Forum Rockmetalshop
Co sądzicie o LP?? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Co sądzicie o LP?? (/thread-co-s%C4%85dzicie-o-lp)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

- boczex - 02-01-2005

Tez jakos mi nie przeszkadzali ale juz duet z Jay-z (cos takiego) to juz hańba widac ze na kase leca Smile

- Pandora - 02-01-2005

Tiaaa... najlepsze były te tytuły na okładkach pism pokroju "Bravo", czy "Popcorn": METAL & HIP-HOP: ROZEJM? Laughing

- Slayerd - 02-01-2005

Pandora napisał(a):Tiaaa... najlepsze były te tytuły na okładkach pism pokroju "Bravo", czy "Popcorn": METAL & HIP-HOP: ROZEJM? Laughing
Nie "rozejm" tylko szybka chęć wzbogacenia się w wieśniacki sposób...

- Larax - 02-05-2005

Wtrace swoje dwa grosze na temat LP..

LP to jest zwykly pop-metal, nastawiony na to, aby jak najwiecej osob uslyszalo kilka kawalkow i kupilo ich plyty. Zespol wypromowany przez MTV - jesli puszcza sie komus 20 razy dziennie ten sam utwor to w koncu kazdemu sie "spodoba". W LP nie ma zadnej mocy plynacej z ich muzyki, ja bym tego nawet do nu-metalu nie zaliczyl - muzyka dobra dla 12 latkow, zafascynowanych "ostrym" graniem, zreszta nie dziwie sie, ze fani LP uwazaja ich muzyke za ostra - w porownaniu do innych piosenek lecacych na MTV czy Radiu to faktycznie wypadaja dosc ostro. Zespol nastawiony na robienie kasy i tyle, a ludzie podniecaja sie bo robia [a raczej nie oni tylko wytwornie] efektowne teledyski za gruba kase, co chwila pojawiaja jakies wywiady i artykuly w kolorowych czasopismach..

- Pandora - 02-05-2005

Larax napisał(a):jesli puszcza sie komus 20 razy dziennie ten sam utwor to w koncu kazdemu sie "spodoba".

Tego bym nie powiedziała - ja bym raczej zniszczyła źródło dźwięku Angry

- qba32167 - 02-05-2005

A jak ja bym słyszał jakiś utwór LP z 20 razy to by mi się niestety spodobało Smile

- hEx - 02-05-2005

według mnie LP to coś pomiędzy pop a techno... przecież ten temat nie powinien sie tu nawet znaleźć.
Korzystając z okazji opowiem wam fajna historie która mi sie przydażyłą ostatnio. Wyjechałem sobie na ferie do Krakowa i wziołem ze sobą gitare żeby się nie nudzić. Po dojezdzie gdy szłem sobie na tramwaj zobaczyłem sklep muzyczny. Weszłem do srodka z gitarą na ramieniu. Byłem ubrany w glany,bojowki i kurtawice a pod nia koszulka metallicy, a że jak to w takich sklepach bywa było tam fest gorąco więc się rozpiołem ze było widać koszulke. A więc stoje sobie tak przy regale z płytami i odsłuchuje płyty ktore mnie ciekawiły i kątem oka dostrzegłem jakąś dziewczynke po mojej prawej stronie. Była w bluzie LP miała chyba z 14-16 lat. Popatrzyłem się na nią miło uśmiechnołem i dalej sobie płytki przegladam patrze a tu ona 8) (sama ręka) normalnie mi szczena opadła... ona mi sugeruje metal ?? niewiem co to miało znaczyć ? jak myślicie bo ja zrobiłem chyba bardzo głupią mine i widocznie ja uraziłem bo sie odwrociła i sobie poszła ...

Hmmmm - \\\ AlucarD /// - 02-10-2005

Nic Mi Sie W Lp Nie Podoba ... Oprocz Glosu Chestera ...

- Kiss - 02-10-2005

według mnie lp to całkiem niezły i gówniany pop to coś takiego jak ,,nasze" polskie ,,Łzy".......

- strzempa - 02-11-2005

LP > syfik Smile

hm.. - BoRyS - 02-11-2005

Powiem tyle jak se graja niech se graja nie lubie tej kapeli podoba mi sie tylko i wylacznie crawling pierwsza plyta to jeszcze jeszcze ujdzie w tloku ale teraz...ale musze zaznaczyc ze nie mam nic do ludzi ktorzy tego sluchaja ..ich wybor

- Math - 02-12-2005

Mam wszystkie albumy...ale teraz po latach grają dla mnie jakoś za słabo i zbyt duzo hh w nich jest :/. a duet z Dżej-zi to najwieksza komercyjna porażka, jaka widziałem. chyba tylko amerykanom sie to podobało...

- Calmwater - 02-15-2005

Math napisał(a):Mam wszystkie albumy...ale teraz po latach grają dla mnie jakoś za słabo i zbyt duzo hh w nich jest :/. a duet z Dżej-zi to najwieksza komercyjna porażka, jaka widziałem. chyba tylko amerykanom sie to podobało...
Co prawda wszystkich albumów nie mam,ale muszę się zgodzić-grali całkiem ciekawie,a JZ się zeszmacili niewiarygodnie Evil or Very Mad Niech sobie będą komercyjni,każdy chce zarobić,ale bez przesady Mad
hEx:Może oprócz LP kochała Metallicę? Wink Laughing

- Frustra - 02-15-2005

Co mogę powiedzieć o LP? W zasadzie nic ciekawego, bo - jak już nie raz mówili rozmówcy - zespół stał się cholernie komercyjny i od jakiegoś czasu nie wnosi nic nowego. Osobiście słucham tylko jak jestem u jakiegoś "fana" bo niekiedy wrzaski Chestera stają się niezwykle wkurzające, a do tego dochodził raper, nawijający jakby go nakręcili na szpulę... no ale to chyba na tym polega...

hmm - Poissson - 02-17-2005

LP lubię- może nie mam na ich punkcie świra, ale nie razi mnie ich muzyka... dobra, pomijam płyte z JZ- nieporozumienie roku. Ładna komercha wyszła i oby nie tak dalej.