Forum Rockmetalshop
Guns n'Roses - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Guns n'Roses (/thread-guns-n-roses)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

- metallgirl - 10-12-2005

czosnek...wam to sie nigdy nie dogodzi Rolleyes ...
cos masz do kotow??

---------------------
Pewnie,ze sie da...oczywiscie,nie bedzie to brzmiec jak na elektrycznej...ale jakos bedzie brzmiec... Smile Wink

- Elvis - 10-13-2005

metallgirl napisał(a):czosnek...wam to sie nigdy nie dogodzi Rolleyes ...
cos masz do kotow??

Nie, do kotów nic nie mam, sam zresztą kiedyś miałem kocura. Ale ten Twój podpis był okropny i raził me wrodzone poczucie estetyki. Wink A na serio to jakbyś zwykłego kota wsadziła, to OK, ale ten gniot z maszynówką był syfiasty i postanowiłem się wypowiedzieć na jego temat.
Teraz jest za to git. Smile
EOT, jak mniemam.

- KubusPuchatek - 10-13-2005

Hmm ... mnie Guns n'Roses nigdy nie krecilo . Glosu Axla scierpiec nie moge , taki "zabi rechot" , bardzo specyficzny i niestety do mnie nie trafia . Podobnie jak sam image zespolu . Mimo tego bardzo lubie plyta "Appetie For Destruction" , dla mnie jest to ich najlepsza plyta . Jezeli chodzi o Slash'a to nie wiem w czym dla Was tkwi jego wielkosc . Zagrac jedno fajne solo to nie znaczy ze ktos jest juz wspanialy . Co do sola w "November Rain" to nie widze w nim nic nadzwyczajnego , chyba ze chodzi o brzmienia , jak ktos gdzies tu wspomnial ze najwazniejsze jest w solowkach Slasha brzmienie . Nie bardzo mnie on jednak przekonuje do swojego talentu . Resumujac nie bardzo lubie , choc "AfD" moge posluchac .
ciekawe kiedy mnie zaoraja .

- Ryhtyk - 10-13-2005

KubusPuchatek napisał(a):Jezeli chodzi o Slash'a to nie wiem w czym dla Was tkwi jego wielkosc . Zagrac jedno fajne solo to nie znaczy ze ktos jest juz wspanialy ..

Slash, jest b. dobrym gitarzystą, wymyślił wspaniałe solówki, i co najważniejsze b. rozbudowane, trwające czasami nawet kilka minut, a co naprawdę do rzeczy łatwych nie należy, każdy wie, że aby wymyślić porządne solo, trzeba spędzić z gitarą "kupę" czasu, a Slash właśnie takie wymyślał. Porządne.

- Ghost_82 - 10-13-2005

KubusPuchatek napisał(a):Hmm ... mnie Guns n'Roses nigdy nie krecilo . Glosu Axla scierpiec nie moge , taki "zabi rechot" , bardzo specyficzny i niestety do mnie nie trafia . Podobnie jak sam image zespolu . Mimo tego bardzo lubie plyta "Appetie For Destruction" , dla mnie jest to ich najlepsza plyta . Jezeli chodzi o Slash'a to nie wiem w czym dla Was tkwi jego wielkosc . Zagrac jedno fajne solo to nie znaczy ze ktos jest juz wspanialy . Co do sola w "November Rain" to nie widze w nim nic nadzwyczajnego , chyba ze chodzi o brzmienia , jak ktos gdzies tu wspomnial ze najwazniejsze jest w solowkach Slasha brzmienie . Nie bardzo mnie on jednak przekonuje do swojego talentu . Resumujac nie bardzo lubie , choc "AfD" moge posluchac .
ciekawe kiedy mnie zaoraja .

Hmmm masz prawo ich nie lubięć, ale że Slash nie ma talentu to tutaj przesadziłeś. Przecież to jeden z najlepszych gitarzystów i zanim cos powiesz to weź dobrze przesłuchaj wszystkie piosenki i solówki :? i jeżeli dalej bedziesz twierdził, że nie ma talentu to znaczy że nie masz zielonego pojecia o muzyce . A solówa z "November Rain" to czysta poezja i również tutaj nie rozumiem twojej wypowiedzi co do niej.
:?

- aXe Rose - 10-13-2005

KubusPuchatek napisał(a):Nie bardzo mnie on jednak przekonuje do swojego talentu .
Sorry, ale w tym momencie trzeba Cię zaorać.

- Krzychun - 10-14-2005

Nie no talent to on ma i to nie mały ale czasami sie go przeceniaSmile

- KubusPuchatek - 10-14-2005

Cytat:KubusPuchatek napisał:
Nie bardzo mnie on jednak przekonuje do swojego talentu .

Sorry, ale w tym momencie trzeba Cię zaorać.
Czytajcie ze zrozumieniem , nie chodzi o to ze on NIE MA talentu , tylko o to ze MNIE ( i tylko mnie ) on do tego nie przekonuje .
Cytat:A solówa z "November Rain" to czysta poezja i również tutaj nie rozumiem twojej wypowiedzi co do niej.
Nie wydaje mi sie . Byc moze mamy inny punkt widzenia na te sprawy . Z tego co pamietam na poczatku sola gra powolnie pare nutek (dobrze brzmiacych) a potem do konca powtarza sie jeden motyw z kilkoma ozdobnikami . Nie widze tam nic nadzwyczajnego . Gdzie mu tam do Page'a i Frippa (moim zdaniem dwoch najlepszych gitarzystow swiata ) , Gilmoura , Hendrixa itd . Mnie takie sola nie powalaja .
Cytat:Nie no talent to on ma i to nie mały ale czasami sie go przeceniaSmile
Dokladnie .[/code]

- aXe Rose - 10-14-2005

Heh niemniej jednak outro-solo z November Rain sprawia mi o wiele większe problemy, niż cała partia Stairway To Heaven. (bez obrazy dla Page'a)

- Krzychun - 10-14-2005

Ktos gdzies pisal ze Page improwizowal nagrywajac Stairway..

Cytat:Heh niemniej jednak outro-solo z November Rain sprawia mi o wiele większe problemy, niż cała partia Stairway To Heaven. (bez obrazy dla Page'a)
Niemniej jednak w "Stairway To Heaven" nie ma najlepszego sola jakie zagral Page , swoja dorga on sam twierdzil ze jest bardzo proste . Sam mowil ze solo ze "Stairway ... " to czysta improwizacja . Jezeli chcesz prawdziwego wyzwania zagraj cale koncertowe "Since Ive Been Loving You" albo "Dazed And Confused" (tu dopiero jest jazda na koncertach , prawie 30 minut ) . Solo z "November Rain" naprawde nie jest tak swietne i doskonale jak twierdza niektorzy fani tej kapeli . Jego budowa jest prymitywnie prosta .

- aXe Rose - 10-14-2005

KubusPuchatek napisał(a):Solo z "November Rain" naprawde nie jest tak swietne i doskonale jak twierdza niektorzy fani tej kapeli . Jego budowa jest prymitywnie prosta .
Solówki Zakka Wylde'a są często banalne, ale piękne i chwytają za serce (np.: Tomorrow, Just Want You czy Aimee, które grał w kapeli Ozzy'ego). IMO ładniejsze niż cała Speedmetalowa Symfonia. Po prostu mają feeling, a to jest chyba najważniejsze. To samo jest ze Slashem.

Wiem ze tak jest . Chodzi o to ze wszyscy na mnie najezdzaja dlatego bo nie bardzo lubie ta kapele Smile Po prostu stwierdzam ze solo w "November Rain" nie jest takie doskonale (dla mnie) i Slash nie jest tak doskonalym gitarzysta jek uwazaja coponiektorzy .
Po prostu nieprzekonuje mnie on do swoich umiejetnosci . Amen .

- ReTuRn - 10-14-2005

Dla mnie najlepsza w solówkach slasha jest ich melodyjność. Już gdzieś wspominał Axe, ze czasem je sobie nuci, ja się ostatnio też na tym przyłapałem Big Grin.

Co nie zmienia faktu, że do Glimoura mu zajebiście daleko :]

- Ghost_82 - 10-14-2005

No ale weźmy teraz solo Slasha z Sweet Child O'Mine tutaj Slash pokazuje swój kunszt od samego początku, albo z Comy i tak moge wymieniać i wymieniać. I nie gadajcie że Slashowi daleko do Page'a czy Hendrixa bo w tym momencie sie z wami nie zgodze. Jest to grupa gitarzystów na równym poziomie i żadnemu nic nie brakuje.