Forum Rockmetalshop
Red Hot Chili Peppers - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Red Hot Chili Peppers (/thread-red-hot-chili-peppers)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

- kaleidoscope - 07-31-2006

Cóż, nie słyszałem jeszcze nowej płyty, nad czym bardzo ubolewam...Postaram się to zrobić jak najszybciej.A co do RHCP, to właśnie od nich zaczęła się moja przygoda z rockiem. Właśnie przy ich muzyce spędziłem wiele pięknych chwil w swym nie tak długim życiu. Embarrassed Jednak muszę przyznać,że ostatnio jakoś schodzą w mojej muzyce gdzieś na dalszy plan.Mimo wszystko, zawsze będe darzył ogromnym szacunkiem i sympatią. Ten zespół bardzo wiele przeszedł, naprawdę ich podziwiam( szczególnie pana Frusciante) Smile

- Przemek87 - 08-02-2006

Cytat:A co do RHCP, to właśnie od nich zaczęła się moja przygoda z rockiem

Lepiej się zacząć nie mogła. Wierz mi Tongue Wiem co mówię

- Slayerd - 10-10-2006

Przemek87 napisał(a):
Cytat:A co do RHCP, to właśnie od nich zaczęła się moja przygoda z rockiem

Lepiej się zacząć nie mogła. Wierz mi Tongue Wiem co mówię

Odpowiadając na twoj apel, odświeżam temat.
(żeby nie było płytka Blood Sex Sugar Magic mi się złamała...SHIT)
Co ciekawego/nowego powiesz?

- Przemek87 - 10-10-2006

A no czekam na teledysk do Snow. Oby nie było takiej wiochy jak z Tell Me Baby.
Są juz gdzieś na necie zdjęcia, ale ja wole poczekać i sobie go obejrzeć

--- - Echoes - 10-11-2006

Uwielbiam.

Re: --- - Flying Corpse - 10-11-2006

Echoes napisał(a):Uwielbiam.
Co konkretnie uwielbiasz ?

Re: --- - Echoes - 10-11-2006

Flying Corpse napisał(a):
Echoes napisał(a):Uwielbiam.
Co konkretnie uwielbiasz ?
Począwszy od Red Hot Chili Peppers (1984)przez Blood Sugar Sex Magik, One Hot Minute, Californication na Stadium Arcadium skonczywszy.

- Przemek87 - 11-23-2006

Widział kto nowy teledysk do Snow ??
Ehh, przeciętniactwo,żeby nie powiedzieć gorzej. Muzyka wygładzona i wypolerowana na potrzeby TV. Gdzie te zajebiste teledyski Red Hotów ??...... Crying or Very Sad

- statekx - 11-23-2006

Przemek87 napisał(a):Gdzie te zajebiste teledyski Red Hotów ??...... Crying or Very Sad
a były takie?

- Flying Corpse - 11-23-2006

A nie ? Tongue

- KoRnelka - 11-23-2006

widziałam klip do "snow"... i kurka... to trzeba przyznać - każdy kolejny teledysk jest coraz gorszy, niczym nie zaskakuje. "Dani California" jeszcze można było zaliczyć do "w porządku" (jak dla mnie to ciekawy był sam pomysł), ale Snow to już... porównywalne do "breakaway" K.Clarkson! (tak mi się nasunęło, ale do klipów Hiltonki to ich nigdy nie porównam Laughing )

- statekx - 11-24-2006

Flying Corpse napisał(a):A nie ? Tongue
Nie wiem, nie przepadam za sama kapela, to co dopiero za ich klipami.
Kiedys czesto widywalem teledysk z jakims taksowkarzem do bodajze "by the way". Juz nie chodzi mi o to, ze byl kiepski, on byl wrecz denerwujacy.

- Przemek87 - 11-24-2006

Przecież oni nie mają już za grosz pomysłów. Oczywiscie ma sie rozumieć że Snow jest o niebo lepszy od Tell Me Baby. Ale ten totalny brak oryginalności. W ogóle co ma chuj do wiatraka w tym klipie? Obraz nie pasuje do muzyki i na odwrót. Przecież Snow to prawie ballada, a tutaj ujecia koncertowe, wygłupy i jakieś urywki z fanami. W dodatku muzyka wypolerowana i spłaszczone brzmienie na potrzeby teledysku. Przecież klipy RHCP zawsze miały ten klimat i feeling i ich treść i dynamika bardzo dobrze pasowały i wpółgrały z muzyką, a teraz taka chujnia.
Powiem jeszcze tylko tyle. Tell Me baby był jedną z moich ulubionych piosenek na SA. Teraz nie mogę jej słuchać, bo mi sie kojarzy z chałowatym teledyskiem. Na szczęście Snow to nie grozi bo to naprawdę świetny utwór

- KoRnelka - 11-25-2006

myślę, że klip "snow" dla fanów RHCP to tak jak "politics" dla fanów Korna... Sad

- StringuŚ - 12-02-2006

"Blood Sugar Sex Magic" - to moja ulubiona płytka, choć po ukazaniu się "Stadium Arcadium" stwierdzilam, że oni naprawdę wiedzą co robią.
Są świetni.