Forum Rockmetalshop
A co z KoRnem? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: A co z KoRnem? (/thread-a-co-z-kornem)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

- aXe Rose - 05-14-2005

nataliaa napisał(a):
Axel napisał(a):
nataliaa napisał(a):Tylko - "Did my time", "Falling away from me" i ich wykonanie "Another brick in the wall", chyba wszystko.
Reszta zupełnie mi wisi, a płyty mają jak dla mnie beznadziejne, przez właśnie oklepany, nudny bas.

Dżisas łojezu przecie Another brick in the wall
to profanacja wspaniałego utworu jakim był w orginale, ech

Mnie się podoba wykonanie Korna, a oryginał jest akurat do dupy, jak zresztą większość dokonań PF.
BUHAHAHA!!!

O KURWA!!

DAWNO ŻADEN POST TAK SKUTECZNIE NIE ZJEBAŁ MNIE Z KRZESŁA..

- Axel - 05-14-2005

nei czytalem wszystkich wypowiedzi od mojego ostatniego postu bo chcialem sobie zazenowania oszczedzic, dziewczyno ty bredzisz w goraczce ?, albo jestes kompletna ignorantka zapatrzona w amerykanski szit, wiem ze z gustami sie nie dyskutuje, mozna nie trawic Pink Floydów ale szacunek im sie nalezy i ty go powinas im okazac, w dupie to ja mam twojego korna, a jak jego wykonanie tej piesni widze to mam agonalne drgawki bo inaczej tego sie nie da nazwac, pani już podziekujemy

- Calmwater - 05-14-2005

ReTuRn napisał(a):Do tego nalezy jeszcze tylko dodac uzasadnienie, dlaczego Nummetal jest chujowy i argumentacja skonczona... A jest chujowy, bo muzycy nie potrafai grac, melodie sa kiepskie i wystepuje za duzo zapozyczen z nietrawionych przeze mnie nurtow muzycznych...
Powiem tak:miałem w klasie gitarzystę,chłopak był na serio dobry ("parę"lat grał,nie samouk,cholernie muzykalny człowiek) nie miał trudności z graniem większości kawałków np.Metallicy czy Iron Maiden.Nu-metal uważał za muzykę prostą i banalną,aż kiedyś dla zabawy zaczęli grać coś takiego na próbie.I okazało się,że miał spore problemy z zagraniem wielu piosenek.Muzycy numetalowi nie tyle nie umieją grać,ile grają inaczej,bynajmniej nie gorzej!Co do reszty-kwestia gustu Smile
Widzę,że wywiązała się zacięta dyskusja o to,czy PF są szajsem.Nie przepadam za nimi jakoś specjalnie,lubię tylko kilka utworów.Ale gównem na pewno nie są,na swój sposób to geniusze!Wykonanie KoRna też mi się podoba,nawet bardziej-muzyka cięższa (lubię te"cztery basy" Laughing ) a wokal Davisa...Mnie się podoba taki sposób śpiewania Laughing I wydaje mi się,że nie ma co traktować coveru PF jako ich obrazy,jeśli wykonuje się ich utwór to nie po to,żeby zrobić to lepiej (nikt sam sobie nie podcina gardła) ale żeby oddać chołd zespołowi,okazać szacunek Smile I zagrać ich piosenkę na swój sposób Smile

- ReTuRn - 05-14-2005

Powiedzmy, ze z pierwsza czescia jestem w stanie sie zgodzic :> Taka wlasnie argumentacja moze mnie wlasnie przekonac.

Co do drugiej- w tym przypadku cover jst po prostu nietrafiony. Ani zagrny na swoj sposob, ani nie dokladnie, jak orginal. Takie wyszlo cos szaro-burego.

- Calmwater - 05-14-2005

Jeśli o Cover chodzi,to chyba po prostu trzeba lubić muzykę KoRna,żeby go znieść bez kłopotu Wink Jak dla mnie beznadziejny jest utwór Word Up ( Question ) Tytułu nie jestem pewien,bo składanka z odgrzewanymi piosenkami i kilkoma coverami to nie jest to o czym marzę Evil or Very Mad No ale czekam na nową płytę Big Grin

- Patyk - 05-19-2005

Przeczytalem caly temat od poczatku bo interesuje sie Kornem, podoba mi sie ich styl(nisko strojone gitary, perkusja i klangujacy bas no i charakterystyczny wokal, latwo wpadajace w ucho melodie).
Pierwsza rzecza ktora "bije" po oczach to postac uzytkownika DEMON, proponowalbym bana dla w/w pana a raczej mlodzienca, bo chlopak nie dorosl jeszcze do dyskusji muzycznych ograniczajac sie jedynie do wypowiedz "nu metal shit, venom roolz", proponowalbym ban na 2-3 lata az chlopak podrosnie troszke.
Czlowieku w tym momencie ukazujesz siebie jako tzw. "kinder metala", znasz 2-3 zespoly na krzyz i nie mozesz sobie wbic do glowy ze wokolo jest tyle swietnej niekoniecznie metalowej muzyki ktora moze czlowieka zainteresowac, nie martw sie wiele osob tak na poczatku ma i po prostu trzeba z tego wyrosnac.
Bardzo sie ciesze ze usuneles swe zdjecie z avatara bo prezentowaly one klasyczyny obraz 15-letniego "tru metalowca" sluchajacego ciezkiej muzyki od roku, dwoch ale wypowiadajacym sie jak stary wyjadacz(tylko we wlasnym mniemaniu).
Wylacz sobie tego Venoma i posluchaj pierwszej plyty Korna od poczatku do konca i wtedy sie wypowiadaj, bo widac ze o muzyce to ty nic nie wiesz.Pozdrawiam.

- seelenleib - 05-19-2005

twist....twist....

- ReTuRn - 05-19-2005

Teraz juz wiemy, jak zostac Prawdziwym Metalem:
Musimy docenic potege KoRna, plynaca z glebi aryskiej potegi. Tylko w ten sposob osiagniemy absolut. Nie ma wyjscia- sprzedaje raz-dwa meble i ide kupic sobie wszystkie plyty KoRn'a i wyslucham je symultanicznie, by szybciej ogarnac ich geniusz...

- Axel - 05-19-2005

nie wazne kto ile słucha muzyki, wazne czy sie ja rozumie, jesli ktos uwaza sie za wyjadacza słuchajac komercyjnego darcia mordy i napierdalanki basów to wspołczuje.

- Calmwater - 05-20-2005

Heh,Patykowi chyba chodziło raczej o zapoznanie się z większą ilością zespołów i w ten sposób poszerzenie swojej wiedzy muzycznej zamiast poprzestawać na 2-3 zespołach Smile
Może się to niektórym wydać dziwne,ale oprócz darcia mordy i basów w KoRnie i teksty lubię,przynajmniej sporą ich część (niektóre niestety są beznadziejne).Kilka z nich dawniej idealnie odzwierciedlało mój stan psychiczny (ale miałem zryty czerem nie? Laughing ),a chyba takie coś lubię w muzyce.I sentyment został Smile Z resztą i tak by został,chyba,że Jonathan zaczął by śpiewać jak Beegees( Question ) Laughing

- Kamael - 05-20-2005

ReTuRn napisał(a):Teraz juz wiemy, jak zostac Prawdziwym Metalem:
Musimy docenic potege KoRna, plynaca z glebi aryskiej potegi. Tylko w ten sposob osiagniemy absolut. Nie ma wyjscia- sprzedaje raz-dwa meble i ide kupic sobie wszystkie plyty KoRn'a i wyslucham je symultanicznie, by szybciej ogarnac ich geniusz...
Czyżby umiejętność czytania ze zrozumieniem zanikała?! Tak trudno zrozumieć o co mu chodziło?! Gdzie on tu pisze o zostawaniu "prawdziwym" metalem (cokolwiek ma to znaczyć)?!

- Anonymous - 05-20-2005

Patyk napisał(a):Pierwsza rzecza ktora "bije" po oczach to postac uzytkownika DEMON, proponowalbym bana dla w/w pana a raczej mlodzienca, bo chlopak nie dorosl jeszcze do dyskusji muzycznych ograniczajac sie jedynie do wypowiedz "nu metal shit, venom roolz", proponowalbym ban na 2-3 lata az chlopak podrosnie troszke.
pokaż mi post gdzie napisałem "venom roolz" przedszkolaczku, a później literuj posty.

Cytat:Czlowieku w tym momencie ukazujesz siebie jako tzw. "kinder metala", znasz 2-3 zespoly na krzyz i nie mozesz sobie wbic do glowy ze wokolo jest tyle swietnej niekoniecznie metalowej muzyki ktora moze czlowieka zainteresowac
"2-3 zespoły na krzyż" ROTFL dobre, z miejsca moge ci wymienić przynajmiej 10, lecz to nie ma najmniejszego sensu

Cytat:nie martw sie wiele osob tak na poczatku ma i po prostu trzeba z tego wyrosnac.
twoja historia bycia pozerem nie obchodzi mnie, także pozostaw ją dla siebie

Cytat:Bardzo sie ciesze ze usuneles swe zdjecie z avatara bo prezentowaly one klasyczyny obraz 15-letniego "tru metalowca" sluchajacego ciezkiej muzyki od roku, dwoch ale wypowiadajacym sie jak stary wyjadacz(tylko we wlasnym mniemaniu).
patrz wyżej

Cytat:Wylacz sobie tego Venoma i posluchaj pierwszej plyty Korna od poczatku do konca i wtedy sie wypowiadaj, bo widac ze o muzyce to ty nic nie wiesz.Pozdrawiam.
nie będę słuchał pozerów z korna, gównem się nie interesuje, Venom to klasyka ale widać że to ty nie masz zielonego pojęcia o muzyce metalowej trzeba rzec "żeś zielony niczym wczesno wiosenny liść"[/quote]

- Kalin - 05-20-2005

DeMoN.|. napisał(a):
Patyk napisał(a):Pierwsza rzecza ktora "bije" po oczach to postac uzytkownika DEMON, proponowalbym bana dla w/w pana a raczej mlodzienca, bo chlopak nie dorosl jeszcze do dyskusji muzycznych ograniczajac sie jedynie do wypowiedz "nu metal shit, venom roolz", proponowalbym ban na 2-3 lata az chlopak podrosnie troszke.
pokaż mi post gdzie napisałem "venom roolz" przedszkolaczku, a później literuj posty.

Cytat:Czlowieku w tym momencie ukazujesz siebie jako tzw. "kinder metala", znasz 2-3 zespoly na krzyz i nie mozesz sobie wbic do glowy ze wokolo jest tyle swietnej niekoniecznie metalowej muzyki ktora moze czlowieka zainteresowac
"2-3 zespoły na krzyż" ROTFL dobre, z miejsca moge ci wymienić przynajmiej 10, lecz to nie ma najmniejszego sensu

Cytat:nie martw sie wiele osob tak na poczatku ma i po prostu trzeba z tego wyrosnac.
twoja historia bycia pozerem nie obchodzi mnie, także pozostaw ją dla siebie

Cytat:Bardzo sie ciesze ze usuneles swe zdjecie z avatara bo prezentowaly one klasyczyny obraz 15-letniego "tru metalowca" sluchajacego ciezkiej muzyki od roku, dwoch ale wypowiadajacym sie jak stary wyjadacz(tylko we wlasnym mniemaniu).
patrz wyżej

Cytat:Wylacz sobie tego Venoma i posluchaj pierwszej plyty Korna od poczatku do konca i wtedy sie wypowiadaj, bo widac ze o muzyce to ty nic nie wiesz.Pozdrawiam.
nie będę słuchał pozerów z korna, gównem się nie interesuje, Venom to klasyka ale widać że to ty nie masz zielonego pojęcia o muzyce metalowej trzeba rzec "żeś zielony niczym wczesno wiosenny liść"
[/quote]
O LOOOL!ale czosnek powiało mrocznymi pietruszkami Laughing

- Patyk - 05-20-2005

Calmwater napisał(a):Heh,Patykowi chyba chodziło raczej o zapoznanie się z większą ilością zespołów i w ten sposób poszerzenie swojej wiedzy muzycznej zamiast poprzestawać na 2-3 zespołach Smile >
Wlasnie o to mi chodzilo, a to ze ktos nie czyta ze zrozumieniem to jego problem.

Demon, ty mnie nie nazywaj szczeniakiem bo sam nie skonczyles jeszcze nawet gimnazjum, wiesz jestem od ciebie o pare lat starszy i wiem ze takich jak ty jest duzo, ale z czasem ludzie tacy jak ty zrozumieja ze po prostu to co robili to byla zwykla dziecinada.Ja na twoim miejsu bym sie zmyl z tego forum bo wszystkimi swoimi postami ukazujesz swoja glupote, ignorancje i niewiedze. Mozesz mi podac 10 kapel z pamieci ??,hoho ale jestes tru, podaj mi 20 a bedziesz metalowym guru na tym forum haha.Nie chce mi sie tlumaczyc takim tepakom jak ty ze jest duzo ciekawej muzy wokolo, i wbij sobie do lba ze muza sie nie konczy na Iron Maiden, Venomie itd.I nie pierdol mi ze Venom to klasyka bo o tym wiem ale tez ku*wa wiem ze Korn jest klasyka bo przyczynil sie do powstania wielu innych kapel i calego podgatunku metalowej muzyki.I to ze ty bedziesz dalej pierdolil swoje durne posty to nic nie zmieni bo ciebie nikt po prostu nie slucha, czaisz ??Pozdrawiam, aha jeszcze jedno, gdzie tu sa moderatorzy, spia czy co ? Polowa tego tematu to jeden wielki smietnik.

- ReTuRn - 05-20-2005

Cytat:Demon, ty mnie nie nazywaj szczeniakiem bo sam nie skonczyles jeszcze nawet gimnazjum, wiesz jestem od ciebie o pare lat starszy

Gdzie Twoj szacunek dla starszych? Big Grin

Cytat:Mozesz mi podac 10 kapel z pamieci ??,hoho ale jestes tru, podaj mi 20 a bedziesz metalowym guru na tym forum haha.

Bla to odp na Twoj zalosny zarzut, ze zna tylko 2-3 na krzyz :>

Cytat:Korn jest klasyka

Dobre. Walne to sobie zaraz chyba na stat, bo tak setnie dawno sie nie usmialem. W takim razie Shazza tez jest klasyka, bo przyczynila sie do powstania calej galezi muzyki :>

Cytat:I to ze ty bedziesz dalej pierdolil swoje durne posty to nic nie zmieni bo ciebie nikt po prostu nie slucha, czaisz ??

Zastosuj to do siebie i bedzie swietnie.