-
Przemek87 - 09-13-2007
oby
-
Acrid - 09-18-2007
Mystic Production podpisał konkrakt z
Romanem Kostrzewskim, legendą polskiej sceny metalowej, który przez ponad 2 dekady był wokalistą zespołu Kat. Roman Kostrzewski występował również solo, oraz z zespołem Alkatraz.
Przez ostatni rok intensywnie koncertował oraz przygotowywał materiał na album zatytułowany "Woda", który ukaże się nakładem Mystic Production już 9 listopada bieżącego roku.
Będzie to pierwsza część projektu artystycznego, na który złożą się łącznie cztery płyty podejmujące tematykę żywiołów. "Woda" to płyta pokazująca łagodniejsze, subtelne i uduchowione oblicze Romana Kostrzewskiego, zawierająca wiele nieszablonowych rozwiązań, ale wciąż rockowa, gitarowa -
idealna dla fanów niezapomnianych ballad zespołu KAT
-
Tomash - 09-18-2007
-
Hallvard - 09-18-2007
-
IstnyKurwaRomantyk - 09-18-2007
kotlet
-
balzac - 09-18-2007
[*]
-
Hallvard - 09-18-2007
Cytat:ale wciąż rockowa, gitarowa - idealna dla fanów niezapomnianych ballad zespołu KAT
ej to bedzie prawie jak doda, ona tez ma gitarowa muzyke i tez ballady....
-
Przemek87 - 09-18-2007
hell yeaaah !!!!
-
Margoth666 - 09-18-2007
Że tak się powtórzę... "666" i "Róże.." najlepsze

Dobre teksty i muzyka

Nic dodać, nic ująć...
-
RamzeS - 09-18-2007
To ty?:>
-
Corpseone - 09-22-2007
Po tym kawałku, który jest umieszczony na stronie Romana jestem bardzo ciekawy solowej płyty. Owy utwór " Żyj szybko i giń" bardzo mi się podobał. Rewelacyjny klimat i tekst po łacinie. Pytałem się Romka czy zostawia ten tekst po łacinie. Opowiedział, że naturalnie tak. Rozumiem to, że solowo chce robić coś innego. Ale wolałbym najpierw usłyszeć KATA z Romanem, zapewne jak większość tego forum
-
Książę - 09-22-2007
Corpseone napisał(a):Romanem, zapewne jak większość tego forum Smile
ja tam go pierdole
Corpseone napisał(a):i tekst po łacinie
o łał, rzeczywiście kawał artysty
-
Corpseone - 09-24-2007
Faktycznie, Gosia Andrzejewicz wymiata ! 8)
-
IstnyKurwaRomantyk - 09-24-2007
8) 8) 8)
-
Acrid - 10-25-2007
Roman Kostrzewski zakończył prace nad swoją pierwszą solową płytą, zatytułowaną. "Woda". Przedsmak tego, co czeka fanów, znalazł się już w sieci.
Na albumie znajdzie się dziesięć premierowych utworów, pierwszych skomponowanych przez ekswokalistę legendy rodzimego metalu, grupy Kat, od 2001 roku (od wydania krążka "Error" zespołu Alkatraz).
"Woda" to pierwsza część czteropłytowego konceptu podejmującego tematykę żywiołów. Płyta powstała w Bytomiu, produkcją i miksem zajął się Roman Kostrzewski, nad masteringiem czuwał Leszek Wojtas w studiu Zbigniewa Preisnera w Niepołomicach.
Krążek trafi do sklepów 9 listopada, a znajdą się na nim następujące utwory:
1. Wędrówka Chmurnika
2. W głębinach Wodnicy
3. Żyj szybko i giń
4. Nava Ratna
5. Dwie fontanny
6. Kielich dla mnie
7. Anioły nocnych burz
8. Ningiszzida
9. Dryfujący estrogen
10. Kijanka
Od dziś, 25 października, można posłuchać fragmentów płyty na stronie
www.roman-kostrzewski.com.pl w dziale Audio.