Forum Rockmetalshop
Vader - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Vader (/thread-vader)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

- Przemas7 - 09-28-2006

nowa płytka jest wypas ale teledysk nie do końca..nastepny będzie lepszy

- Sobota - 09-29-2006

NIech Vader zmieni wokalizy, bo jak słysze głos Petera to mi się juz rzygać chce (poprostu przejadł się)nawet dickinson jest bardziej urozmaicony na płytkach IM ;] .

- fetus - 10-02-2006

Sobota napisał(a):NIech Vader zmieni wokalizy, bo jak słysze głos Petera to mi się juz rzygać chce (poprostu przejadł się)nawet dickinson jest bardziej urozmaicony na płytkach IM ;] .
to fakt

- KISIEL - 10-02-2006

Ale bynajmniej coś rozumiem z tego growlu Peter'a w przeciwieństwie np. do wokalisty CC Mad

- Necroblood - 10-02-2006

KISIEL napisał(a):Ale bynajmniej coś rozumiem z tego growlu Peter'a w przeciwieństwie np. do wokalisty CC Mad

ja pierdole, to szczęściarz z Ciebie. Jako jeden z nielicznych potrafisz zrozumieć skomplikowany przekaz w piosenkach Vadera \m/

- KISIEL - 10-02-2006

Napisałem, że mogę zrozumieć growl, a nie przekaz (a przekaz to swoją drogą) głupia Ty...

- Sobota - 10-02-2006

A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz Angry . Jak chcesz tekst poznać to do książeczki albo na stronke www wchodzisz.

- Necroblood - 10-02-2006

Sobota napisał(a):A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz Angry . Jak chcesz tekst poznać to do książeczki albo na stronke www wchodzisz.

właśnie chciałem napisać coś podobnego, ale nie mam siły do niego

- KISIEL - 10-04-2006

Ja pierdolę - jakie tępe trepy :!: To wyjaśnijcie mi - PO CHUJ JASNY W OGÓLE JAKIKOLWIEK WOKAL W DEATH METALU ??? A może Adaśku ktoś nie ma internetu ? A może ktoś najpierw słucha promówki ściągniętej z netu i nie ma oryginału (z rzekomą książeczką), bo np. w ciemno nie kupuje ? FUCK OFF LAMERS :!:

- Sobota - 10-04-2006

^ jak kogoś bardziej interesują teksty niż muzyka to niech na poezje sie przerzuci Angry . A wokal jest tam traktowany jako normalny instrument niż wokal w standardowym charakterze.

Jak kolesiowi bedzie sie podobała muzyka to chyba kupi płyte nie zależnie od tekstów - on przede wszystkim musi dobrze rytmicznie zlewać się z muzyką. No chyba ,ze to teksty które komusnie odpowiadaja np. nazistowskie czy jakie tam ,ale to można często określić bez znajomości tekstów po okładce tytule płyty i nazwie zespołu. Zrestą kurwa jak nie ma netu to są gazety, albo kumple którzy net mają, kafejki internetowe -> kto dizsiaj kupuje płyty w ciemno ? (no chyba ,że ulubionego zespołu). Chyba ,ze mówimy o jakismurzynach z Zimbawe czy innej Somalii.

A drugajest sprawa taka ,że czytanie tekstó w Death Metalu rzadko się przydaje bo zwykle nei mająone duzej wartości merytorycznej .

- KISIEL - 10-05-2006

Ś.p. zespół Death, też pośrednio jest/był zespołem Death Metalowym przyjacielu. A chyba tylko debil nie odróżni "drobnej" różnicy pomiędzy poziomem tekstów tejże kapeli i np. CC. Prawda ? I nigdzie nie napisałem, że przekładam text nad muzykę... Czytanie + rozumienie przeczytanego polecam. Najpierw napisałeś
sobota napisał(a):A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz
A później piszesz
sobota napisał(a):A wokal jest tam traktowany jako normalny instrument
Surprised BEZSENS Surprised

- RamzeS - 10-05-2006

KISIEL napisał(a):Najpierw napisałeś
sobota napisał(a):A od kiedy w death metalu chodzi o wyrazistość wokaliz
A później piszesz
sobota napisał(a):A wokal jest tam traktowany jako normalny instrument
Surprised BEZSENS Surprised
Nie.Tak samo jest np. w operze.Facet ma 100% racji.

- Sobota - 10-05-2006

KISIEL napisał(a):Ś.p. zespół Death, też pośrednio jest/był zespołem Death Metalowym przyjacielu. A chyba tylko debil nie odróżni "drobnej" różnicy pomiędzy poziomem tekstów tejże kapeli i np. CC. Prawda ? I nigdzie nie napisałem, że przekładam text nad muzykę...

Ta szczególnie na pierwszej płycie Angry .Zresztą późniejszy death ma tyle wspólnego z typowym napierdalającym death metalem co motorhead z muzyką progresywną.

Po na takich płytach jak Symbolic Chuck nie growluje, i jest to kompletnie inny klimat muzyki - tam takie teksty jak np. philosopher pasują. W kapeli pokroju Cannibal Corpse sobie tego nie wyobrażam - kompletnie inny rodzaj muzyki i estetyki wykonawczej. To tak jakby Marduk śpiewał o równości rasowej ;].

A co do wyrazistości - to ,że jest nie selektywny oraz wyraźny to oznacza ,że nie moze byc traktowany jako instrument. Dużo dobrej muzyki powstało z instrumentów zrobionych ze śmietnika - a onewyrazistością i czystościa brzmienia nie grzeszą.

- KISIEL - 10-06-2006

Ludziom, którzy widzą jakiekolwiek podobieńtstwo rasowego Death Metalu z muzyką operową stanowczo dziękujemy...
ramzes napisał(a):Nie.Tak samo jest np. w operze.Facet ma 100% racji.

- RamzeS - 10-06-2006

KISIEL napisał(a):Ludziom, którzy widzą jakiekolwiek podobieńtstwo rasowego Death Metalu z muzyką operową stanowczo dziękujemy...
ramzes napisał(a):Nie.Tak samo jest np. w operze.Facet ma 100% racji.
Kurwa ,wiedziałem żeś tępy ale nie że aż tak.Znowu więc,po raz kolejny, wyjasnie jak przedszkolakowi.
W operze wokal jest traktowany jako instrument ,nie jest więc ważne czy tekst jest dla odbiorcy zrozumiały czy też nie.I tak samo jest w ekstremalnych odmianach metalu, bo rzecz przeca nie dotyczy tylko death, ale i black metalu. Rozumiesz teraz?