Forum Rockmetalshop
St. Anger, a reszta płyt (metallici rzecz jasna) - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: St. Anger, a reszta płyt (metallici rzecz jasna) (/thread-st-anger-a-reszta-p%C5%82yt-metallici-rzecz-jasna)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

- psychosis - 02-06-2005

LCF napisał(a):HaHahAhHAhAh rozjebales mnie Hegemon. Tak trzymaj 8)
A ty psychosis zamiast czytac tego co jakis hetfild czy inny burak powiedzial to lepiej zacznij sluchac. Jakby powiedzial ze na Master nie ma solowek to tez bys uwierzyl?
A na SA sa solowki, co chyba oczywsite. Definicja solowki tylko to potwierdza.
Śmieszny jestes i tyle no wlasnie nieczytasz wywiadów informacji i wielkie znawca z ciebie... nastepny co uwazaza na st.anger sa solówki...Niepie*dol tylko poczytaj troche o St.Anger bo tylko robisz z sibeie idote... Zamiast powtarzac to co napisał hegamon88 to byś cos od siebie napisał..
PSConfusedłucham i wiem ze niema solówek a dla Ciebie rada jesli zeczywiscie słyszysz tam solówki...uszy sie myje a nie trzepie o wanne..

- Ciasteczkowy Potworek - 02-08-2005

Mnie St anger się nawet podobal, ale dla mnie najlepsze płytki to master of puppets i black album.
Mojemu tacie(on też słucha metalu) st anger wogule się nie podoba.

- LCF - 02-14-2005

Psychosis siorpaj pisiora, a potem przeczytaj definicje solowki. A dopiero potem otworz paszcze na forum.

- aXe Rose - 02-14-2005

Mylisz solo z wstawką gitarową wyrażoną riffem.

- LCF - 02-14-2005

lol? To mnie oswiec, czymze sie to rozni.

- Emhyr - 02-14-2005

...heheheh...LCF...naprawde zrobileś z siebie debila...jakbyś grał na gitarze to byś wiedział...

...według Twojej definicji refren Unforgiven też jest solówką...a to jest własnie wstawka wyrażona riffem...tak jak Frantic...

- LCF - 02-14-2005

Nie musialem robic, ja jestem debilem. Co nie zmienia faktu ze dalej czekam na odpowiedz.

- aXe Rose - 02-14-2005

Solówka MUSI być sama w sobie utworem, mieć początek, rozwinięcie i zakończenie...

- Emhyr - 02-14-2005

...tak ciężko ci zajarzyć...są solówki które traktuje się jako riffy...ich konstrukcja pozwala na zdefiniowanie ich jako riff....tak jak Frantic czy Unforgiven....

...teraz rozumiesz...na St. Anger nie ma solówek... :!:

- psychosis - 02-14-2005

Emhyr napisał(a):...teraz rozumiesz...na St. Anger nie ma solówek... :!:
no ku*wa raczej ze niema ja niewem ze jakiś debil sobie ubzdurał owe solówki to ja niewiem gdzie on jest ku*wa słyszal... jakies shizy koleś ma... czasami to sie tak zastanawiam czy kto tu jest naprawde lekko pierdolniety czy tylko udaje...

- Kamil - 02-15-2005

widze, ze metallica nadal cieszy sie nieslabnacym zainteresowaniem na tym forum...
co do solowek, ja na St.Anger nie słysze solowek, a co do solowek w ogole w metallice, to sa kiepskie- dlaczego, i ktore sola sa fajniejsze napisałem kilka postow wczesniej
generalnie uwazam, ze temat metallici sie juz wyczerpal, no ale cozSmile
a tak swoja droga, to ja nie wiem, co Wy widzicie w metallice, przeciez to nie sa jacys niewiadomo jak uzdolnieni muzycy i kompozytorzy...kawalki oparte na podobnych riffach... a ja i tak mysle, ze te kilka podstawowych riffow to pozostalosc po Rudym, dzieki ktoremu Metallica zrobila kase:/ to tyle
pozdro

- slavek0710 - 02-18-2005

Wiadomo ze były lepsze albumy niz st.anger ale przeciez na tej płycie jest pare naprawde fajnych kawałków...mi sie płyta podoba i pierdole zdanie innych

- Emhyr - 02-18-2005

...no mnie też sie podoba ale na kolana nie powala....nie ma co narzekać...przynajmniej nie grają jak Maideni....co album to to samo... Big Grin

Hmmm - \\\ AlucarD /// - 02-18-2005

Mi sie podoba ten nie nowy juz album. Takiej muzy to jeszzce nie slyszalem - to calkiem cos nowego.A co mi tam cala metallica jest zajebista - probowalem cos wybrac ale nie da sie.

- gorzka - 02-19-2005

Ja kocham Metallice od pierszej do ostatniej wydanej przez nich piosenki Wink Mozna przyznac ta ostatnia płyta była po prostu 'inna' od poprzednich, troszeczke jakby inny klimat(w muzyce, czy moze w zespole??:> > ale mimo wszystko mozna posłuchać. Metallica rulezz!! Laughing