-
MaFFej - 07-30-2006
preacher napisał(a):Gamma Ray - Long Live Rock'N Roll 
Pomimo mojego uwielbienia do osatnich dokonań Gammasów (a niechęci do wcześniejszych ;]) muszę rzec, że cover jest taki-se. Rzucili się na klasyka i wyszło jako-tako ale bez "szału". Momentami wokal siada. Dio to Dio - nikt inny mu nie dorówna w klasycznym hard rockowym darciu gardła.
yeah!!!!!!!!!! -
yuri_san - 07-31-2006
według mnie "roots bloody roots", najpierw spultura potem soulfly i cannibal corpse najbardziej podoba mi sie soulfly
Kamael: prosiłbym o niestosowanie walących po oczach kolorów, bo naprawdę niezbyt komfortowo to się czyta. domyślny biały jest najlepszy.
-
preacher - 07-31-2006
MaFFej napisał(a):preacher napisał(a):Gamma Ray - Long Live Rock'N Roll 
Pomimo mojego uwielbienia do osatnich dokonań Gammasów (a niechęci do wcześniejszych ;]) muszę rzec, że cover jest taki-se. Rzucili się na klasyka i wyszło jako-tako ale bez "szału". Momentami wokal siada. Dio to Dio - nikt inny mu nie dorówna w klasycznym hard rockowym darciu gardła.
zrobię ci na złość

: Exciter z Ralfem na wokalu - piszczy tak jak młody Halfod (ale ten z UitE)
-
Skinless - 09-18-2006
Misteria - przerobiony theme z Pulp Fiction

GTP - cover Creampolo - Kurwa Monika

P (nie znajdziecie, nie usłyszycie, bo to moja kapela

(GTP, nie Creampolo).
-
blind_guardian - 09-24-2006
Disturbed- Land Of Confusion
V - Chuck Billy (Testament)
G - Craig Goldy (Dio)
B - Ricky Phillips (Styx)
D - Mikkey Dee (Motörhead) -Fear Of The Dark (równie dobre jak oryginał)
Acid Drinkers- Another Brick In The Wall (porównywalne z oryginałem, może nie lepsze)
Judas Priest- Johnny B. Goode (oryginał odpada w przedbiegach)
Testament- Rapid Fire (w oryginale Judas Priest)
Kreator- Grinder (też Judas Priest)
Disturbed- Shout (Depeche Mode)
Metallica- Whisky In The Jar
Motorhead- God Save The Queen
Blind Guardian- Barbara Ann (Beach Boys)
-
Sobota - 09-25-2006
^ według mnie to jeden z gorszych coverów zrobionych przez Kwasożłopów. Gdzie to tam do takiego Satisfaction albo Deuce . Albo N.I.B (ale to inna bajka

)
-
MaFFej - 09-25-2006
FLOWER TRAVELLIN' BAND i Ich "House of the Rising Sun" oraz "Luisiana Blues" - jak dla mnie magia (szkoda tylko, że przy crimsonowksim zchizofreniku się srednio postarali).
-
Tomash - 09-25-2006
MaFFej napisał(a):FLOWER TRAVELLIN' BAND i Ich "House of the Rising Sun" oraz "Luisiana Blues" - jak dla mnie magia (szkoda tylko, że przy crimsonowksim zchizofreniku się srednio postarali).
To są te japońce co pierwszy LP mają z samymi coverami?? Mógłbyś to wciepnąć na rapidshare?
-
MaFFej - 09-25-2006
Za japonców masz wpierdol i płytki nie będzie

.
-
Skinless - 09-25-2006
Acid Drinkers - NIB
TAŃCZ KURWO
-
Tomash - 09-25-2006
MaFFej napisał(a):Za japonców masz wpierdol i płytki nie będzie
.
-
fetus - 09-26-2006
PRO PAIN dojebał z płytka coverową no i SFU
-
Krzychun - 09-26-2006
Troche nie ten klimat ale bardzo podobalo mi sie "Knockin' On Heaven's Door" w wykonaniu Martyny Jakubowicz.
-
Przemek87 - 10-01-2006
Najlepszym coverem jest dla mnie wspomiany wcześniej "Hurt" Nine Inch Nails przerobiony przez Johnny Cash`a. Jest to jedyny cover jaki znam, o którmy można z czystym sumieniem powiedzieć ze jest lepszy od oryginału. Cash z przeciętnego i bezpłciowego utworu zrobił piękną balladę. Nawet Trent Reznor to przyzna...
-
balzac - 10-01-2006
Krzychun napisał(a):Troche nie ten klimat ale bardzo podobalo mi sie "Knockin' On Heaven's Door" w wykonaniu Martyny Jakubowicz.
To chyba szło 'pukam do nieba bram'

.
Oczywiście to wykonanie bardzo mi się podoba

, Pani Jakubowicz była niedawno w Ciechocinku, na festivalu bluesowym i zagrała bardzo fajny koncert, który promował jej nową płytę. Niestety "Knockin' On Heaven's Door" nie zagrała

. Wstęp był wolny.