Forum Rockmetalshop
Pink Floyd - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Pink Floyd (/thread-pink-floyd)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

- Tomash - 04-10-2005

To jest tak, że w pierwszym numerze z tego koncertu grają inni muzycy, którzy byli ubrani w maski przedstawiające twarze muzyków PF, a potem na scene wxchodzili Gilmour, Waters, Wright i Mason, wyczytałem to w tekście autorstwa W. Weissa, który napisał książke o PF więc raczej wie co pisze Tongue

PS: właśnie sie dowiedziałem, że zespół Mostly autumn, wydał koncertowe DVD zawierające dwa koncerty, z których jeden to wyłącznie covery PF

- Kamael - 04-10-2005

Tomash napisał(a):To jest tak, że w pierwszym numerze z tego koncertu grają inni muzycy, którzy byli ubrani w maski przedstawiające twarze muzyków PF, a potem na scene wxchodzili Gilmour, Waters, Wright i Mason, wyczytałem to w tekście autorstwa W. Weissa, który napisał książke o PF więc raczej wie co pisze Tongue
O, więc może mimo wszystko powinienem się zainteresować. A to jest w dostępne w wersji dvd? Gdzie w ogóle odbywał się nagrywany koncert?

- Tomash - 04-10-2005

nie wiem czy jest DVD :? chyba dopiero ma być Question
a koncert(y) były grane w Londynie

- Arcos - 04-16-2005

Chciałbym powrócić jeszcze do tematu o płycie "Pink Floyd Is there anybody out there - the wall live 1980-1981" cuż Sad "ABITW P2" im nie wyszedł ale inne utwory są zajebiste czekam na DVD jak będzie pozdro Smile :!:

- Balthor - 04-16-2005

musze to powiedziec mimo ze bedzie ot...
Arcos.. piekny avatar, lezka sie w oku kreci Smile

- Arcos - 04-16-2005

Balthor napisał(a):musze to powiedziec mimo ze bedzie ot...

Dzięki musiałem go troszkę obciąć ale no cuż i tak spoko wygląda a i oglądałem ściane zajebisty film pozdro "Balthor" Smile :!:

- Arcos - 04-16-2005

A i mam prośbę do wielkich fanów "PF" o to aby napisali linka z tymi maszerującymi młotami jako animowany gif a prosił bym o tapete tych maszerujących młotów bo nigdzie tak wielkiego rozmiaru nie mogę znaleść rozmiar tej tapety musiał by być 1010x672 z bardzo wielkiej góry dzięki Smile

- Kamael - 04-16-2005

Gdzie tu OT? Przecież to avatar na temat ;]. Piękny, zaiste piękny. A Arcos co do Twojej prośby - jak na razie nigdzie czegoś takiego nie znalazłem, ale jeśli mi się uda, to na pewno napiszę.

- Arcos - 04-17-2005

Kamael napisał(a):
Gdzie tu OT? Przecież to avatar na temat ;]. Piękny, zaiste piękny. A Arcos co do Twojej prośby - jak na razie nigdzie czegoś takiego nie znalazłem, ale jeśli mi się uda, to na pewno napiszę.

Dzięki "Kamael" :!: :!: :!: Big Grin Smile :!: :!: :!:

- Kamael - 04-22-2005

http://muzyka.wp.pl/niusy.html?idn=16204&strona=3
Tylko czy może być to prawda?
Cytat:Zbigniew Preisner i Leszek Możdżer na płycie wokalisty Pink Floyd? Wszystko na to wskazuje. Artyści otrzymali propozycję udziału w nagraniach, które mają znaleźć się na kolejnym krążku Davida Gilmoura. Preisner ma zająć się przygotowaniem i produkcją partii orkiestrowych na płycie. Do pierwszych sesji już doszło w londyńskim studiu Gilmoura. (...)
Nie do końca wiadomo jeszcze, czy zarejestrowane partie trafią na solową płytę wokalisty czy może na zupełnie premierowy album Pink Floyd. Od wydania ostatniego studyjnego dzieła legendarnej brytyjskiej grupy "The Division Bell" minęło 11 lat. Od tamtej pory Gilmour nie wykazywał chęci wydania kolejnego albumu pod szyldem formacji, lecz też nigdy nie powiedział, że tak się nie stanie.

- Balthor - 04-22-2005

ło zesz ty Smile zobaczymy co z tego bedzie, ale przyznam, szokers Big Grin

- Kaktus. - 04-22-2005

coś nie wierze aby coś z tego wyszło no cuż jestem sceptykiem :?

- Kamael - 04-22-2005

Opytmista ze mnie żaden, ale gdyby coś takiego rzeczywiście miało miejsce byłbym wniebowzięty ;].

- Miriam - 04-23-2005

Możdżer i Pink Floyd? To byłoby coś.

- Kamael - 04-24-2005

A do tego Preisner... Możdżera mówiąc szczerze nie znam, jedynie trochę o nim czytałem, ale to byłoby chyba jedno z ważniejszych wydarzeń w polskiej muzyce ostatnich lat.