Forum Rockmetalshop
NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: NAJLEPSZY HEAVY METALOWY GŁOS WSZECHCZASÓW !!! (/thread-najlepszy-heavy-metalowy-g%C5%82os-wszechczas%C3%B3w)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

- aXe Rose - 04-05-2005

Co z tego że wokalista umie świetnie śpiewać, jeśli śpiewa beznadziejny tekst?

Poza tym umiejętności Romana nie stały nigdy na złym poziomie. W czasie działalności w Kacie udowodnił że potrafi zarówno wyć jak i śpiewać sentymentalnie.

- Abadon - 04-05-2005

I ten KLIMAT KLIMAT I JESZCZE RAZ KLIMAT w jego głosie!!!!
W tym nikt mu nie dorówna!!

- aXe Rose - 04-05-2005

Abadon napisał(a):I ten KLIMAT KLIMAT I JESZCZE RAZ KLIMAT w jego głosie!!!!
W tym nikt mu nie dorówna!!
Prawda? Jak się słucha np. "Czasu zemsty" to aż ciarki przechodzą!

- Abadon - 04-05-2005

No albo "oczy słońc" , "szydarcze zwierciadło" , "W sadzie śmiertelnego piękna"
Dla mnie Romek jest Bogiem!!

- Anonymous - 04-06-2005

aXe Rose napisał(a):Co z tego że wokalista umie świetnie śpiewać, jeśli śpiewa beznadziejny tekst?

Poza tym umiejętności Romana nie stały nigdy na złym poziomie. W czasie działalności w Kacie udowodnił że potrafi zarówno wyć jak i śpiewać sentymentalnie.
1. ale liczą się umiejętności wokalne (taki temat) nie artystyczne
2. nie przeczę, ma naprawdę świetny głos

- Kamil - 04-06-2005

wydaje mi sie, po zapoznaniu sie z tworczoscia KATA (kapeli ktorej tworczosc dla mnie to nic specjalnego), ze jeszcze lepszym polskim wokalista jest (a jakze) Kupczyk (Turbo, jakby co), ktore, moim skromnym zdaniem, jest duuuuuuzo lepsze niz ten caly Kat...
tazke w Polsce rzadzi Kupczyk (do spolki z Piekarczykiem, czy jak mu tam bylo)...

co do klimatu na plytach... to strasznie klimatowe sa albumy Kinga Diamonda (rownie rewelacyjnego wokalisty, jeden z najlepszych), a muzyak, ktora tworzy, juz od pierwszej plyty The Eye stoi na niezwykle wysokim poziomie...

takze klimat+wokal- Diamond
w Polsce- Turbo

pomijam tu oczywiscie Judas Priest, ktory jest niedoscignionym wzorem dla wszystkich i Helloween, w ktorym 17- letni Kiske pokazal, jak sie spiewa (na keeperI mial dokladnie 17 lat), a w sumie dobrych wokalistow jest sporo, jakby wymienic wszystkich, to by sie niezla brygada uskladala... Tongue

- Annunakki - 04-06-2005

Kamil napisał(a):Helloween, w ktorym 17- letni Kiske pokazal, jak sie spiewa (na keeperI mial dokladnie 17 lat)

pokazał jak się wyje i piszczy, fakt. ale nie rób z niego zajebistego metalowego wokalisty, bo kompromitujesz sie zwyczajnie.

- psychosis - 04-07-2005

co ty pierdolisz... nie dla kazdego to sie musi podobać... Tobie to niepodeszlo to git uszanuj decyzje... i tak HALFROD RLZ

- Annunakki - 04-07-2005

psychosis napisał(a):co ty pierdolisz... nie dla kazdego to sie musi podobać... Tobie to niepodeszlo to git uszanuj decyzje... i tak HALFROD RLZ

wg kazdej obiektywnej formy oceny, Kiske WYJE. Halford ŚPIEWA.

- Tomash - 04-07-2005

Pewnie że Kiske wyje, "Kipery" to świetne płyty, ale z Hansenem...kurde z kimkolwiek byłyby jeszcze lepsze

- Kamil - 04-07-2005

kiske wyje... kurwa, jakby wg hansena i spolki nie umial spiewac, to by nie spiewal... kurwa, pierdolicie znowu co niektorzy jakies farmazony...

- Tomash - 04-08-2005

Kamil napisał(a):kiske wyje... kurwa, jakby wg hansena i spolki nie umial spiewac, to by nie spiewal... kurwa, pierdolicie znowu co niektorzy jakies farmazony...

...Powiedział koleś który uważa że Dickinson nie umie śpiewać...stary, przyjmij czasem do w iadomości, jakieś fakty, ok? a brzmią one tak:
- Skoro Kiske jest taki zajebisty, to czemu nic sensownego nie nagrał od czasu opuszczenia Dyniogłowych??
- Hansen nie radził sobie jednocześnie ze śpiewem i gitarą, więc potrzebowali szybko kogoś na zastępstwo, pewnie pierwszym który jako tako potrafił śpiewać okazał się Kiske i dlatego go wzieli
- mam dostęp do artykułów z "epoki" i wcale tam
pana K. nie wychwalają
- nikt tu nie twierdzi że Kiske WCALE nie potrafi śpiewać, a jedynie że jego maniera oraz niektóre wysokie partie są najdelikatniej rzecz ujmując nienajlepsze

- SPoCo - 04-10-2005

...

- Mlody O.F.R. - 04-26-2005

Dżemik napisał(a):Halford zaspiewa wszystko.. Pod warunkiem ze to 'wszystko' to wysoki sopran.. =P Dickinson rowniez wybitnym wokalista nie jest.. ale przynajmniej od jego spiewu nie pekaja szyby.. Nizszy glos ma..

A znacie takiego pana jak Jim Gillette? Smile Byl wielkim fanem Halforda i cale zycie trenowal glos zeby byc lepszy, co mu sie czesciowo udalo (technicznie jest naprawde lepszy) no ale niestety techniki nie przelozyl na jakies arcydzielko, tylko na przecietne kompozycje. Zainteresowanych proponuje sie zapoznanie z kapela NITRO.Koles realnie tlucze szkolo glosem... Co wiele razy juz pokazal Smile

- Balthor - 04-26-2005

tak sie zastanawial czy Ozzy Osbourn bral heavy/powe/thrash czy hard rock... oj sam nie wiem, ale wedlug mnie on ma specyficzny głos, którego nie da sie nie poznac Smile