Forum Rockmetalshop
A co z KoRnem? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: A co z KoRnem? (/thread-a-co-z-kornem)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

- Valhalla - 05-27-2005

Tuomasss- aplauz na stojaco Angry

- pawn888 - 05-27-2005

Tongue
moge sluchac korna ( chyba nawet lubie kilka piosenek Smile ) ale do zsotatnia fanem mi duuzo brakuje Big Grin

- Dementor - 05-28-2005

Nie slucham...(sam nie wiem czemu...moze mi sie niechce? Big Grin ) Ale moim zdaniem kapela jest ŚWIETNA!!
(dobra,musze sie juz ukrywac przed true black,dark satan metalami Big Grin )

- Patyk - 05-29-2005

Po tym jak pan Demon dostal bana, moze w koncu bedzie sens rozmawiac o Kornie bez niepotrzebnych bluzgow, natomiast od siebie chcialbym dodac ze mimo ze klocilem sie z w/w osobnikiem nie znaczy ze jestem jakims ogromnym fanem zespolu, niemniej szanuje ich i wiekszosc plyt jak nabardziej mi odpowiada(wyjatkiem jest jedynie "Take a look in the Mirror").Tylko prosze nie komentowac mojego postu w stylu "jestes pozer itd." bo muza jest dobra albo nie i szufladkowanie zespolow na grupy "tru" badz "pozerstwo" to po prostu wiocha, albo ci sie cos podoba albo nie a w jakim gatunku, badz odmianie zespol sie obraca nie ma roznicy, prawda??Mam nadzieje ze mnie wszyscy zrozumieli.Pozdrawiam.

- ReTuRn - 05-29-2005

No to ja napisze, ze granie jest wtorne, na jedno kopyto, nudne, wokal placzliwy i mierny, umiejetnosci muzykow nijakie, a co do coveru "Another..." sie wypowiadac nie bede, bo wyjdzie, ze mam obsesje...

Cytat:Tylko prosze nie komentowac mojego postu w stylu "jestes pozer itd." bo muza jest dobra albo nie i szufladkowanie zespolow na grupy "tru" badz "pozerstwo" to po prostu wiocha, albo ci sie cos podoba albo nie a w jakim gatunku, badz odmianie zespol sie obraca nie ma roznicy, prawda??

Alez oczywiscie, jest znaczaca roznica, miedzy byciem pozerem, a zwyklym brakiem gustu.

- Patyk - 05-29-2005

Kur,wa czlowieku, czy ty nie potrafisz zrozumiec postu pisanego jak najprosciej sie da? Jezeli nie podoba ci sie Korn to spoko, twoj gust ale wlasnie najwiekszym pozerstwem jest to co gadasz, jak ktos woli inne kapele to jego sprawa i wg mnie ty tu jestes najwiekszym ignorantem, nie wiem czego sluchasz ale pewnie sa to jedynie tru kapele bo inne to gowno tak ? To ty tu masz beznadziejny gust, zreszta sadzac tez po twoim wieku zapewne masz podobny tok rozumowania jak pan Demon, zreszta caly czas go broniles wiec cos w tym jest.OK mowisz ze kawalki maja wtorne, tzrymaja sie sztywnych regul , ale przeciez gdyby Korn zaczal grac np. black to przestalby by byc Kornem, nie Big Grin ?

- Dementor - 05-30-2005

ReTuRn napisał(a):No to ja napisze, ze granie jest wtorne, na jedno kopyto, nudne, wokal placzliwy i mierny, umiejetnosci muzykow nijakie, a co do coveru "Another..." sie wypowiadac nie bede, bo wyjdzie, ze mam obsesje...

Wydaje mi się że troche przesadzasz.... :?

- ReTuRn - 05-30-2005

Cytat:twoj gust ale wlasnie najwiekszym pozerstwem jest to co gadasz, jak ktos woli inne kapele to jego sprawa i wg mnie ty tu jestes najwiekszym ignorantem, nie wiem czego sluchasz ale pewnie sa to jedynie tru kapele bo inne to gowno tak ?

Moj gust jest taki, anie inny. Ja TWojego nie obrazam, pisze jeno, ze mi sie nie podoba KoRn :>

Cytat:ty tu masz beznadziejny gust, zreszta sadzac tez po twoim wieku zapewne masz podobny tok rozumowania jak pan Demon, zreszta caly czas go broniles wiec cos w tym jest

Kazdy ma prawo do wypowiedzi, nie tylko ci 'za'. A reszta to od razu 'niby-true', bo im sie KoRn nie podoba, spaduj czlowieku i uspokuj sie, bo irytujesz sie, jakby co najmniej o niepodleglosc Polski chodzilo.

Cytat:mowisz ze kawalki maja wtorne, tzrymaja sie sztywnych regul , ale przeciez gdyby Korn zaczal grac np. black to przestalby by byc Kornem, nie ?

Pewno zasmucilby swoich fanow, a tego nie chcemy- sluchajcie czego chcecie, a gdyby zmienil styl na black to mi akurat wisi, bo BM tez nie lubie...

- Calmwater - 06-09-2005

Widzę szanse na trochę spokoju,niemniej jeszcze troszkę luzu by się przydało :? Swoją drogą zastanawiam się jak to możliwe,że niektórzy umieją wyrażać argumenty przeciw bez bluzgów,co dla innych jest niemożliwością Wink
Mnie się płytka "Take a look..." podoba-widać znaczny postęp wokalny,a i reszta muzyki na niezłym poziomie,chociaż za Right Now nie przepadam.Na pewno jest jednym z najcięższych a zarazem melodyjnych dokonań kapeli i za to według mnie należą się im brawa Smile

- goofi - 06-18-2005

Korn- hmmmmm baaaaardzo luuuubie Tongue

- grzybiarz - 06-20-2005

Ludzie słuchający Korna myslą że słuchają super cięzkiej muzy i że są metalami Smile

- goofi - 06-20-2005

grzybiarz napisał(a):Ludzie słuchający Korna myslą że słuchają super cięzkiej muzy i że są metalami Smile

nie zgodze sie z toba poniewaz znam wiele osob sluchajacych korna i zadna z nich nie uwaza sie za jakiegos specjalnego metala.... Tongue

- grzybiarz - 06-20-2005

Wiedziałem że ktos skopiuje moją wypowiedźSmile
Ja mówiłem o typach z mojej byłej klasy gdzie nagle po usłyszeniu Systema i Korna przeobrazili sie w metali. Tzn mają długie włosy i wogóle a wydaje mi sie że wuja Smile sie tam znają. Niech lepiej spieprzają słuchać dalej ten swój hip hop czy techno ktróe słuchali przed "metalem".

- goofi - 06-20-2005

grzybiarz napisał(a):Wiedziałem że ktos skopiuje moją wypowiedźSmile
Ja mówiłem o typach z mojej byłej klasy gdzie nagle po usłyszeniu Systema i Korna przeobrazili sie w metali. Tzn mają długie włosy i wogóle a wydaje mi sie że wuja Smile sie tam znają. Niech lepiej spieprzają słuchać dalej ten swój hip hop czy techno ktróe słuchali przed "metalem".

aaa tam bulwersujesz sie Tongue

- HIV - 06-25-2005

Axel napisał(a):
Hair of the dog napisał(a):Alescie czosnek zauwazyli...
wziela rapera (jak i na plycie z 98roku...)a na swojej drugiej plycie (1996) zamiescili kower Ice Cube'a...
a, a ta piosenka "z raperem" juz dawno wyszla (z Xibitem). No ale tylko przez to, ze niektorzy metalowcy tutaj sa ograniczeni umyslowo i nie siegaja dalej niz iron maiden, nie zauwazaja ze rap jest bardziej odkrywcza muzyka od metalu (epoka getrow i maczug juz sie skonczyla...)
Normalnie juz mi sie nawet nie chce pisac odpowiedzi do pacana nevermore..bo widze z jego wypowiedzi ze raczej ma niezbyt wysoki iloraz (inteligencji i tolerancji w muzyce).
acha...w 99% to mozesz se kupke zrobic, jak uwazasz ze 99% gowna to numetal to chyba malo slyszales w zyciu chlopcze...
i pietruszka...

Nie chłopcze nie chłopcze, no jeden procent to bedzie, System of a Down wg. Wikipedi jest to zespoł nu metalowy wiec widzisz Laughing jak cos moge podac link ;] chodz ja sam bym go do troche innego gatunku zaliczył ale mam nadzieje ze ty mnie oswiecisz Angry a o kornie mi nie wspominaj bo jak widze ta ciote w szkockie sukieneczce, i jego ekipe ktora nie potrafi grac solowek to nie dziwie sie ze chca zaprosic rapmena przynajmniej w Usraju sprzedadza ten szit

skoro tak twierdzisz to dlaczego w polsce sprzedaje się właśnie DUŻO płyt KoRna ? Sony polskie dlatego wywalczyło w 2000r. ich koncert bo dało im to do zrozumienia . A teraz jak myslisz ? przyjadą na jeden dzień do polski dletego że nikt ich nie lubi i nie kuopujemy ich płyt ? Czy dlatego że na jednego takiego jak ty antyfana KoRna przypada w polsce 4 fanów ? Zastanów się prze chwilę i pomyśl dlaczego ludzie chcą słuchać korna w polsce ? a pozatym podejrzewam że jest wielu fdanów korna którzy akurat nie siedzą na tym forum .