Forum Rockmetalshop
co czytacie????????? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Literatura (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-literatura)
+--- Wątek: co czytacie????????? (/thread-co-czytacie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

- Pulpetus - 01-31-2006

Salvatore i Drizzt rządzą. Ja już myślałem, że w Polsce tego prawie nikt nie czyta.

- SuicideKaiten - 01-31-2006

-Rene- napisał(a):'Nowy dom','Ojczyzna' i coś jeszcze..

"Wygnanie".

Doskonała rzecz, chociaż czytałem to bardzo dawno i musiałem sprzedać, gdy nadeszły ciężkie czasy. Tak jak i teraz, zresztą...

- buubi - 02-01-2006

-Rene- napisał(a):
buubi napisał(a):Historia Drizzta Do'Urdena
Nie wiem czy dobrze kojarze,ale w to chyba wchodzą trzy książki 'Nowy dom','Ojczyzna' i coś jeszcze..hmm..o te chodzi,czy może coś mi się z racji na godzine,pochrzaniło?Bo to chyba historia tego słynnego drowa,czyż nie?

Dokładnie i owszem. To pierwsza i najlepsza trylogia o Drizzcie: Ojczyzna, Wygnanie, Nowy Dom. A tak prawdę powiedziawszy to sam pomysł na taka rasę jak Mroczne Elfy czyli Drowy jest dla mnie przebłyskiem geniuszu, zaś one same są porażająco odpychające a zarazem piękne w swojej upadłej odmienności, nienawiści do zwykłych elfów oraz degradująych własną rasę walkach z innymi Drowami..

- -Rene- - 02-02-2006

buubi napisał(a):A tak prawdę powiedziawszy to sam pomysł na taka rasę jak Mroczne Elfy czyli Drowy jest dla mnie przebłyskiem geniuszu, zaś one same są porażająco odpychające a zarazem piękne w swojej upadłej odmienności, nienawiści do zwykłych elfów oraz degradująych własną rasę walkach z innymi Drowami..
Toteż nie bez przyczyny swego czasu pewną drowką do 40 lvl w NWN dojechałam.Ale tu akurat nie mam się czym chwalić,wszak wtajemniczeni wiedzą,że wśród drowów bycie kobietą to często spijanie samej śmietanki Wink Inna rzecz już z mężczyznami..nie zazdroszczę Wink A co do tematu to w końcu udało mi się skończyć Bułhakowskie 'Psie serce'.Szczerze żałuje,że tyle to odwlekałam,więcej takiego błędu nie popełnie Surprised

- Beast King - 02-03-2006

Teraz przerabiam sobie "Kroniki Marsjańskie" Raya Bradbury'ego. Zajeboza Smile

- mal - 02-03-2006

Cytat:"Kroniki Marsjańskie" Raya Bradbury'ego

Od jakiegoś czasu też to czytam Smile Pyszna rzecz.

- Yogurt - 02-04-2006

W końcu zabieram się za "Diune" Franka Herberta...

- Ghost_82 - 02-04-2006

A ja "Zew Cthulhu" Lovecrafta.

- Ymir - 02-04-2006

U mnie "Tajemniczy płomień królowej Lozany" Umberto Eco i po raz drugi już "Sto lat samotności" G. G. Marqueza

- Kamael - 02-04-2006

A ja dzisiaj znów sięgnąłem po "Mistrza i Małgorzatę" ;].

- gannon - 02-04-2006

Za jakiś czas też pewnie wrócę do tego dzieła...

ale narazie czeka mnie "Pan Tadeusz" i "Lalka" :?

- Kamael - 02-04-2006

"Pana Tadeusza" przeczytałem za jednym zamachem w całości, podobał mi się, a i czas trochę naglił ; ).
"Lalka" to już zupełnie inna bajka, wprost tragedia ;/. Chyba nie dotrwałem do końca.

- gannon - 02-04-2006

Tadzia wezmę też na raz łyknę, ale Lalki... chyba nie tknę w ogóle. Długie to takie... pewnie o pierdołach Laughing

- SuicideKaiten - 02-04-2006

gannon napisał(a):ale Lalki... chyba nie tknę w ogóle. Długie to takie... pewnie o pierdołach Laughing

Jak nie przeczytasz to życzę powodzenia na maturze ; )

- gannon - 02-04-2006

Na farmacji/medycynie/weterynarii nikt mnie nie będzie pytał ile miałem % z polskiego Surprised

Niniejszym kończę wątek mojej matury. Big Grin