Forum Rockmetalshop
System Of A Down - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: System Of A Down (/thread-system-of-a-down)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

- SuicideKaiten - 02-12-2006

Angel of death napisał(a):tworzy własne sola.. nagrywa osobne płyty... ocieka komerchą, odczepia sie od zespołu, reklamuje sie na siłe...

Żeby chociaż sprzedawał dzwonki polifoniczne na stronie systema to rozumiem, a to to nie przekonuje mnie wcale.

- statekx - 02-12-2006

SuicideKaiten napisał(a):
Angel of death napisał(a):tworzy własne sola.. nagrywa osobne płyty... ocieka komerchą, odczepia sie od zespołu, reklamuje sie na siłe...

Żeby chociaż sprzedawał dzwonki polifoniczne na stronie systema to rozumiem, a to to nie przekonuje mnie wcale.

Tu nie ma sie do czego przekonywac. Zespol tandeta, kolejny z masowej produkcji dla kindermetali.

- Angel of death - 02-12-2006

statekx napisał(a):Tu nie ma sie do czego przekonywac. Zespol tandeta, kolejny z masowej produkcji dla kindermetali.
jak dla mnei toxicity i steal this album to fajne płytki....

- MaFFej - 02-12-2006

Angel of death napisał(a):tworzy własne sola.. nagrywa osobne płyty... ocieka komerchą, odczepia sie od zespołu, reklamuje sie na siłe... wszytko czego nie lubie

Też, też ale i... zespół ma dobrego wokalistę - Serj'a, a komu zachciewa się śpiewać na pierwszej linii? Ofkoz Daronowi - gitarzyście, który na pewno lepiej gra niż śpiewa. Zastępujemy lepszy wokal gorszym. Zespół ma dobrego tekściarza - Serj'a, a komu zachciewa się pisać? Ofkoz naszemu kochanemu Daronkowi, który nie ma o tym zielonego pojęcia, widać to jak na dłoni - spójrzcie na jego tandetne tekściki. Zastępujemy lepsze teksty gorszymi. Mała prozozycja - Serj i John oderwijcie sie od tego idioty i załużcie nowy band Wink.

statekx napisał(a):....kolejny z masowej produkcji dla kindermetali.

Fakt. Ale to nie metal. Tongue No ale te dzieci tego nie wiedzą... ja zawsze traktowałem SoaD jak ciekawy alternatywny punk/rock z naleciałościami jakiegoś tam metalcore'a i folku. No ale teraz... szmira jakich mało. Szkoda.

- statekx - 02-12-2006

MaFFej napisał(a):(...)to nie metal. Tongue No ale te dzieci tego nie wiedzą...(...)
Wlasnie.

- Caleb - 02-12-2006

Trochę przesada z tymi kindermetalami-moze rzeczywiscie zespol teraz zmienil styl, ale nie wyciagajacie pochopnych wnioskow.Wiekszosc dzieciakow nie ma pojecia o czym oni spiewaja a bez tego System traci połowę swej jakości.Ja rozumiem, że to nie to samo co metal z prawdziwego zdarzenia(z resztą SOAD trudno zaklasyfikować).Wkurza mnie taka nietolerancja-niektórzy zdaje mi się mają się za jakichś super-mrocznych ultra-znawców muzyki i zarzuca przez to SOAD kicz.Przyznam, że przez ten temat zraziłem się do forum szczegolnie , ze momentami przypomina mi to kłótnię dzieciaków.Myślałem, że tutaj można spotkać kulturalniejszych ludzi Sad

- Angel of death - 02-13-2006

MaFFej napisał(a):. Mała prozozycja - Serj i John oderwijcie sie od tego idioty i załużcie nowy band Wink.

a co z Shivo ? Big Grin

MaFFej napisał(a):Fakt. Ale to nie metal. Tongue No ale te dzieci tego nie wiedzą... ja zawsze traktowałem SoaD jak ciekawy alternatywny punk/rock z naleciałościami jakiegoś tam metalcore'a i folku. No ale teraz... szmira jakich mało. Szkoda.

w życiu bym nie uznała ze soad to punk xD gdybym miala to zaszufladkowac dała bym to do alternatywnego hardrocka

- MaFFej - 02-13-2006

Angel of death napisał(a):a co z Shivo ? Big Grin

Shivo? Kto to taki? Laughing Jeśli masz na myśli Shavo to powiem tobie, że względem niego jestem nautralny. Nie jest świetnym muzykiem ale i nie jest idiotą jak Daron. Co zrobi mnie nie obchodzi...

Angel of death napisał(a):w życiu bym nie uznała ze soad to punk xD...

Heh... muzyka z elementami punku. Nie takiego rasowego, true a la SexP czy Ramones itd. ale coś tam mamy...

Angel of death napisał(a):...gdybym miala to zaszufladkowac dała bym to do alternatywnego hardrocka

Dziewczynko! Wiesz czym jest HARD ROCK!? Buahaha... Led Zeppelin, Rainbow, AC/DC... chyba, że chciałaś napisać coś w stylu "ciężki rock" - to OK. Ale hard rock... mamusiu. Wiesz co to za gatunek?

Caleb napisał(a):Wkurza mnie taka nietolerancja-niektórzy zdaje mi się mają się za jakichś super-mrocznych ultra-znawców muzyki i zarzuca przez to SOAD kicz.

Heh... ja jestem fanem SoaD. STAREGO SoaD. Stare płytki miażdzą (no już tak sie nim nie podniecam ale szanuję). Po prostu przedstawiam swoją opinię o ostatnich dokonaniach grupy.

Caleb napisał(a):Ja rozumiem, że to nie to samo co metal z prawdziwego zdarzenia...

SoaD to nawet nie metal z "żadnego zdarzenia". Ot - zwykłe "cięższe granie" ale nie metal. Proste.

Caleb napisał(a):Przyznam, że przez ten temat zraziłem się do forum szczegolnie , ze momentami przypomina mi to kłótnię dzieciaków.Myślałem, że tutaj można spotkać kulturalniejszych ludzi Sad

Nie, nie... Tobie chodzi o to, że nie możesz pogodzic się z krytyką Twojego ulubionego bandu. Jeśli uważasz, że rozmowa nie jest kulturalna - streszczę Tobie to co dotychczas napisałem, ładnie i przyjemnie:
"Starego SoaD bardzo lubię ale to co dzisiaj robią jest bardzo słabe i zwyczajnie mi się nie podoba."

O!

- Angel of death - 02-13-2006

MaFFej napisał(a):
Angel of death napisał(a):a co z Shivo ? Big Grin

Shivo? Kto to taki? Laughing Jeśli masz na myśli Shavo to powiem tobie, że względem niego jestem nautralny. Nie jest świetnym muzykiem ale i nie jest idiotą jak Daron. Co zrobi mnie nie obchodzi...

Angel of death napisał(a):...gdybym miala to zaszufladkowac dała bym to do alternatywnego hardrocka

Dziewczynko! Wiesz czym jest HARD ROCK!? Buahaha... Led Zeppelin, Rainbow, AC/DC... chyba, że chciałaś napisać coś w stylu "ciężki rock" - to OK. Ale hard rock... mamusiu. Wiesz co to za gatunek?

1. Heh rzeczywiscie Shavo xD mój bląd Big Grin

2.no wlasnie wiem ac/dc [ktorych osobiscie uwielbiam]i led zeppelin moglabym nazwac legenda hardrocka to oni jak dla mnie nadali początek tego typu muzyki. Choc na nich sie to niekończy, jest wiele nowych zespoów ktore zaliczaja sie do hardrocka a WDLUG MNIE nalzey do nich system. Nie mówie ze to jest czysty i surowy hardrock, ale alternatywny
z powiązaniami innych stylów. Ot, takie moje
skromne zdanie :]Big Grin

- Caleb - 02-13-2006

MaFFej i ja Cie rozumiem bo z Toba mozna sie dogadac mimo ze we niekotrych kwestiach sie nie zgadzamy.Ale zauwaz tez ze napisalem ze ta tak to wyglada momentami.Nie rpzeszkadza mi, że ktoś nie lubi tej kapeli.Wkurza mnie jednak głupa paplanina nie poparta żadnymi argumentami-nie powiesz mi bowiem zeby taka rozmowa byla szczytem inteligentnej dyskusji:
Nevermore napisał(a):
warsadal napisał(a):
statekx napisał(a):chłam.
Oczywiście się nie znasz.

oczywiście się zna

- MaFFej - 02-13-2006

do Angel of death

Właśnie w tym problem... nie wiesz czym jest hard rock moja droga. To tak jak z 'heavy'. Dla sporej liczby osób 'heavy metal' = 'metal' ogólnie, co jest błędem samym w sobie (nie qmają, że 'heavy' to jesden z gatunków metalu... nomen omen był pierwszy - pewno stąd te dziwne rozumowanie co poniektórych). Dla takich osób zarówno IM, Testement, Slipknot (sic!) czy np. Marduk to jedno - 'heavy metal'. Wielkie LOL Laughing. Identycznie jest z hard rockiem. Dla wielu ludzi 'ciężki rock' = 'hard rock'. Można tak myśleć gdyby 'hr' nie był NAZWĄ GATUNKU. Prościzna. Z SoaD taki hard rock jak ze Slipknota death...

do Caleb'a

Hehe... takie rozmowy mają swój urok - no ale nie mogę się z Tobą nie zgodzić... rzeczywiście mało konstruktywna dyskusja Smile .
Aha... i pozatym - dzięki.

- statekx - 02-13-2006

Caleb napisał(a):MaFFej i ja Cie rozumiem bo z Toba mozna sie dogadac mimo ze we niekotrych kwestiach sie nie zgadzamy.Ale zauwaz tez ze napisalem ze ta tak to wyglada momentami.Nie rpzeszkadza mi, że ktoś nie lubi tej kapeli.Wkurza mnie jednak głupa paplanina nie poparta żadnymi argumentami-nie powiesz mi bowiem zeby taka rozmowa byla szczytem inteligentnej dyskusji:
Nevermore napisał(a):
warsadal napisał(a):

oczywiście się zna

az taki glupi jestes, zeby nie zrozumiec jednego wyrazu i kilku prostych zdan?
wytlumacze ci wiec. Napisalem chlam bo nie mam nic wiecej o tej grupce do powiedzenia. Jest to slowo w 100% odzwierciedlajace moje spojrzenie na ten band.

Nie mam ochoty juz nic pisac w tym topicu, wiec z laski swojej odpierdol sie juz od moich postow smarku.

- Wars - 02-13-2006

Caleb napisał(a):MaFFej i ja Cie rozumiem bo z Toba mozna sie dogadac mimo ze we niekotrych kwestiach sie nie zgadzamy.Ale zauwaz tez ze napisalem ze ta tak to wyglada momentami.Nie rpzeszkadza mi, że ktoś nie lubi tej kapeli.Wkurza mnie jednak głupa paplanina nie poparta żadnymi argumentami-nie powiesz mi bowiem zeby taka rozmowa byla szczytem inteligentnej dyskusji:
Nevermore napisał(a):
warsadal napisał(a):

oczywiście się zna
O czosnek, pietruszka i kalafior! Jeśli jesteś takim cieciem, że nie zauważyłeś, że to było mówione pół-żartem, to już naprawdę nie nasza wina. I się tak nie bulwersuj, bo ci po nogawce pocieknie.
cieć napisał(a):inteligentnej dyskusji
To wskaż mi "inteligentą dyskusję", w której brałeś udział. Czekam.

- Caleb - 02-13-2006

statekx napisał(a):az taki glupi jestes, zeby nie zrozumiec jednego wyrazu i kilku prostych zdan?
wytlumacze ci wiec. Napisalem chlam bo nie mam nic wiecej o tej grupce do powiedzenia. Jest to slowo w 100% odzwierciedlajace moje spojrzenie na ten band.

Nie mam ochoty juz nic pisac w tym topicu, wiec z laski swojej odpierdol sie juz od moich postow smarku.
Lol-bez bulwersu człowieku.Skąd wiesz ile mam lat?Po twoim poscie wnioskuje ze ty nie wiele.Piszcie w dwojke co chcecie, czy zartem czy nie to juz sie zaczelo robic nudne.A tak poza tym w ogole odbieglismy od tematu...wiec moze powrocimy do sprawy SOADu?

- Alhor - 02-13-2006

Soad jest jedną z nielicznych płyt do której można dobrze poskakć. W nowszych płytach System wyraźnie osłabł ale i tak znajdzie się kilka kawałków do dobrego pogo. Nie moge powiedzieć że starszy System jest kiczowy poniewrz ciężko wskazać mi muzykę na której się wzorował, z nowszym jest już trochę gorzej. Jest wiele zaspołów które znacznie lepiej grają ale nie ma wiele zespołów do których się lepiej skacze.