Forum Rockmetalshop
MANOWAR - KING OF KINGS! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: MANOWAR - KING OF KINGS! (/thread-manowar-king-of-kings)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

- KubusPuchatek - 11-22-2005

Szczerze mówiąc nie bardzo lubie ten zespół . Ot można sobie od czasu do czasu posluchac byle nie za czesto . Potem zaczynaja byc wtórni i nudni . Zreszta nie wiem dlaczego darzy sie ich jakims tam "kvltem" , przeciez to zwykly zespol z jeszcze zwyklejszym wokalem (dla mnie bardzo slaby) .
Ale moze mowie tak dlatego , bo nie bardzo lubie taki rodzaj muzyki . Badz co badz dla mnie nie wiecej niz 4,5 / 10 .

- Krzychun - 11-22-2005

Nie jestem fanatykiem Manowar tak jak wielu tu ale nie zgodze sie ze sa wtorni. Co jak co ale wole Manowar niz IM czy JP z piszczacym Halfordem:/ Maja swietnego wokaliste.

Ogolem lubie zespoł.najbardziej płytki "Battle Hymns" i "Hail to England"

- Ramone - 11-22-2005

Wiadomo że Plant ma lepszy ale Eric Adams wcale źle nie spiewa...posłuchaj np. Swords in the wind

A ja szczerze mowiac duzo bardziej wole Judas Priest (mimo ze tez nie przepadam za nimi za bardzo Smile ) od Manowaru . A zeby nie pisac tego co bylo poruszane na poczatku tematu to powiem , ze zgadzam sie z Tomashem Smile A wokal mi wybitnie nie pasuje .

A co do Planta to nie wiem czy to wypada porownywac , to troche inny rodzaj muzyki a pozatym zupelnie inne glosy .

- Tomash - 11-22-2005

Krzychun napisał(a):Co jak co ale wole Manowar niz IM czy JP z piszczacym Halfordem:/ Maja swietnego wokaliste.

Ogolem lubie zespoł.najbardziej płytki "Battle Hymns" i "Hail to England"

Wyjdź! "Piszczący Halford" kurna czy wy wszyscy jesteście głusi? Rob czasem zaspiewa wyżej, ale robi to w sposób całkowicie naturalny, ponieważ jest zajebistym wokalistą, i potrafi to dobrze zrobić(ma niemal operową skale). Zwykle spiewa w normalnych rejestrach.

Stary, manowar to troszke inna liga niż Judas Priest...

Najlepsze płyty M. to pierwsze 3 + fighting the world(tu już było sporo "patosu" ale nie raziło to zbytnio) kiedy jeszcze grali rock'n'rolla a nie bawili się w dupnych wojów ze wsi.

Cytat:Wyjdź! "Piszczący Halford" kurna czy wy wszyscy jesteście głusi? Rob czasem zaspiewa wyżej, ale robi to w sposób całkowicie naturalny, ponieważ jest zajebistym wokalistą, i potrafi to dobrze zrobić(ma niemal operową skale). Zwykle spiewa w normalnych rejestrach.
Taa ... Halford jest naprawde dobry i nie wiem o co chodzi tym ludzikom ktorzy uwazaja ze on poprostu piszczy . Nie rozumiem ich Smile

A Manowar sam w sobie bylby lepszy gdyby nie zgrywali tych wojownikow i pozostali przy tym co robili i tym co lubie - czyli przy jako takim rock'n'rollu .

- Vomitor - 11-22-2005

KubusPuchatek napisał(a):Taa ... Halford jest naprawde dobry i nie wiem o co chodzi tym ludzikom ktorzy uwazaja ze on poprostu piszczy . Nie rozumiem ich Smile

Bo są gajami.

- Krzychun - 11-22-2005

heh moze za duzo nasłuchalem sie painkillera i dlatego tak ostatnio irytuje mnie jego wokal. Mimo wszystko nie zaprzeczam ze jest swietnym wokalista.

Vomit nie jestem gejem Crying or Very Sad

- Vomitor - 11-22-2005

może jeszcze o tym nie wiesz :>

Ehh ... dlaczego wszyscy uwazaja ze kiedy poznaja "Painkillera" to sa swietnie obeznanych w ich muzyce , albo po tej piosence twierdza ze Halford piszczy a nie spiewa . Przeciez "Killing Machine" albo "British Still" zmiata Painkillera z powieszchni ziemi .
Cytat:Bo są gajami.
nie inaczej ! Smile

A Eric Adams moze i jest niezlym wokalista , ale poporstu jego glos mi nie pasuje . I tyle .

- KelThuz - 11-22-2005

w zasadzie możecie iść się pierdolić, macie za mało lat i za mały poziom testosteronu , by dostrzegać Potęgę Stali! Pług czeka na dokonanie dzieła orania!

- Krzychun - 11-22-2005

Kubus, ja znam inne płyty Judasów spoko Wink

Podane przez Ciebie piosenki tez:>

Kelthuz, no nie :? ?

- KelThuz - 11-22-2005

KubusPuchatek napisał(a):A Manowar sam w sobie bylby lepszy gdyby nie zgrywali tych wojownikow i pozostali przy tym co robili i tym co lubie - czyli przy jako takim rock'n'rollu .

debil. ManowaR od początku był zespołem grającym epicki wojowniczy True Metal wyłącznie dla heteroseksualnych bezkompromisowych potomków wojowniczych plemion Północy. Tak więc zaoraj się, pojecia nie masz o muzyce, won!

Cytat:debil. ManowaR od początku był zespołem grającym epicki wojowniczy True Metal wyłącznie dla heteroseksualnych bezkompromisowych potomków wojowniczych plemion Północy. Tak więc zaoraj się, pojecia nie masz o muzyce, won!
Prymityw . Zero pojecia o muzyce , jedynie jakies zenujace wywody nie majace zupelnego zwiazku z tworczoscia tychze panow i staranie sie obrazic oponenta nie majac zadnych sensownych argumentow by poprzec swoja teze . Skoro tworzyli muzyke wylacznie do heteroseksualnych bezkompromisowych potomków wojowniczych plemion Północy to najwyrazniej nie jest to muzyka dla ciebie .
Nadajesz sie tylko do zaorania w trybie natychmiastowym knypie .

- RamzeS - 11-22-2005

KelThuz napisał(a):ManowaR od początku był zespołem grającym epicki wojowniczy True Metal wyłącznie dla heteroseksualnych bezkompromisowych potomków wojowniczych plemion Północy.
Faktycznie,czysta ,heteroseksualna moc ,zero jakiekolwiek pedalstwa...co widać za zamieszczonych obrazkach:
[Obrazek: meric3.jpg]
[Obrazek: manowar.jpg]
[Obrazek: joey002.jpg]
[Obrazek: 10.jpg]
[Obrazek: 25.jpg]