-
Acrid - 03-07-2007
-
-Rene- - 03-07-2007
W dniu 8 marca pierdole twój plakat. Wolę kwiaty.
-
Sobota - 03-07-2007
sad but true ... ;]
-
Prisca - 03-07-2007
-Rene- napisał(a):W dniu 8 marca pierdole twój plakat. Wolę kwiaty.
Co racja to racja.
-
Sobota - 03-07-2007
No ale mozna szanować co dzień ,a zrobić miły gest 8 marca co nie ? ;]
-
Jałokim - 03-08-2007
Sobota napisał(a):No ale mozna szanować co dzień ,a zrobić miły gest 8 marca co nie ? ;]
nie, bo nie bedzie efektu. Jeśli przez cały rok baba będzie w miejscu dla niej przeznaczonym, czyli kuchni i tego 8 marca nagle zostanie odciażona od codziennych obowiązków, będzie obsypywana kwiatami, to poczuje się tak po chuju wyjątkowo, że mucha nie siada.
Jest kontrast, jest efekt
łal, to mój siedemset siedemdziesiąty siódmy dzień na forum
[edit2]
łał, i twój też
-
Sobota - 03-08-2007
NIezgadzam sie... toć czy ja mówie o sytuacji ,ze jedziemy po kobiecie cały rok i raz w roku ją odciążamy ? Poprostu o tak kolejna okazja np do ukazania sympatii czy cus ...
Nie widze w tym nic złego.
-
-Rene- - 03-08-2007
Cytat:Babie trzeba założyć homonto. Tak robili to XII w. polscy chłopi. Zakładali babom homonto i orali nimi pole!
-
The Stig - 03-08-2007
Kobiety Sztuk Kilka: Wszyyystkiego najsłodszego
-
Axel - 03-08-2007
BTW: wracając do sprawy plakatu, to wieje on lekka żałością. Chcecie równo uprawnienia tylko w przyjemnych sferach zycia mężczyzny, ale nie ma tak dobrze jak równo uprawnienie to równo uprawnienie..
Praca w kopalniach jak górnik przodowy czeka,
Afganistan czeka, moze jak ktos wam ostrzela rosomaka z kbkesu, to istnieje szansa ze przeżyjecie. I wiele innych.
-
-Rene- - 03-08-2007
Axel napisał(a):Chcecie równo uprawnienia
Jakie "chcecie", jakie "chcecie"? Do strzelania sobie samobója jeszcze mi daleko.
-
Axel - 03-08-2007
Nie mowie ze ty, miałem na myśli różnego rodzaju feministki tak bardzo skrzywdzone przez mężczyzn...
-
Prisca - 03-08-2007
Axel napisał(a):BTW: wracając do sprawy plakatu, to wieje on lekka żałością. Chcecie równo uprawnienia tylko w przyjemnych sferach zycia mężczyzny, ale nie ma tak dobrze jak równo uprawnienie to równo uprawnienie..
Afganistan czeka, moze jak ktos wam ostrzela rosomaka z kbkesu, to istnieje szansa ze przeżyjecie. I wiele innych.
Dobrze, będziemy zatem siedzieć w kuchni, paprać się z cholernym obiadem. Bawić gromadke bachorów i czekać na upragnionego męża, głowę rodziny aż przyjdzie z pracy.
Życie lans.
Tu nie chodzi o to, że kobiety chcą zapieprzać w kopalniach, w Iraku etc. Chociaż niektóre chcą. Równouprawnienie ma nam dać możliwość pracy, spełnienia zawodowego, bo ja np. nie wyobrażam sobie siedzienia całe życie w domu.
-
Axel - 03-08-2007
Prisca napisał(a):Axel napisał(a):BTW: wracając do sprawy plakatu, to wieje on lekka żałością. Chcecie równo uprawnienia tylko w przyjemnych sferach zycia mężczyzny, ale nie ma tak dobrze jak równo uprawnienie to równo uprawnienie..
Dobrze, będziemy zatem siedzieć w kuchni, paprać się z cholernym obiadem. Bawić gromadke bachorów i czekać na upragnionego męża, głowę rodziny aż przyjdzie z pracy.
Życie lans.
Tu nie chodzi o to, że kobiety chcą zapieprzać w kopalniach, w Iraku etc. Chociaż niektóre chcą. Równouprawnienie ma nam dać możliwość pracy, spełnienia zawodowego, bo ja np. nie wyobrażam sobie siedzienia całe życie w domu.
A nie macie ?? z pkt widzenia pracodawcy pracownik płci żeńskiej jest mniej opłacalny niż facet przez np. urlop macierzyńskim, choroby dzieci itp.
Ale już dobra, nie mowie ze kobieta ma siedzieć w kuchni i bawić dzieci, w życiu bym nie chciał by moja tak robiła...
Ale tez trzeba mieć umiar, sa typowo męskie zajęcia jak wojna i ciężkie roboty, po co płeć piękna ma siedzieć w tym bagnie ? by udowodnić ? coś facetom ?
Ze dadza rade ? ale po co to komu...
A wracając do bardziej przyziemnych tematów.
Większość z was przypomina sobie o prawdziwych mężczyznach gdy trzeba cos podać, pomoc ustąpić miejsca jak to mowił Marek Kondrat w dniu świra...
-
Książę - 03-08-2007
Ty chyba nawet nie wiesz co mówisz. Że niby kobiety chcą takiej samej płacy za rownorzędną pracę? Wy wiecie w co sie pakujecie? Wiesz jak trudno wypić cały ten browar za te ekstra parę stówek?