po oczach (i po wszystkim innym) straszne uproszczenia akcji, streszczenia i inne podobne zabiegi poprzez ktore odnosze wrazenie iz jest to bajka adresowana TYLKO i wylacznie do dzieci ponizej lat 13-stu. Tyle o filmie. jesli ksiazki sa podobnego pokroju to ja spasuje.
Jeśli chodzi o film,to jest to straszna chała.Każda następna część jest gorsza od poprzedniej.Do książki nawet nie warto tego porównywać.
:?
chocby ksiazka o Henryku Portierze byla najwiekszym arcydzielem wspolczesnej literatury nie ma najmniejszych szans cobym po nia siegnal. Opinia ma (sluszna badz nie) zapieczentowana zostala przez film i nic tego nie zmieni - pozostaje wiec przy swoim --> bajka dla szostoklasistow.
-
Valhalla - 04-23-2005
Cos bym powiedziala, ale zdazylam Cie Neth polubic

wiec sie nie wypowiem

Moje zdanie na ten temat bylo gdzies tam wczesniej
-
Neth - 04-23-2005
Valhalla napisał(a):Cos bym powiedziala, ale zdazylam Cie Neth polubic
wiec sie nie wypowiem
Moje zdanie na ten temat bylo gdzies tam wczesniej 
mnie fakt ,iz kogos lubie, nie przeszkodzilby w krytyce ;p
-
Valhalla - 04-23-2005
krytyka krytyka, ale resztki przyzwoitosci zachowam

tak Bogiem a prawda, faceci tej ksiazki czytac nie powinni
-
Frustra - 04-23-2005
Valhalla napisał(a):faceci tej ksiazki czytac nie powinni 
hmm dlaczego tak myślisz? Ja jakoś "zakochana" w dziele nie jestem, ale znam wielu przedstawicieli płci odmiennej, którzy serię HP bardzo lubią.
-
Valhalla - 04-23-2005
ja zakochana tez nie jestem, ale podobalo mi sie.
Dlatego ze dla wiekszosci facetow tego typu ksiazki to sa wlasciwie bajeczki itp.