Forum Rockmetalshop
rozmowy nie całkiem kontrolowane :> - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: rozmowy nie całkiem kontrolowane :> (/thread-rozmowy-nie-ca%C5%82kiem-kontrolowane)

- Jałokim - 10-08-2007

był ktos na MFK w Łodzi?
normalniem zakosztował darmową próbke Wiedźminia nie chwalac się. Faja do dzisiaj mi sterczy nabrzmiała

- Sobota - 10-08-2007

Kurwa kończe chyba wysyłanie prywatnych wiadomości do fanów anarcho-punka w celach wymiany poglądów politycznych (w celu dowiedzenia się jak mozna uznawac anarchie (chodzi mi o socjalistyczne odłamy) za coś realnego bo kuźwa teraz mam doczynienie z naprawde ciężkim przypadkiem który wogole nie objął czegoś takiego jak umiejętność czytania ze zrozumieniem i wykazał się brakiem elementarnej wiedzy z ginazjum z przedmiotu WOS.

(tak nudzi mi sie m.in dlatego mam fotke bo czasmai niechce mi się ruszyć dupy sprzed kompa a przy okazji słucham dobrej muzy -> to taka informacja dla księcia i spóły)

(czytajcie od dołu -> kurwa gdzie się rodza tacy ludzie, że sie nie rozumie co do nic hsie pisze ... tak to jest jednak jak czlowiek próbuje być ,że tak powiem cierpliwy i kulturalny)

SmileEmptySoul
Dziś o 20:03
oznaczaja ale to rzecz wzgledna nie wsztko kreci sie wokol hasel, bo jesli ktos chce zeby ta suknia byla czarna to dla tej osboby bedzie i juz.
zjawiska oczywste i nieznienne to to ze 2 2=4 nie 5 ect. reszte mozna roznie odbierac. Ja nie uwazam aby anarchia to byl zwykly chaos i poglad tych ktorych nic nei obchodzi i jak sdkoncza.

Sobotasodomized
Dziś o 19:51
no ok :], choć jak już mówilem dla mnie jest to tak jakby nazywać kolorem czarnym kolor sukni panny młodej (kulturze polskiej bo może gdzięs tam w świecie łażą w czarnych). Pewne zjawiska słowa oznaczają coś i już. Wsio Smile.

Pozdrawiam

SmileEmptySoul
Dziś o 17:54
to stare pojecie wybacz ja tak nie uwazam dlamnie to anarchia jest bardzo szeroko pojeta i nigdy sie z toba nei zgodze nawet jak przeczytam jakas regolke z wikipedii.

Sobotasodomized
Dziś o 17:38
No ok ale to jak rozumiesz anarchie w moim przeświadczeniu wcale anarchią nie jest - bo jak już wskazałem wczesniej to słowo jest określone znaczeniowo. Wpisz chociażby w google anarchia albo sprawdź w encykopedii. I nie wskazałem tylk a narchii jako chaosu i destrukcji. Pozdrawiam

SmileEmptySoul
Wczoraj o 19:07
To ze ty tak uwazasz to nic nie zmienia masz na ten temat inne zadanie ja uzylam tego co napisalam jako przyklad ale skada sie na to jescze wiele innych rzeczy, jak sam powiedziales jest duzo odlamow dla mnie wolnosc w dzisiejszym swiecie to anarchia, plytkim jest myslenie ze to chaos, bo chaos to destrukcja a tu przeciez o to nie chodzi. Niewszkodzi mozesz miec swoje zdanie ale nei mow ze mowie to slowo "od tak"

Sobotasodomized
Wczoraj o 19:00
Jednym slowem to co nazywasz anarchia nie ma nic wspołnego z anarchią. Wolność wyboru to inna bajka - niektorzy mowią ,że anarchia jest drogą do tego ale to gówno (za przeproszeniem) prawda, bo naruszanie własności prywatnej jest najgorszym co może być a do tego dąży anarchizm poprzez zniesienie stousnków kapitalistycznych.

A religia nie jest obowiązkowa, mozna się z niej poprostu wypisać.

Nie rzucaj słowem anarchia to tu to tam. Bo to bardzo poważne słowo. Dość mocno sprecyzowane (mimo wielu jej rodzajów i znaczeń) i wolność jednostki o decydowaniu o samym sobie to kompletnie inna bajka.

Pozdrawiam

Sobotasodomized
Wczoraj o 18:57
To co mówisz nie ma nic wspólnego z anarchią. To jest wolnosć wyboru. W anarchia to albo chaos itd. albo rodzaj socjalizmu. Z tym co mówisz nie ma wogóle nic wspolnego. Wolność do wyboru i decydowania o samym sobie (samoposiadanie) jest podstawą. To ,ze rodzice nie maja prawa decydować o tym jak ich dziecko ma chodzić ubrane do szkoły jest winą publicznej bezpłatnej (nie istnieje coś takiego jak bezpłatna)edukacji do czego wszelakie lewicowe grupy zabiegają, jakoż ministerstwo edukacji z góry mówi czego ma sie uczyc uczeń i w jaki sposób ma być wychowywany, zaś sami rodzice nie mają na większego wpływu. Zresztą do pewnego wieku rodzic powinien decydować za dziecko i ogolnie ukazywać większe zainteresowanie jemu, a dzisiaj wszystko zrzuca się na instytucje. Kurde znow sie rozpisalem w sumie nie na temat.

SmileEmptySoul
Wczoraj o 14:55
Ale ja nie mam na mysli anarchii jako chaosu i braku wladzy w panstwie. np. takie mundurki dzieciaki musza je nosic czy cchca czy nie nie maja na to zadnego wplywu zreszta w publicznych szkolach nawet tego mundurkiem nie mozna nazwac tylko zwykla szmata. Albo religia jako przedmiot wliczany do sredniej w dodatku obowiazkowy a co z pogladami ateistow lub dzieciakami z innych wiar? przeciwko takim rzeczom sie buntuje bo uwazam ze to nie jest ok pozbawiac ludzi taiej wolnosci, Twoje pojecie anarchii jest zupelnie inne niz moje, ja doskonale wiem ze taka anrchia o ktorej napisales niema racji bytu.

Sobotasodomized
Wczoraj o 14:45
A kto mówi ,że jesteś typem człowieka w brudnych podartych spodniach ? Poprostu uważam anarchie za system nierealny, zakladający ogólne zniewolenie jednostki w ramach kolektywów co skończyłoby się pewnie niczym innym jak ekonomicznym załamaniem, oraz ogólną słabą wydajnością produkcyjną (zreszta anarchia od komunizmu nie wiele się różni wszak proudhon czy jak on tam miał by w jednej międzynarodówce z marksem i tak dalej, tylko ,że go ostrzegał ,że system zapadnie sie we własnej biurokracji). Wszelaka ingerencja we własność prywatną w imie ogolnopojętej równości (co jest ogolną głupotą bo naturalnym porządkiem swiata jest tak zwana hierarchia) jest w moim mniemaniu złem.

Pozdrawiam

SmileEmptySoul
3 dni temu o 17:15
Typowo polski poglad nie mam zamiaru zmieniac siwata ale nie musze myslec ze to co robi rzad i to co jest wkolo jest ok i podporzadkowywac sie temu jesli nie cchce. Wzelam jego tekst bo ma fajna tresc osobiscie nie ejstem wielka fanka. Wiekszoc ludzi zle odbiera anarchie. Nie jestem typem czlowieka w brudnych i podartych spodniach ktory krzyczy "anarchy" nie wiedzac co to jest. ino tez pozdrawiam.

Sobotasodomized
4 dni temu o 22:19
Cóż nie przepadam za poglądami lewicowymi (a w wszczególności lewackimi a do takich większość odłamów anarchizmów należy i można ich wrzucić do worka z ogólnopojętym socjalizmem) jak włochaty spiewa o marzeniach i uczuciach to ok, jak sie ładują w polityke to nie zabardzo :], szczególnie ,że o samych postaciach z włochatego krążą rózne opinie. No ale mniejsza z tym.

A co do Patyczaka - Brudne Dzieci Sida to właśnie on :].

Pozdrawiam

Pan Ciasteczko :]

- Książę - 10-09-2007

Sobota napisał(a):to taka informacja dla księcia i spóły
a co mi kurwa do twojej fotki? chcesz rwać 13 latki po necie to mi nic do tego. poza tym - ja mam jakąś spółę?
A na temat anarchii to może pogadałbyś z kimś kto ma o tym pojęcie, a najlepiej sam przeczytał to i owo, bo mylenie anarchizmu z komunizmem to spora pomyłka i ogólnie pierdolisz głupoty.
Gadka po chuju, skąd wziąłeś tę idiotkę?

- balzac - 10-09-2007

Dodam tylko, że dziś już chyba nie ma anarchii, albo to w ogóle był mit, kicz i wielkie nic. Wszelkie współczesne ruchy anarcho-punkowe to tylko proteza buntu i anarchii.
Anarchia jak nastroje rewolucyjne - czlowiek sobie teraz na to nie pozwoli czy raczej nie potrafi.

Sobota napisał(a):Kurwa kończe chyba wysyłanie prywatnych wiadomości do fanów anarcho-punka w celach wymiany poglądów politycznych
Wymiany poglądów czy krucjaty? Dobrze, że to nie jest stalowa krucjata wiadomo jakiego stylu.

- Sobota - 10-09-2007

Książę napisał(a):
Sobota napisał(a):to taka informacja dla księcia i spóły
a co mi kurwa do twojej fotki? chcesz rwać 13 latki po necie to mi nic do tego. poza tym - ja mam jakąś spółę?
A na temat anarchii to może pogadałbyś z kimś kto ma o tym pojęcie, a najlepiej sam przeczytał to i owo, bo mylenie anarchizmu z komunizmem to spora pomyłka i ogólnie pierdolisz głupoty.
Gadka po chuju, skąd wziąłeś tę idiotkę?

Komuniści i anarchiści byli w jednej międzynarodówce i cele mieli mniej więcej te same. Zresztą istnieje nawet anarcho-komunizm i anarchizmu to również rodzaj socjalizmu.

A nie rwe 13 na fotce ale poprostu jestem ciekaw dlaczego ktoś myśłi tak a nie inaczej. I sam kilka ciekawych dyskusji za pomoca odbyłem ale to głównie muzycznych.

Krucjata ? Nie ? Poprostu chce się dowiedzieć czemu myślą tak a nie inaczej i podać moje podejście do tego typu spraw. A może zrozumieją ,ze np. gdzieś się mylą (a byc może zrozumiem to ja).

- Książę - 10-09-2007

Sobota napisał(a):Komuniści i anarchiści byli w jednej międzynarodówce i cele mieli mniej więcej te same.
jesteś niedouczony, zdecydowanie

- Sobota - 10-09-2007

a nie byli ? Celem obydwu jest zkliwidowanie m.in stosunkow kapitalistycznych. Oczywiście jest wpizdu róznic ale majaco nieco wspólnego.

- Książę - 10-09-2007

z anarchistów tacy komuniści jak z każdego patrioty faszysta mniej więcej. Z resztą sram na to, jak chcesz to możesz tkwić w błędzie albo mieć rację, wszystko mi jedno, ja nie mam zamiaru robić tu za wykładowcę. Są inni którzy realizują się tutaj w tej roli i są chujowi. Pozdrowiłbym ich z imienia, ale tak się składa że na ich zdrowie też sram.

- Krzychun - 10-09-2007

Sobota napisał(a):a nie byli ? Celem obydwu jest zkliwidowanie m.in stosunkow kapitalistycznych

Znasz tego pana?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Murray_Rothbard

Polecam jego książki,zwłaszcza historię pieniądza.

- Wars - 10-09-2007

Kamil zgarnął w końcu upragnionego bana, bo niestety, nie mam anielskiej cierpliwości Tomasha Wink Nie mówię, że to na stałe, jeśli forum totalnie przestanie śmieszyć, to będzie trzeba go przywrócić. Na razie, chce zobaczyć, jak będzie to wyglądać z jednym debilem mniej na pokładzie. Jeśli też bardzo będziecie za nim płakać- nie ma problemu, swoje odczeka i może wracać. Choć, o ile mi wiadomo, chyba wielu osobom spodoba się ta decyzja.

- Tomash - 10-09-2007

[*] Wpisujmy miasta...

- raf667 - 10-09-2007

w sumie to dobrze

- Valhalla - 10-09-2007

w sumie dawno nic stigowego nie czytalam ;P omijalam jego posty szerokim lukiem. Zawsze pozostaje mi nadzieja ze spotkam go pewnego dnia na jakiejs ulicy we wroclawiu Laughing

- Headless cadaver - 10-09-2007

Pewnie niedługo dojdzie nam "nowy" użytkownik

- Ghost_82 - 10-09-2007

Mi tam w ogóle nie przeszkadzał. I moim zdaniem to troche przesadziłes z tym banem.