-
Vlkodlak - 01-17-2005
nie mój gust, słucham co prawda muzyki elektronicznej, ale innego typu. Owszem, zdarza się techno, które potrafi mnie zaskoczyć i jest całkiem całkiem. Ale większość to pójście na łatwiznę UMC UMC na chama i wykrzykiwane JAZDAAA! na wszelkich dyskotekach

(mam okazję to słyszeć czasem, jako że dyskoteka jest 100 metrów od mojego okienka). Niby wnętrze wytłumione ale miarowe i mocno basowe <JEB><JEB><JEB> to slyszę i u mnie. A jak z psem na spacer idę to słychać i owe JAZDY a czasem nawet gwizdki i jakies skreczowate dodatki
-
Hagall - 01-17-2005
Moje wyrazy najgłębszego współczucia Vlkodlak.
-
Ephic - 01-17-2005
Chodzi konkretnie o techno, czy o muzyke elektroniczna ogolnie? Jesli o muzyke elektroniczna to sa kawalki, ktore trawie i nawet takie, ktore mi sie podobaja. Ale zawsze majac wybor miedzy dobra muzyka elektroniczna a moim ulubionym metalem wybiore metal.
Inna sprawa to sluchanie muzyki po pijaku. Wtedy wszystko podchodzi mi chyba tak samo

. Szczegolnie fajne po pijaku jest wspomniane wczesniej call on me. Mozna sobie zrobic pare minut aerobiku, jak na teledysku (na ostatnim sylwku cos takiego zaliczylem i bylo fajnie

).
Tuomasss napisał(a):sztuczna "muzyka" która nie reprezentuje sobą kompletnie niczego.
Zdarzaja sie metalowe zespoly, ktore tez bez skrepowania uzywaja "sztucznych" dzwiekow. Bardzo dobrym przykladem bedzie zespol "...and Oceans" (
jeden z kawalkow, ktore mozna sciagnac ze stronki
www.centurymedia.com ). Albo The Kovenant czy Samael.
Tuomasss napisał(a):syf, który może zrobić każdy jeśli tylko ma komputer i jakiś program w stylu music maker, czy coś takiego...
Kiedys (ojjj, dawno to bylo

) sluchalem techno i myslalem podobnie. Wzialem sie za jakis progs do robienia muzyki i z mojej kilkugodzinnej pracy nie wyniklo nic ciekawego. Wiec, bedac bogatszym o to dowiadczenie, moge powiedziec, ze rownie dobrzre kazdy moze nagrac metal dysponujac 2 gitarami, perkusja i dwudniowym doswiadczeniem w obslugiwaniu tego wszystkiego

.
-
Tuomasss - 01-17-2005
Ja nie neguje "sztucznych" dźwięków. dużo kapel z powodzeniem wykorzystuje elektornikę i sample, robią dobrą muzę, elektronika daje duże możliwości, pozwla na ciekawe eksperymenty. Pisząc, że ta muzyke jest sztuczna miałem na myśli to, że nie czuję w niej jakichkolwiek emocji, uczucia, jest plastikowa. Nie zrozumieliśmy się chyba.
Ambitną elektronikę to rzeczywiście trudno zrobić, mnie jednak chodziło o to najbardziej łąjdackie dyskotego techno: <umc><umc><umc>. tutaj wystarczy wstawić rytm i jakieś dupiate ozdobniki co jakiś czas.
-
Ephic - 01-18-2005
Ah, w takim razie rzeczywiscie nie zrozumialem. W takim razie podzielam Twoje zdanie. Dyskotekowe umcy umcy do mnie tez nie trafia. Nawet ciezko mi stwierdzic, czy tolerowalbym je po pijaku

. Jeszcze tego nie sprawdzalem (a raczej nikt tego na mnie nie testowal

)
-
Hair of the dog - 01-18-2005
ambitna elektronika: covenant(przez C), depeche mode, junior boys, prodigy, fluke ,autechre, wumpscut, skinny puppy, fatboy slim, chemical brothers, amon tobin, nine inch nails, front 242, frontline assembly
no ale niektore z tych to nie sa techniawy
-
Tuomasss - 01-18-2005
Ja bym dorzucił jeszcze do tego zacnego grona Kraftwerk, jako klasyków muzyki elektronicznej.
A Depeche Mode i Nine Inch Nails to napewno nie techniawa.
-
Hair of the dog - 01-18-2005
no kraftwerk wiadomo (ale ich nei lubie za bardzo)
a dm i nin to jest elektronika a tera sie z robil temat o elektronice
-
Qba - 01-19-2005
Własciewie odbieram to w ten sposub , że był sobie fajny gatunek muzyki elektronicznej.A jak jakis psełdo twórca zrobił z tego kawalek wciaz powtazajacych sie dzwięków i co 2 minuty dozucił jakies nutki to zwalił w ten sposób. Zepsół to i nazwal ten "rodzaj muzyki" techno zwalona muzyka elektroniczna zamienila sie w gówniane teckno :?
i potem dziwic sie skad sie bieze nadchnienie zawiesi sie komus gra i w kołka słyszy fragment dziwiękowy i juz techno
robienie muzyki elektroniczne to niezla zabawa <robilem niedawno do szkoły żeby zdac muze> ale jak juz mi sie niechcialo zmontowalem 3 kawalki i powstal 10 minutowy utwór techono . Nie mam szacunku do tego bo techno moze zrobic karzdy nawet głuchy wystarczy gapic sie w wykres dzięku . To co umie stworzyc karzdy to jest gówno warte i niegodna zaiterosownie <chodzi o muzyke czy "sztuke".
- Anonymous - 01-19-2005
to niech "świeżak" przestanie pisać takie głupoty, (nikt)
co do tehno: muzyka która dla mnie jest niczym, nigdy nie mogła by mnie zainteresować ani nie zainteresuje, jest idiotyczna, robiona przez kretynów dla spedalonych idiotów cieszących się świecącymi rękawiczkami
-
Valhalla - 01-19-2005
Hmm dla mnie techno to jakies umca umca, bez logiki, rytmu, sensu, bez czegokolwiek. Nawalanka jakas. Z dwojga zlego wolalabym piesni ludowych sluchac
-
nikt - 01-20-2005
spoko demon tylko tyle że każdy ma prwao żyć.(isłuchać tego co lubi), JA techno nie lubie ale umiem sie poprwnie wyrażać i nie musze sypać kurwami tak jak dresiqrze przed moim oknem bądz kulturalny w życiu to Ci pomoże
-
Pandora - 01-20-2005
nikt napisał(a):umiem sie poprwnie wyrażać
To naucz się jeszcze poprawnie pisać, będzie trochę łatwiej czytać twoje posty :?
-
Qba - 01-20-2005
Pandora napisał(a):nikt napisał(a):umiem sie poprwnie wyrażać
To naucz się jeszcze poprawnie pisać, będzie trochę łatwiej czytać twoje posty :?
nie będz taka okrutna
-
Pandora - 01-20-2005
Trochę trudno się czyta posty pisane ciągiem (tzn. bez znaków interpunkcyjnych) i jeszcze z bykami :?