Forum Rockmetalshop
Polska scena Black i Death - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Polska scena Black i Death (/thread-polska-scena-black-i-death)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Patyk - 07-02-2004

Dżemik napisał(a):
Patyk napisał(a):Undergroundzie? To dlaczego pozostali wymieniali najwieksze gwiazdy polskiej sceny ?
Zreszta Redemptora raz widzialem i nie zachwycili mnie za bardzo :? .

Sorry.. popierniczylo mi sie.. myslalem ze to temat o polskim undergroundzie.. =PP Mr. Green Enylej.. i tak nie usune ich z tej listy.. =P

Jestem bardzo dociekliwySmile, co takiego osiagnal Redemptor zeby go tak chwalic? Takich technicznie grajacych death metalowych polskich kapel jest multum, chociazby sto razy lepszy Sceptic(ktory juz jest bardzo znany), a taki Redemptor to poza granice woj. podlaskiego sie jeszcze nie wybil, slowem daleka droga jeszcze przed nimi.

- Dżemik - 07-02-2004

Patyk napisał(a):
Dżemik napisał(a):
Patyk napisał(a):Undergroundzie? To dlaczego pozostali wymieniali najwieksze gwiazdy polskiej sceny ?

Sorry.. popierniczylo mi sie.. myslalem ze to temat o polskim undergroundzie.. =PP Mr. Green Enylej.. i tak nie usune ich z tej listy.. =P

Jestem bardzo dociekliwySmile, co takiego osiagnal Redemptor zeby go tak chwalic? Takich technicznie grajacych death metalowych polskich kapel jest multum, chociazby sto razy lepszy Sceptic(ktory juz jest bardzo znany), a taki Redemptor to poza granice woj. podlaskiego sie jeszcze nie wybil, slowem daleka droga jeszcze przed nimi.

NIe osiagnal nic.. ale chyba mam prawo lubic jedna kapele a druga nie? Sceptica nie lubie.. Wokal tego sprintera jest beznadziejny..

- Patyk - 07-02-2004

Dżemik napisał(a):
Patyk napisał(a):
Dżemik napisał(a):

NIe osiagnal nic.. ale chyba mam prawo lubic jedna kapele a druga nie? Sceptica nie lubie.. Wokal tego sprintera jest beznadziejny..

Redemptor moglby podawac reczniki i wode muzykom ze Sceptica po koncercie ale niech ci juz bedzie Smile .

- Lukasz - 07-19-2004

Vader i Behemoth

- Blitzer - 07-20-2004

No właśnie! Behemoth!!! Nieźle nap****alają Angry

- nibyptak - 07-22-2004

Ktoś napisał Calvaria dobrze!! dać mu pierogów!! Zwłaszcza Miś Uszatek Big GrinBig GrinBig Grin fajna piosenka

- Arma - 07-22-2004

Polska scena BM i DM jest, lekko mówiąc, chujowa. Może i jest parę zespołów zasługujących na uwagę (Kriegmaschine, Besatt, Szron, Infernal War), ale reszta albo już gra dla kasy albo gra ścierwo.

- SML - 07-22-2004

Arma nie można sie z Tobą zgodzić... Mamy chwalić to co przychodzi z Norwegii i innych krajów lepiej rozwinatych niż nasze... a rodzimą produkcje uznawać za sceierwo, bo jest tworzona przez nas? Polska scena Black/Death może i nie jest zbyt rozwinieta. Moze i działalność podziemi nie jest szeroka, ale przynajmniej trafiają tam ludzie którzy wiedzą czego chcą... A nie jacyś pojebańcy chcacy kasy.... Ostatnio byłem na festiwalu... niby nie miało byc kapel death/black to jednak pojawiło sie kilka, i byłem bardzo zadowolony. Przeważnie grali trash/death (jak sami mówili) ale byłyt też zespoły grajace tylko death... szkoda, ze nikt kto gra Black Metal sie nie pojawił... cóż szkoda, ale i tak byłem bardzo zadowolony, ze w moim regionie mogłem usłyszeć troche Deathu - nie musiałem jechać do Opola, albo jeszcze dalej... przynajmniej coś regionalnego.. co nie było złe...(ale to moja opinia).

- Arma - 07-22-2004

SML napisał(a):trash

SAM JESTEŚ TRASH
THRASH - ZAPAMIĘTAJ SOBIE - THRASH.

a co do chwalenia Norwegii, to gwarantuję Ci, że nie ma czego chwalić - może i kiedyś mieli mocną scenę, ale to co dziś tam się dzieje to gówno. Trzeba się przegrzebać przez hałdę gówien, by dotrzeć do czegoś warościowego. Zresztą, ja nie chwalę niczego z Norwegii bo nie lubię tego co tworzą - od dłuższego czasu duszą jestem w Grecji Wink

- Asmon - 09-06-2004

Blitzer napisał(a):No właśnie! Behemoth!!! Nieźle nap****alają Angry
Bez obrazy dla fanow Behemoth-to jest kur*a black metal? Nergal zrobil z siebie maszynke do pieniedzy. Scierwo i maxymalnie beznadziejne. Wielkie "gwiazdy", ktorych kazdy riff przypomina inna kapele. Żałosny jest Nergal i "jego" muzyka . Dumny paw napedzany kasą.Dramat Sofoklesa to nic w porownaniu z tym gownem. Dziwi mnie, ze jeszcze ktos patrzy na ta muzyke przychylnie. Okrutnie beznadziejne. Wielcy "tru" zrobili sie "kto mnie qpi dam mu dupy". Fuck zalosne, tak jak ich muzyka

Daemonicium - Demon - 09-08-2004

Jesli chodzi o polski bleck to wiele zespolow nieznam. Ale jest taki jeden zespol z polski, ktory wedlug mnie prezentuje swiatowy poziom. Mianowicie jest to zespol DAEMONICIUM. Oni sa poprostu zaj...sci. Maja niepowtarzalny klimat, stworzony bardzo orginalnymi klawiszami i super solowkami na gitarze. Warto go posluchac a odrazu sie zakochacie w ich muzie.

Re: Daemonicium - Asmon - 09-08-2004

Demon napisał(a):Jesli chodzi o polski bleck to wiele zespolow nieznam. Ale jest taki jeden zespol z polski, ktory wedlug mnie prezentuje swiatowy poziom. Mianowicie jest to zespol DAEMONICIUM. Oni sa poprostu zaj...sci. Maja niepowtarzalny klimat, stworzony bardzo orginalnymi klawiszami i super solowkami na gitarze. Warto go posluchac a odrazu sie zakochacie w ich muzie.
CaLkiem mozliwe. Nie sLyszaLem. Jedyna polska kapela, która robi(ła) cokolwiek to Profanum. Pzdr.

Niewiem co napisac :) - Demon - 09-09-2004

To wez sobie Asmon wskocz na stronke www.daemonicium.com i luknij na nich. Sa tez w download kawalki ich utworow z nowej plyty "Through Time And Death"

ave

- Anonymous - 09-29-2004

Kolego zwany Arma Jesli polska scena metalowa jest slaba to ja zarabiam 10 tys. miesiecznie ( a nie zarabiam ) Gdzie znajdziesz takie zroznicowanie stylistyk, roznorakie brzmienia - tego jest mnostwo Zeby wymienic te najlepsze z Throneum, Azarath czy Anima Damnata na czele O tzw. gwiazdach nie wspomne A podziemie? Istna kopalnia - choc faktem jest, ze badziewia tez jest mnostwo Big Grin

- Pimpuś - 09-30-2004

BM i DM w Polsce jest nienajgorszy choć są podziemne kapele które nie zostały jeszcze odkryte w kraju, ale mają juz swoją żesze fanów. Wydaje mi się że nie jest źle z naszym BM i DM Big Grin