Forum Rockmetalshop
TOOL - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: TOOL (/thread-tool)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

- balzac - 06-01-2006

Cytat:Nie, nie, nie. Nie zgodzę się, że właśnie "10,000 Days" powinno przekonać nowych słuchaczy.
Mnie właśnie przekonało. Wink Naprawde ten album mi się bardzo podoba.

- Kamael - 06-01-2006

Cicho! Niszczysz moją, tak przemyślaną teorię ;D.

- franek - 06-01-2006

Cytat:Płyta własnie powinna moim zdaniem przekonac nowych słuchaczy do Toola. Jest zdecydowanie najprzystępniejsza w dyskografii, najbardziej promowana i bardzo wpadająca w ucho.
tak

po pierwszym przesluchaniu jestem zaskoczony. dawno juz nie sluchalem niczego ciezszego i progresywnego, wiec moze dlatego nowy tool mi sie spodobal, i to naprawde niezle. loja w niektorych kawalkach niezle chlopaki, niemniej muzycznie nie sa zbyt zroznicowani, ale mi to poki co wystarczy. polamane rytmy, duzo melodyjnosci. no nie ma takich klimatow jak z "disposition" chociazby, ale przykladowo takie "right in two", "intension" maja w sobie cos. poslucham kilkanascie razy jeszcze, moze zmienie zdanie o calej plycie, ale jak na razie in plus, prawie, a moze i poziom lateralusa.

Cytat:Ten typ tak ma (bo sami po prostu sa malo rozwojowi
a moze wola rozwoj w inna strone, a nie w te, ktora zespol zasugerowal ?

XdkyX - gustujesz w nieco innej, mniej progresywnej muzie, podobnie zreszta jak ja, wiec trudno sie dziwic ze Ci nie podchodzi Smile

Blood- a wez zarzuc na pm, jakbys mogla, z ciekawosci. zobaczymy, czy tytulowej suity nalezy sluchac tylko od tylu o 23:40 kiedy jest pelnia ksiezyca, i czy wtedy skumamy drugie dno albumu, calkowite przeslanie proroka Maynarda itd. Wink

- Kamael - 06-01-2006

Ej, czy w Waszym przypadku jest podobnie jak u mnie, że z każdym przesłuchaniem ta płyta zyskuje?

- Nevermore - 06-01-2006

Tak, ale to chyba oczywiste że plyta tak wieloplaszczyznowa i złozona jak 10000 Days długo wchodzi i właśnie odkrywanie takcih płyt daje najwięcej radochy i satysfakcji.Poki co słuchalem dwa razy i praktycznie poza tytułowym i Keys... niewiele pamiętam z tej płyty, ale dam jej jeszcze troche szans bo ma zajebisty potencjał.

- Krzychun - 06-05-2006

[Obrazek: 1149165123Okl-06_06big.jpg]

- Blood - 06-05-2006

Czerwcowy nr?

- Krzychun - 06-05-2006

Blood napisał(a):Czerwcowy nr?

nom

- Blood - 06-05-2006

To trza kupic, bo wkladka o Alice in Chains ;d
i o Pearl Jam, i o Comie, i Tool jest ;d

- Kamael - 06-06-2006

A tam, przy okazji w jakimś salonie prasowym przeczytam ; ).

- Kam6I$I9ouX - 06-10-2006

Ooo... Ostatnio wkładka o TOOL teraz to. Trza będzie nabyć. A co do poprzednich wypowiedzi, to zgadzam się z Kamaelem. A dokładniej - według mnie najlepiej zacząć od początku ich twórczości... Bo co płyta, więcej różnorakich udziwnień które wydają się zupełnie nie pasować do całości (z wyjątekim doskonałego w każdym calu LATERALUSa i świetnie uzupełniających się na nim kawałków : P). I tak jest w przypadku 10k Days.

- Kamael - 06-17-2006

Oglądać: http://www.youtube.com/watch?v=WUKz-giPztA&search=the%20grudge

Poza tym przeglądałem fora internetowe i tematy o aktualnej trasie, powtarza się setlista:

Lost Keys/Rosetta Stoned
Stinkfist
46 & 2
Jambi
The Pot
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
Aenema
+ chyba The Grudge

Za tydzień zapowiada się wspaniały wieczór.

- Kam6I$I9ouX - 06-18-2006

Nie wiesz ile bym dał żeby się z Tobą zamienić na ten wieczór miejscami. Powinni jak dla mnie dołożyć do tego "The Patient"... Ale i tak mnie tam nie będzie... WHYYYY?!?!?!?! Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad

- Kamael - 06-18-2006

Fakt, ale jest jeszcze masa ich kawałków, które chciałbym usłyszeć na żywo ;D, tak więc nie będę narzekał. Liczę tylko, że zagrają "The Grudge", bo na niektórych koncertach chyba się pojawiają, na innych nie. "The Patient" zagrali w Seattle na początku maja (mam bootleg z tego koncertu). Hmmm, może u nas też więc jakaś mała zmiana w setliście się pojawi.
Teraz chyba przez cały tydzień będę się przygotowywał do koncertu i w większości będzie u mnie leciał Tool ;D.

- Przemek87 - 06-18-2006

O koncerice moge pomarzyc bo jestem spłukany, ale fajnie jak zagrają coś z Undertow- Prison Sex albo Sober...no a z lateralusa moją ulubioną Parabolę